کتلت را در اصل باید در ماهیتابه سرخ کنید. اما اگر فرصت ندارید میتوانید از فر هم برای پخت استفاده کنید. برای پخت کتلت در فر باید فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد روی یک سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بعد با روغن زیتون خالص چرب کنید.
یکی از غذاهای ساده، اما خوشمزه ایرانی کتلت گوشت است. اگر میخواهید به سفر یا کمپ بروید بهتر است کتلت تهیه کنید و از آن لذت ببرید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کتلت شیرازی و طرز تهیه کتلت گوشت خانگی ترد را مرور کرده بودیم و اینجا میخواهیم طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام را برای ۲ تا ۱۰ نفر بررسی کنیم.
اولین مرحله از طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام این است که گوشت چرخکرده (گوسفند، گوشت گاو یا ترکیبی از هر دو) را با پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، ادویهها، تخم مرغ و آرد مخلوط کنید.
حالا و در دومین مرحله از طرز تهیه کتلت با سیب زمینی خام ابتدا روغن را در تابه بریزید به اندازهای که کف تابه را بپوشاند و روی حرارت متوسط گرم کنید. دستان خود را با آب خیس کنید و حدود ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط را بردارید و آن را به شکل بیضی یا دایره درآورید. با مخلوط باقیمانده هم این کار را تکرار کنید.
بعد کتلتها را داخل روغن بریزید و هر طرف آن را حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا بیرون آن قهوهای و ترد شود و داخل آن کاملا پخته شود.
روش سنتی سرو کتلت با مقداری نان مانند لواش یا بربری و ترشی، گوجه فرنگی، خیارشور و سیب زمینی سرخ شده است. طرز تهیه نان لواش را در کتاب کاله بخوانید یا حتی میتوانید کتلت را با نان باگت به شکل ساندویچ آماده کنید و در حرکت به سمت محل کار یا در مسافرت هم میل کنید.
یگی دیگر از گزینههای جذاب برای سرو همراه کتلت این است که آن را با برنج زعفرانی و ته دیگ سرو کنید. حتی خوب است برای طعم بیشتر ترشی هم کنارش داشته باشید.
آنچه در اینجا به عنوان مواد اولیه و میزان آن بیان شده است برای ۲ نفر است. اگر ۲ نفر را معیار قرار دهیم برای ۱۰ نفر باید میزان مواد ۵ برابر شود. یعنی مثلا ۲۵۰ گرم گوشت باید یک کیلو و ۲۵۰ گرم برای ۱۰ نفر در نظر بگیریم.
کتلت را در اصل باید در ماهیتابه سرخ کنید. اما اگر فرصت ندارید میتوانید از فر هم برای پخت استفاده کنید. برای پخت کتلت در فر باید فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد روی یک سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بعد با روغن زیتون خالص چرب کنید. در نهایت کتلتها را شکل دهید و روی سینی فر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید و بعد آن را برگردانید تا کاملا پخته شود.
به طور سنتی، کتلت با گوشت بره، گوشت گاو یا ترکیبی از این دو ساخته میشود. اما میتوانید از گوشت بوقلمون یا مرغ چرخشده هم استفاده کنید. طرز تهیه کتلت مرغ زعفرانی خوشمزه را میتوانید در کتاب کاله بخوانید.
اگر گیاهخوار نیستید، اما دوست دارید غذای مثل کتلت گوشت تهیه کنید توصیه ما به شما تهیه کتلت عدس است. طرز تهیه کتلت عدس خانگی را هم قبلا در کتاب کاله تهیه کردهایم تا اگر دوست داشتید آن را هم امتحان کنید.
دلیل سوخته شدن کتلتها از بیرون و خام بودن داخل آن میتواند حرارت گاز باشد. اگر حرارت و شعله گازتان خیلی زیاد باشد کتلتتان سریع از بیرون سرخ میشود یا حتی میسوزد، اما داخل آن خام میماند. پس دمای گاز را در کمترین حالت بگذارید تا کتلت آرام بپزد.
منبع: کتاب کاله