در دستورالعملهایی که در ادامه خواهید خواند میتوانید انواع سالادهای خوشمزه و سالم را درست کنید که در آن خیار نقش اصلی را ایفا میکند. از سالادهای خامهای تا مخلوطهای دلچسب و مرکباتی مطمئنا شما این سالادهای خیار را دوست خواهید داشت.
فرارو- دستور العملهایی مانند سالاد عدس لیمویی با پنیر فتا و خیار خامهای و سالاد تربچه و گوجه فرنگی خرد شده برخی از خوش طعمترین راهها برای لذت بردن از خیار هستند.
به گزارش فرارو به نقل از ایتینگ ول، در ادامه به معرفی ۱۳ سالاد خیار و روش درست کردن آن خواهیم پرداخت:
ترکیبی از سبزیجات خنک و ترد به این سالاد سالم طعم رضایت بخش و عالی را میبخشد.
نصف فنجان سس مایونز
نصف فنجان پنیر فتای خرد شده
۱ قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده به علاوه مقداری بیشتر به منظور تزئین روی سالاد
۱ قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده به علاوه مقداری بیشتر برای تزئین روی سالاد
¼ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش
۱ عدد خیار بزرگ انگلیسی خرد شده
۱ پیمانه گوجه گیلاسی
۱ دسته تربچه خرد شده
نصف پیاز قرمز متوسط به صورت ریز خرد شده
سس مایونز، فتا، پیازچه، شوید، آب لیموترش، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید. خیار، گوجهفرنگی، تربچه و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید. در صورت تمایل با پیازچه و شوید بیش تری تزئین کنید.
این سالاد لوبیا یک راه خوشمزه به منظور استفاده از بهترین گوجه فرنگی گیلاسی و خیارهای آبدار برای یک شام یا ناهار سبک است. هم چنین، ریحان تازه و سس سرکه و روغن زیتون این سالاد ساده را به وعدهای خارق العاده تبدیل میکند.
نصف فنجان برگ ریحان تازه
¼ فنجان روغن زیتون فرابکر
۳ قاشق غذاخوری سرکه قرمز
۱ قاشق غذاخوری موسیر به صورت ریز خرد شده
۲ قاشق چایخوری خردل
۱ قاشق چایخوری عسل
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
یک قوطی لوبیا
۱ فنجان گوجه فرنگی یا گوجه گیلاسی نصف شده
نصف خیار از طول نصف شده و برش داده شده (یک فنجان)
ریحان، روغن، سرکه، موسیر، خردل، عسل، نمک و فلفل را در یک غذاساز کوچک بریزید و تا زمانی که صاف و یکدست شود مخلوط کردن را ادامه دهید در نهایت محصول به دست آمده را به یک کاسه بزرگ انتقال داده و لوبیا، گوجه فرنگی و خیار را به آن اضافه نمایید.
راحتتر از سالاد تابستانی خیار و گوجه فرنگی سالادی وجود ندارد! خیار تازه و گوجه فرنگی رسیده آبدار تمام چیزی است که برای براق کردن این سالاد نیاز دارید. مرینیت کردن خیار و گوجه فرنگی در سرکه با کمی پوست لیموترش طعمی مرکباتی را به ظرف میدهد.
۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید
۱ قاشق چایخوری پوست رنده شده لیموترش
۱ قاشق غذاخوری آب لیموترش
¾ قاشق چایخوری نمک
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
۱ عدد خیار انگلیسی به قطعات ۲ سانتی متری بریده شده
۴۵۳ گرم گوجه فرنگی به قطعات ۲ سانتی متری خرد شده
۲ قاشق غذاخوری موسیر خرد شده
۲ قاشق غذاخوری جعفری یا بزرگ ریحان تازه خرد شده
سرکه، پوست لیموترش، آب لیموترش و نمک را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید. به آرامی در روغن بریزید هم بزنید تا ترکیب شود. خیار، گوجه فرنگی و موسیر را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. بگذارید حداقل ۱ ساعت یا تا ۲ ساعت قبل از سرو در دمای اتاق باقی بماند. درست پیش از سرو جعفری یا ریحان را نیز به آن اضافه کرده و هم بزنید.
این سالاد عدس خوشمزه و سالم در هوای گرم روز خوبی را برای تان رقم خواهد زد. در صورت تمایل میتوانید آن را با نان پیتای گندم کامل سرو کنید.
نصف فنجان آب لیموترش
⅓ فنجان شوید تازه خرد شده
۲ قاشق چایخوری خردل
¼ قاشق چایخوری نمک
⅓ فنجان روغن زیتون فرابکر
فلفل تازه آسیاب شده
۲ قوطی عدس آبکش شده یا ۳ فنجان عدس قهوهای یا سبز پخته شده
۱ فنجان پنیر فتا خرد شده (حدود ۱۱۳ گرم)
۱ فلفل دلمهای قرمز متوسط و خرد شده (حدود ۱ فنجان)
۱ فنجان خیار بدون هسته خرد شده
نصف فنجان پیاز قرمز ریز خرد شده
آب لیموترش، شوید، خردل، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید. به تدریج روغن را با همزن بزنید. عدس، فتا، فلفل دلمه ای، خیار و پیاز را اضافه کنید. روی سالاد را پوشانده و پیش از سرو به مدت ۸ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
سالاد نخود و خیار به همراه پنیر فتا و لیموترش سالادی باطراوت است. میتوانید آن را به تنهایی میل کرده یا برای یک وعده ناهار یا شام سبک ان را با سبزیجات مخلوط کنید. اگر به جای شوید طعم پونه کوهی، جعفری یا پیازچه را دوست دارید میتوانید از آن سبزیجات استفاده کنید.
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
۱ کنسرو ۴۲۵ گرمی نخود شسته شده
۲ فنجان خیار خرد شده
⅓ فنجان پنیر فتا خرد شده
¼ فنجان پیاز قرمز ریز خرد شده
¼ فنجان فلفل دلمهای قرمز خرد شده
۲ قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده
روغن، آب لیموترش، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. نخود، خیار، پنیر فتا، پیاز قرمز، فلفل دلمهای و شوید را به آن اضافه کنید.
برای این سالاد قدیمی خیار و پیاز ترجیحا شیرین (مانند پیاز ویدالیا) را ا به اندازهای مرینیت میکنیم که بافتی لطیف پیدا کند. این سالاد را میتوانید با غذاهای تهیه شده بر روی باربیکیو سرو کنید.
یک عدد خیار ۳۱۱ گرمی
نصف پیاز متوسط شیرین
۲ قاشق غذاخوری سرکه برنج
۲ قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده
نصف قاشق چایخوری نمک دریا
نصف قاشق چایخوری فلفل آسیب شده
با استفاده از یک پوست کن سبزیجات با نوارهای متناوب خیار را بتراشید. خیار را نازک برش داده و در یک کاسه قرار دهید. پیاز را با استفاده از چاقو بسیار نازک برش دهید و آن را به خیار اضافه کنید. بر روی آن سرکه بریزید. شوید و فلفل را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد با یکدیگر به خوبی ترکیب شوند. اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند تا برای مدت کوتاهی مرینیت شدن مواد صورت گیرد. پیش از سرو سالاد را بار دیگر هم بزنید. سالاد را پیش از سرو یک روز در یخچال قرار دهید.
این سالاد مملو از خیار، گوجه فرنگی و آووکادو برای سرو کنار غذاهای درست شده بر روی باربیکیو و مهمانیهای برگزار شده در حیاط عالی میباشد. سس این سالاد در ظرف آن پیش از اضافه کردن سبزیجات درست میشود. تهیه آن نیز فوق العاده آسان است. یک آووکادوی نسبتا سفت انتخاب کنید تا شکل خود را در سالاد حفظ کند.
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
۱ قاشق غذاخوری سرکه
۱ قاشق چایخوری پوست پرتقال
نصف قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری عسل
نصف قاشق چایخوری فلفل چیلی
۱ عدد خیار بزرگ خرده شده
۱ فنجان گوجه گیلاسی نصف شده
۱ آووکادوی رسیده، نصف شده، بدون هسته و خرد شده
روغن، سرکه، پوست پرتقال، نمک، عسل و پودر چیلی را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید. خیار را اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه مرینیت شود. گوجه فرنگی را داخل آن بریزید. آووکادو را به آرامی بریزید و در نهایت بلافاصله سرو کنید.
در زمان صرفه جویی کنید و خیار ترد را به جای خرد کردن آن به صورت مارپیچی درآورید تا این سالاد با الهام گرفتن از سالاد یونانی تهیه شود. اگر میخواهید آن را به یک وعده غذایی تبدیل کنید تکهای مرغ کبابی، میگو یا نخود کنسرو شده را به آن اضافه کنید.
¼ فنجان روغن زیتون فرابکر
۲ قاشق غذاخوری سرکه قرمز
۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی تازه خرد شده به علاوه مقداری بیشتر برای تزئین
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل
۱ عدد خیار بزرگ
۱ فنجان گوجه گیلاسی نصف شده
نصف فنجان پیاز قرمز نازک ورقهای شده
نصف فنجان پنیر فتای مکعبی شده
¼ فنجان زیتون بدون هسته خرد شده
روغن، سرکه، پونه کوهی، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید. با استفاده از یک برش مارپیچ سبزیجات با اتصال تیغه خرد کن (برای رشته فرنگی ضخیم)، خیار را از درازا به صورت "نودلی" برش دهید و به طول ۵ سانتی متر برش دهید. رشته خیار، گوجه فرنگی، پیاز، پنیر و زیتون را به کاسه اضافه کنید و با سس بپوشانید. در صورت تمایل با پونه کوهی بیش تری سرو کنید.
آماده سازی این سالاد خیار و آووکادوی سالم صرفا پنج دقیقه به طول میانجامد. لیموترش و گیاهان تازه طعم این سالاد ترد را تقویت میکنند. این سالاد برای سرو کنار غذاهایی، چون مرغ، ماهی یا استیک کبابی عالی است.
۱ عدد موسیر متوسط به صورت نازک برش داده شده و به صورت حلقهای جدا شده
۳ قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر
۱ قاشق غذاخوری نعناع تازه ورقهای نازک
۱ قاشق غذاخوری ریحان تازه ورقهای نازک
نصف قاشق چایخوری نمک
۱ عدد خیار نازک برش داده شده
۱ آووکادوی رسیده، نصف شده، بدون هسته و به صورت ضربدری برش داده شده است
حلقههای موسیر را با آب لیموترش در یک کاسه بزرگ بریزید. حدود ۱۰ دقیقه بگذارید بماند تا نرم شود. روغن، نعناع، ریحان و نمک را با همزن بزنید. خیار را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا خیار در سس مرینیت شود. روی آن آووکادو را بریزید. سس را روی سالاد ریخته و بلافاصله سرو کنید.
سالاد هویج با طراوت است و این سالاد با خیار، پیاز قرمز و یک سس همراه با گشنیز و فلفل چیلی به ترکیبی عالی تبدیل میشود. میتوانید این سالاد را همراه با ماهی کبابی سرو کنید.
¼ فنجان سرکه برنج
۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد
¼ قاشق چایخوری نمک
⅛ قاشق چایخوری پودر چیلی
⅛ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱ خیار متوسط از طول نصف شده و در ابعاد ۵ سانتی متری بریده شده
۲ هویج متوسط به قطعات اندازه چوب کبریت خرد شده (۱ فنجان)
نصف پیاز قرمز کوچک، نازک خلال شده (نصف فنجان)
در یک کاسه بزرگ سرکه، گشنیز، روغن، نمک، پودر چیلی و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. خیار، هویج و پیاز قرمز را در سس با یکدیگر مخلوط کنید. پیش از سرو روی سالاد ر ا با فویل پوشانده و ۲ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
خوشمزهتر کردن توفو میتواند به سادگی انداختن آن در سسی مانند سس بادام زمینی باشد. میتوانید این سالاد را با مقداری روغن کنجد و پیازهای خرد شده سرو کنید.
نصف قاشق غذاخری کره بادام زمینی طبیعی
۱ قاشق غذاخوری سس سویا
۱ قشف غذاخوری سرکه برنج
نصف قاشق چایخوری روغن کنجد
۱ قاشق چایخوری سس لوبیا سیاه و سیر
۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازه خرد شده
نصف قاشق چای خوری سس چیلی - سیر
نصف قاشق چایخوری شکر
¼ قاشق چایخوری سیر ریز خرد شد
¼ قاشق چایخوری دانه فلفل سیچوان آسیاب شده
۲۲۶ گرم توفوی آبکش شده و به مکعبهای ۳ سانتی متری بریده شده
۱ عدد خیار بزرگ به ضخامت ۸ سانتی متر برش داده شده
۱ فنجان گشنیز درشت خرده شده و تقسیم شده
¼ فنجان بادام زمینی بو داده نمکی خرد شده
¼ فنجان پیازچه نازک خرد شده
برای تهیه سس کره بادام زمینی، سس سویا، سرکه، روغن کنجد، سس لوبیا سیاه و سیر، زنجبیل، سس سیر چیلی، شکر، سیر و دانههای فلفل آسیاب شده را در یک کاسه متوسط با یکدیگر ترکیب کرده و هم بزنید.
برای تهیه سالاد توفو، خیار و ۴/۳ فنجان گشنیز را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید. ۲ قاشق غذاخوری از سس را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب پوشش داده شود. روی آن را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. برای سرو سالاد را به ظرف سرو منتقل کنید. باقی مانده سس را روی آن بریزید. بادام زمینی، پیازچه و باقی مانده گشنیز را روی آن قرار دهید.
این سالاد رضایت بخش نخود ترکیبی خوشمزه از بافتها از خیار ترد گرفته تا فتا را شامل میشود. سس شوید به حالت خامهای این سالاد میافزاید.
۱ عدد موسیر کوچک، پوست کنده
¾ فنجان پنیر (ترجیحا کاتیج) بدون چربی
¼ فنجان سس مایونز کم چرب
۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید
۲ قاشق غذاخوری پودر دوغ
¼ فنجان شیر بدون چربی
۱ قاشق غذاخوری شوید خرد شده
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل تازه آسیاب شده
۱ قوطی ۱۹۸ گرمی نخود شسته شده
۳ فنجان خیار پوست گرفته، دانه گرفته و خرد شده
۲ فنجان گوجه فرنگی یا گوجه گیلاسی نصف شده
¼ فنجان پنیر فتا کم چرب خرد شده
¼ فنجان پیاز قرمز خرد شده
نصف فنجان سس رنچ شوید خامهای (سس رنچ معمولا از دوغ، نمک، سیر، پیاز، خردل، سبزی (معمولاً پیاز کوهی، جعفری و شوید) و ادویه جات (معمولا فلفل سیاه، پاپریکا و دانه خردل آسیاب شده) تهیه میشود که در یک سس بر پایه سس مایونز یا امولسیون روغنی دیگر ترکیب میشود).
فلفل تازه آسیاب شده برای طعم دادن
برای تهیه سس: در حالی که غذاساز روشن است موسیر را اضافه کنید تا ریز خرد شود. سپس پنیر کاتیج، سس مایونز، پودر دوغ و سرکه را اضافه کنید. این کار را تا زمانی که یکدست شود ادامه دارد. در حالی که غذاساز در حال کار است شیر را اضافه کنید. کنارههای آن را خراش دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. شوید، نمک و فلفل را اضافه کنید و تا زمانی که یکدست شود کار را ادامه دهید.
برای تهیه سالاد: نخود، خیار، گوجه فرنگی، پنیر و پیاز را در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید. سس و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا پوشش داده شود. میتوانید این سالاد را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
این سالاد شیرین و باطراوت را میتوانید در کار گوشت یا ماهی کبابی میل کنید. اگر قدری گرما دوست دارید میتوانید فلفل هالوپینو نیز به آن اضافه کنید.
۲ قاشق غذاخوری روغن آووکادو یا روغن زیتون فرابکر
۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش
¼ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل آسیاب شده
یک عدد آناناس متوسط، پوست کنده، هسته گرفته شده و به قطعات کوچک بریده شده
۲ فنجان خیار نصف شده و نازک ورقه شده
۱ فلفل هالوپینو کوچک، دانه گرفته و ریز خرد شده
نصف فنجان گشنیز تازه درشت خرد شده
روغن، آبلیموترش، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. آناناس، خیار، هالوپینو (در صورت استفاده) و گشنیز را اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پوشش داده شود.