شوید خشک یکی از سبزیهای پر کاربرد در آشپزی است. طبیعت شوید گرم و خشک است و برای افزودن به غذاهای ایرانی با طبع سرد مناسب میباشد.
شوید خشک را میتوان به صورت آماده از بازار تهیه نمود، اما برای اطمینان از تمیزی و کیفیت شوید خشک میتوانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. برای خشک کردن شوید در منزل این بخش از را مطالعه نمایید. برای تهیه شوید خشک میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید.
شوید تازه بخرید.
برگهای زرد، خراب، چوبها و گل و لای سبزی را از آن جدا کنید.
شویدها را کمی با ساقه پاک کنید.
شویدها را داخل ظرف بزرگ بریزید و بگذارید در آب خنک و چند قطره مایع ظرفشویی یا نمک ۵ تا ۱۰ دقیقه خیس بخورد. میتوانید از محلولهای ضدعفونی کننده سبزیجات نیز برای میکروب زادیی شوید، استفاده کنید.
بعد از گذشت این چند دقیقه شویدها را چند بار آب بکشید.
پس از اینکه شویدها را آبکشی نمودید و در آبکش ریختید.
بعد از گرفته شدن آب اضافی آنها، شویدها را روی دستمالهای خشک کن، پارچه نخی تمیز یا سینی، به صورت یک لایه نازک پهن کنید.
محل خشک کردن شویدها باید دور از تابش مستقیم آفتاب، وزش باد و گرد و غبار و در سایه و جایی که هوا جریان دارد، باشد.
خشک کردن شوید در آفتاب باعث از بین رفتن ویتامینهای موجود در آن شده و از کیفیت سبزی شما میکاهد.
پس از خشک شدن کامل شویدهای شما آنها را جمع کنید و با دست خرد کنید.
برای تهیه شوید خشک، پس تهیه و پاک کردن شوید و شستشوی آن به طریق بالا، اجازه دهید آب شوید برود.
شویدها را روی پارچه نخی و تمیزی پهن کنید.
برای جلوگیری از زردشدن شویدها، روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکهای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکه به آن بخورد، باد پنکه باعث زودتر خشک شدن شوید و در نتیجه مانع زرد شدن آن میشود.
سپس اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شویدها بماند تا کاملا خشک شوند.
شوید تازه تهیه کنید و آن را به طریق بالا پاک کرده و تمیز بشویید.
شویدها را روی پارچه تمیزی پهن کنید تا رطوبت سبزیها گرفته شود.
بعد از رفتن آب شوید و گرفته شدن رطوبت آنها، شویدها را در بشقاب و روی تکهای دستمال کاغذی پهن کنید.
ماکروفر را روی حداکثر قدرت قرار دهید.
بشقاب را داخل ماکروفر بگذارید.
هر ۱۰ ثانیه در ماکروفر را باز کنید و سبزی را زیر و رو کنید.
برای خشک شدن شوید حدود ۲ دقیقه زمان لازم است.
پس از این مدت زمان شوید خشک را با دست خرد کنید.
شوید خشک شده را داخل ظرف بریزید.
استفاده از شوفاژ و بخاری از راههای استفاده از وسایل گرمایشی برای خشک کردن شوید در زمستان است. برای خشک کردن شوید روی بخاری و شوفاژ:
شوید را پس از تهیه و پاک کردن بشویید.
پس از اینکه آب سبزی رفت، یک پارچه تمیز را روی شوفاژ یا بخاری پهن کنید و شویدها را روی آن قرار دهید.
حرارت باید به همه سبزیها به طور یک نواخت برسد.
۴ تا ۱۲ ساعت طول میکشد تا شویدها با حرارت بخاری و شوفاژ خشک شوند
شویدهایی که در سایه خشک شوند، خوش رنگتر میشوند.
تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، ۵۰ گرم شوید خشک میدهد.
برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، شویدها را به صورت دستهای خرد و سپس خشک کنید.
برای خشک کردن شوید زیر آنها پارچه تمیز نخی پهن کنید و از پهن کردن روزنامه خودداری کنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است.
در هنگام شب شویدها را به مکان سربستهای منتقل کنید یا روی شویدها را با پارچهای بپوشانید، زیرا هوای سرد شب، سبب جذب رطوبت و پلاسیده شدن سبزی میشود.
بعد از خشک شدن شویدها، آنها را الک کنید تا شوید یکدستتر و ریزتری داشته باشید.
شویدهای خشک شده را درون ظروف شیشه یا پلاستیک که از قبل شسته و کاملا خشک شده اند، بریزید.
شویدهای خشک شده را در ظرف دربسته و در محیطی خشک، خنک و دور از تابش نورخورشید قرار دهید.
باید بدانید مدت زمان نگهداری از شوید خشک شده نهایتا یک سال است و بعد از آن خاصیت و کیفیت خود را از دست خواهد داد.
منبع: نمناک