bato-adv
۱۵۰ میلیون آلزایمری تا سال ۲۰۵۰

خطر جدی افزایش ابتلا به آلزایمر در جهان تا سه دهه آینده

خطر جدی افزایش ابتلا به آلزایمر در جهان تا سه دهه آینده

ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که در سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا خواهند شد.

فرارو- نتیجه مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که خطر افزایش ابتلا به بیماری آلزایمر در سطح جهانی به شکل چشمگیری رشد یافته است.

به گزارش فرارو به نقل از اکونومیست، تخمین زده می‌شود که در حال حاضر ۵۷ میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا هستند. با این وجود، ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که در سال ۲۰۵۰ میلادی بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا خواهند شد.

آلزایمر یا زوال عقل یک بیماری دژنراتیو (فرسایشی تخریبی) غیرقابل درمان است که در بدترین مراحل آن فرد مبتلا نیازمند مراقبت ۲۴ساعته است.

نتایج مطالعه تازه‌ای که در نشریه پزشکی لنست (Lancet Public Health) منتشر شده به پیش بینی درباره آمار در حال انفجار ابتلا به آلزایمر اشاره کرده و تخمین می‌زند تعداد مبتلایان به این بیماری تا سال ۲۰۵۰ میلادی به میزان سه برابر افزایش یافته و به ۱۵۲.۸ میلیون نفر خواهد رسید و در این میان زنان به شکل نامتناسبی به شدت تحت تاثیر این بیماری قرار خواهند گرفت.

در این ارزیابی نیز نتیجه پژوهش شباهت زیادی با نتایج مطالعات قبلی داشته و نشان می‌دهد که در میان عوامل خطرزا برای ابتلا به آلزایمر یک عامل از سایر عوامل مهم‌تر است: سن. تقریبا همه افراد با افزایش سن بیش‌تر مستعد ابتلا به آلزایمر می‌شوند. پیش بینی‌ها نشان می‌دهند افزایش مبتلایان به آلزایمر نتیجه دو فرایند جهانی بوده است: افزایش جمعیت و افزایش طول عمر.

به همین خاطر است که بیش‌ترین افزایش ابتلا در بخش‌هایی از جهان بوده که سریع‌ترین رشد جمعیت را دارند مانند صحرای جنوب آفریقا. این بدان معناست که آلزایمر دیگر مانند زمان حاضر عمدتا یک مشکل بغرنج برای کشور‌های ثروتمند جهان نخواهد بود. بالعکس در کشور‌های ثروتمند افزایش ابتلا به زوال عقل عمدتا به دلیل پیر شدن جمعیت خواهد بود.

آلزایمر

در این مطالعه به عوامل دیگری نیز در تشدید خطر ابتلا به آلزایمر اشاره شده که برخلاف سن قابل تغییر هستند از جمله سیگار کشیدن، چاقی، قند خون بالا و سطح تحصیلات پایین. در حال حاضر، در امریکای شمالی و اروپا میزان بروز آلزایمر یعنی درصد افرادی که در هر سنی به این بیماری مبتلا می‌شوند به میزان قابل توجهی کاهش یافته و علت آن احتمالا دسترسی به کیفیت بهتر آموزش و بهبود سلامت قلبی و عروقی بوده است.

این مطالعه نشان می‌دهد که در سطح جهانی چنین پیشرفت‌هایی می‌توانند به کاهش ابتلا به آلزایمر به میزان ۶.۲ میلیون نفر بیانجامند. با این وجود، افزایش چاقی، استعمال دخانیات و فشار خون بالا در برخی از کشور‌ها در روندی معکوس باعث ابتلای ۶.۸ میلیون نفر دیگر به آلزایمر می‌شوند.

البته پیش بینی‌های این بررسی دقیق نیست، اما استدلال این مطالعه و بسیار از پژوهش‌های پیشین غیر قابل انکار است و آن این که جهان باید بیاموزد با تعداد زیادی از افراد مبتلا به آلزایمر زندگی کند.

هنوز هیچ واکسن و درمانی برای این بیماری در دسترس نیست اگرچه امریکا سال گذشته دارویی را برای درمان آلزایمر در مراحل اولیه تایید کرده بود. هیچ کشوری هنوز نحوه پرداخت هزینه مراقبتی که مبتلایان به آلزایمر به آن نیاز دارند را مشخص نکرده است. در بسیاری از کشور‌ها مشخص نیست که افراد مورد نیاز برای مراقبت از مبتلایان به آلزایمر را در چه نهاد‌ها و مراکزی می‌توان پیدا کرد.

منبع: اکونومیست

برچسب ها: آلزایمر بیماری
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین