براساس مشاهدههای میدانی و اذعان مسئولان وزارت جهاد، امسال تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است.
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: آمارهای ۷ ماهه گمرک نشان میدهد که صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل روند کاهشی داشته است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، غلامرضا میری با بیان اینکه برداشت زعفران تا ۲۰ آذر ادامه دارد، گفت: براساس مشاهدههای میدانی و اذعان مسئولان وزارت جهاد، امسال تولید زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است. اما آمار نهایی تولید بعد از فصل برداشت مشخص میشود.
او قیمت کنونی هرکیلو زعفران دسته را ۶۰ تا ۶۵ میلیون تومان، پوشال ۷۲ تا ۷۴ میلیون تومان، سرگل ۷۶ تا ۷۸ میلیون تومان و نگین ۸۲ تا ۹۰ میلیون تومان اعلام کرد.
میری با اشاره به قاچاق زعفران افزود: با توجه به مسائل و مشکلات پیش روی صادرات، زعفران از مرزهای کشور قاچاق و دیگر کشورها با اسم و برند خودشان به بازارهای هدف صادر میکنند.
نایب رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه فرش قرمز برای قاچاقچیان پهن کردیم، گفت: با توجه به شرایط تحریم و بالا بودن هزینهها و مشکلات بازگشت ارز، امکان رقابت با قاچاقچیان وجود ندارد که براین اساس صادرکنندگان رسمی از میدان حذف شدند چراکه به رغم پیشنهاداتی که دادیم اما ترتیب اثری در بازگشت ارز داده نشده است و با استمرار این روند زعفران هم به سرنوشت پسته و فرش دچار میشود.
او ادامه داد: آمارهای ۷ ماهه گمرک نشان میدهد که صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل روند کاهشی داشته است که براین اساس پیشنهاد دادهایم ارز به قیمت روز از صادرکنندگان خریداری شود، ورود ارز به سامانه نیما حذف شود و از طرفی دولت به واردات کالاهای لوکس ارز تخصیص ندهد و آنها را مکلف به خرید ارز از صادرکنندگان کنند.
میری با اشاره به تاثیر عرضه زعفران با قیمت پایه ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان در بورس کالا گفت: عرضه زعفران در بورس کالا به نفع کشاورزان و صادرکنندگان است که در نهایت منجر به ایجاد ثبات بازار، رونق صادرات و جلوگیری از کاهش قیمت و زیان تولیدکنندگان میشود.