bato-adv

پشت پرده انتشار خبر ممنوعیت صادرات پسته

پشت پرده انتشار خبر ممنوعیت صادرات پسته
«برخی به پیشواز رفتند و بر طبل این کوبیدند که بفرمایید صادرات پسته ممنوع شده. اصلا چنین اتفاقی رخ نداده و رسانه‌های آن سوی آبی با اهداف غیر ایران دوستی این موضوع را مطرح می‌کنند. درست است که ما این روز‌ها دیگر لیدر بازار اروپا نیستیم و بخش مهمی از پسته‌ی ما به خاورمیانه، کشور‌های عربی و چین و خاور دور صادر می‌شود، اما بازار اروپا همچنان برای ما اهمیت دارد و مطمئنا مشکل به زودی حل خواهد شد.»
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۵ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

یک عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: صادرات پسته ایران به اروپا ممنوع نشده و برخی در حالی اخباری منفی در این زمینه مخابره می کنند که هنوز چنین تصمیمی اتحاذ نشده است.

به گزارش خبرآنلاین، علی شریعتی، فعال اقتصادی در حوزه صادرات در خصوص پیشینه‌ی این اتفاق و چنین خبری گفت: صادرات پسته در جهان مشمول قوانین جهانی و منطقه‌ای است. اتحادیه اروپا نیز قوانین سختگیرانه‌ای در مورد افلاتوکسین دارد و معتقدند اگر این سم بیش از میزان مشخصی باشد، در درازمدت می‌تواند عاملی بیماری‌زا محسوب شود از این رو همواره مساله را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند .

 او با اشاره به این‌که بر سر مساله‌ی آفلاتوکسین یک بار در سال ۷۶ شمسی صادرات پسته از ایران به اروپا ممنوع شد، گفت: آن سال‌ها سهم مال در صادرات پسته‌ی جهان حدود ۷۰ درصد بود و حرف اول را می‌زدیم اما در این سال‌ها متاسفانه به دلیل کم آب و ... با کاهش تولید مواجه شدیم و سهم ما به حدود ۲۵ درصد رسیده است.

 شریعتی امریکا را رقیب اصلی ایران در حوزه‌ی پسته اعلام کرد و گفت: در همان دوره توفقاتی صورت گرفت و ما صادراتمان به اروپا را ادامه دادیم. همواره نیز صادرکنندگان با حساسیت زیاد مساله را مد نظر داشتند. سال گذشته نیز توافقاتی برای چک کردن افلاتوکسین و ... داشتیم و توافق شد اگر میزان بالاتر از استاندارد بود محموله بازگشت داده شود.

او در توضیح این مطلب افزود: با تمام مراقبت‌ها گویا چند محموله‌ای از دست صادرکنندگان در رفت و در نتیجه اتحادیه اروپا حدود هفت تا هشت ماه قبل به ما اولتیماتوم تند و تیزی داد که اگر آفلاتوکسین پایین نیاید ما واردات پسته از ایران را ممنوع می‌کنیم. متاسفانه این قضایا با موضوع شهادت آیت‌الله رییسی و انتخابات و ... تلاقی کرد و موضوع از دستور کار دوستان چه در وزارت جهاد کشاورزی و چه در بخش خصوصی خارج شد.

 وی گفت: البته ما به تازگی در بروکسل دفاعیه‌ای دقیق و مهم داشتیم و رایزنی برای تداوم صادرات صورت گرفت. در حقیقت مکانیزم به نوعی بود که گویا به دادگاه تجدید نظر برویم. در آن‌جا ادله و مستندات ارائه شد و قول‌های مساعدی نیز گرفتیم. قرار است نتیجه‌ی نهایی در هفدهم و هجدهم نوامبر اعلام شود و حدس من و همکارانم این است که نتیجه به نفع ما باشد و بتوانیم به صادرات ادامه دهیم.

او گفت: در این میان برخی به پیشواز رفتند و بر طبل این کوبیدند که بفرمایید صادرات پسته ممنوع شده. اصلا چنین اتفاقی رخ نداده و رسانه‌های آن سوی آبی با اهداف غیر ایران دوستی این موضوع را مطرح می‌کنند.

او گفت: درست است که ما این روزها دیگر لیدر بازار اروپا نیستیم و بخش مهمی از پسته‌ی ما به خاورمیانه، کشورهای عربی و چین و خاور دور صادر می‌شود اما بازار اروپا همچنان برای ما اهمیت دارد و مطمئنا مشکل به زودی حل خواهد شد.   

برچسب ها: پسته صادرات
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین