ویتامین C از سیستم ایمنی ما حمایت میکند، به بدن کمک میکند تا زخمها را التیام بخشد، از مفاصل ما محافظت میکند و نقش مهمی نیز در تشکیل کلاژن دارد.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به محافظت از سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد کمک میکند. رادیکالهای آزاد زمانی تولید میشوند که بدن شما در معرض مواد سمی و سرطانی مانند دود سیگار و اشعههای خورشید قرار گیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، با وجود تمام این مزایا، شواهد محدودی برای حمایت از این تصور وجود دارد که مصرف دزهای اضافی ویتامین C میتواند به طور موثری از سرماخوردگیهای معمولی جلوگیری کند.
برای اکثر مردم، مصرف مکمل خوراکی ویتامین C روزانه از طریق قرص، پودر نوشیدنی یا آدامس ممکن است چندان مفید نباشد، زیرا ممکن است آن را به طور طبیعی از رژیم غذایی خود دریافت کنید. بدن ما ویتامین C را به تنهایی تولید نمیکند، اما بسیاری از غذاهایی که میخوریم، حاوی این ویتامین است.
ممکن است با شنیدن نام ویتامین C ابتدا مرکبات به ذهنمان خطور کند، اما غذاهایی مانند سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، انواع توتها و سایر میوهها و سبزیجات با رنگ روشن هم سرشار از این ویتامین هستند. برخلاف تصور رایج، فلفل دلمهای نارنجی سه برابر بیشتر از یک پرتقال ویتامین C دارد.
دریافت روزانه میوه و سبزیجات بسیار مهم است، اما بسیاری از مردم در ایالات متحده این کار را نمیکنند. کمی ویتامین C افزوده شده در واقع ممکن است به این افراد کمک کند. با این حال در بیشتر موارد اگر بتوانید به مقدار کافی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی خود دسترسی داشته باشید و آنها را بخورید، کافی است.
برخی از افراد ممکن است فکر کنند که در صورت احساس بیماری باید دز مصرف مکملهای ویتامین C را دو برابر کنند، اما مصرف بیشتر آن همیشه چیز خوبی نیست. مصرف بیش از حد ویتامین C میتواند عوارض جانبی ایجاد کند که ممکن است احساس شما را بدتر کند مانند تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، نفخ، خستگی، سوزش سر دل، سردرد، برافروختگی پوست و حتی سنگ کلیه در برخی افراد. اطمینان حاصل کنید که بیش از دز توصیه شده روزانه یعنی ۵۰۰ میلی گرم مصرف نکنید.
سطوح بالای ویتامین C میتواند با انواع مختلف داروها و نتایج برخی از آزمایشات پزشکی مانند غربالگری خون یا گلوکز تداخل ایجاد کند. استفاده از ویتامین C در حین مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی میتواند سطح استروژن شما را افزایش دهد. برای بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار میگیرند، استفاده از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین C ممکن است اثر داروهای شیمی درمانی را کاهش دهد.
به طور کلی، مصرف ویتامین C به شکل غذا بهترین راه برای بهره مندی از مزایای آن است، اما مصرف ویتامین C اضافی به ویژه برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مضر نخواهد بود. برخی تحقیقات محدود نشان میدهند که ویتامین C ممکن است از طول مدت فعالیت یک ویروس مانند سرماخوردگی جلوگیری کند.