معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «"بازار پرندگان فریدونکنار" همچنان تعطیل است و تحت هیچ شرایطی اجازه فعالیت مجدد برای آن صادر نخواهد شد.»
حمید ظهرابی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست مصمم است با استفاده از تمام ظرفیتهای قانونی و اجتماعی از شکار و صید غیرمجاز پرندگان آبزی و کنارآبزی که امسال به عرصههای زیستی فریدونکنار مهاجرت کردهاند، جلوگیری کند.
به گزارش تسنیم، وی افزود: تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد عدهای سودجو با به کارگیری شیوههای غیرمتعارف چهره مردم بافرهنگ استان مازندران را خدشهدار و زحمات محیطبانان تلاشگر استان را زیر سوال ببرند.
او تاکید کرد: همدلی و تشریک مساعی سازمان محیط زیست و مسئولین استانی میتواند موفقیت این طرح را تضمین کند.
ظهرابی گفت: در صورت لزوم با حمایت دستگاه محترم قضایی، مسئولین امنیتی و انتظامی از تمام ابزار از جمله استفاده از بالگرد و پهپاد برای برخورد قاطع با متخلفان و جمعآوری آلات و ادوات جرم استفاده خواهد شد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بازار یاد شده همچنان تعطیل است و تحت هیچ شرایطی اجازه فعالیت مجدد برای آن صادر نخواهد شد و محیطبانان و فرماندهی یگان حفاظت موظفند به طور مستمر بازارهای غیررسمی را هم کنترل و با عوامل تخلف برخورد قانونی قاطعانه داشته باشند.
وی تاکید کرد: از چند ماه قبل تمام هماهنگی لازم برای برخورد قاطع با قانون شکنان انجام شده، اما آمادگی داریم با صدور مجوز و ترویج روشهای سنتی شکار پرندگان نظیر دوما چال و توسعه طرحهای طبیعت کردی متکی بر روشهای صید سنتی پرندگان از معیشت مردم محلی حمایت کنیم.
بازار غیرقانونی پرندگان فریدونکنار هرساله در اواسط پاییز و همزمان با دوره زمستانگذرانی پرندگان در تالابهای شمال کشور، داغ میشد و شکارچیان و دلالان این بازار در سایه مماشات مقامات محلی، درآمدهای بادآورده میلیاردی به چنگ میآورند. پیش از تعطیلی این بازار، حداقل روزانه ۳ تا ۶ هزار بال پرنده شکار و در این بازار عرضه میشد که این آمار به خوبی نشاندهنده فاجعهای بود که در این بازار اتاق میافتاد!
این بازار سال گذشته با حمایتهای همه جانبه مسئولین شهرستان فریدونکنار و همیاری جوامع محلی تعطیل شد.