چین و روسیه اظهارات و ادعاهای آمریکا را درباره حمایتهایشان از پیونگ یانگ رد کرده و معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، کشورهایی را که در نشست روز دوشنبه حضور داشتند یعنی فرانسه، آمریکا، مالت، ژاپن، کره جنوبی، اسلوونی و انگلیس، به بدنام کردن کره شمالی متهم کرد که هدفشان توجیه اقدامات خصمانه از سوی آمریکا و متحدانش در منطقه و حفظ «اقدامات تحریمی ناکارآمد» است.
آمریکا از روسیه و چین در شورای امنیت سازمان ملل بابت «حمایتهای بیشرمانهشان» و جسور کردن کره شمالی با هدف نقض بیشتر تحریمها در حالی انتقاد کرد که پیونگ یانگ وعده داده گسترش «نیروی اتمی» خود را تسریع بخشد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد، روسیه و چین بیپروا از پیونگ یانگ در برابر هرگونه اقدامی حمایت میکنند و حتی اقدامات این کشور را محکوم هم نمیکنند.
وی مدعی شد: پیونگ یانگ که در برابر بررسی دقیقتر فعالیتهای نقضکننده تحریمها توسط مسکو و پکن محافظت میشود، بهطور شگفتانگیزی، جرات پیدا کرده تا به پیشبرد برنامههای غیرقانونی موشکهای بالستیک، هستهای و سلاحهای کشتار جمعی خود ادامه دهد.
«کیم سونگ»، سفیر کره شمالی در سازمان ملل به شورای امنیت گفت که پیونگ یانگ برای «مقابله با هر گونه تهدیدی که از سوی کشورهای متخاصم دارای سلاح هستهای» ارائه شود، افزایش نیروی هستهای خود را تسریع خواهد کرد.
وی افزود: «تهدید هستهای ایالات متحده علیه کره شمالی از نظر مقیاس و خطر به نقطه حساسی رسیده است. با توجه به اقدامات بیپروا ایالات متحده، وضعیت احتمالی در حال نزدیک شدن به آستانه جنگ است.»
در این میان، چین و روسیه اظهارات و ادعاهای آمریکا را درباره حمایتهایشان از پیونگ یانگ رد کرده و معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، کشورهایی را که در نشست روز دوشنبه حضور داشتند یعنی فرانسه، آمریکا، مالت، ژاپن، کره جنوبی، اسلوونی و انگلیس، به بدنام کردن کره شمالی متهم کرد که هدفشان توجیه اقدامات خصمانه از سوی آمریکا و متحدانش در منطقه و حفظ «اقدامات تحریمی ناکارآمد» است.
معاون سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین با متهم کردن کشورهای غربی به این مساله که در «دوران جنگ سرد گیر کردهاند» گفت: «یکبار دیگر باید یادآور شویم که شورای امنیت سازمان ملل باید از اساس در رویکردهایش اصلاحاتی انجام دهد تا اوضاع کنونی را از این بن بست خطرناک خارج کند و وضعیت را بدتر از وضعیتی که هست، نکند.»
«فو کونگ»، سفیر چین در سازمان ملل نیز گفت، شورای امنیت به وحدت نه تفرقه نیاز دارد و باید مذاکرات را ترویج دهد و نباید فقط «خود را صرفا به خاطر انجام این کار متعهد بداند. شورای امنیت باید نقش سازندهای در مورد موضوع شبه جزیره کره ایفا کرده و به جای اعمال تحریم و فشار، اقدامات مشخصی برای تنشزدایی و تقویت اعتماد متقابل اتخاذ کند.»
سفیر کره جنوبی در سازمان ملل نیز مدعی شد، چین و روسیه جلوی بهروزرسانی لیست کالاها و اقلام ممنوعه از سوی کمیته تحریمهای سازمان ملل علیه کره شمالی را گرفتهاند که هدفش جلوگیری از برنامههای تسلیحات کشتار جمعی پیونگ یانگ است.
در این میان، وزارت دفاع کره جنوبی نیز امروز (سه شنبه) مدعی شد بیش از ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به روسیه رسیدهاند.
سخنگوی این وزارتخانه اما در پاسخ به اینکه آیا این سربازان کره شمالی در نبرد، حضور دارند یا خیر، اظهار بیاطلاعی کرد.
این ادعا چند ساعت پس از آن مطرح شد که پنتاگون نیز مدعی شد دست کم ۱۰ هزار سرباز کره شمالی در کورسک، نزدیک مرز اوکراین هستند.
آژانس اطلاعاتی اوکراین همچنین مدعی شده که حدود ۱۲ هزار سرباز کره شمالی شامل ۵۰۰ افسر و سه ژنرال در حال حاضر در روسیه حضور دارند و در پنج پایگاه نظامی آموزش دیدهاند.