bato-adv
احتمال تساوی در آرای الکترال

رقابت تنگاتنگ ترامپ و هریس؛ سرنوشت ریاست جمهوری در صورت تساوی آرای الکترال چیست؟

رقابت تنگاتنگ ترامپ و هریس؛ سرنوشت ریاست جمهوری در صورت تساوی آرای الکترال چیست؟
نظرسنجی جدید موسسه اطلس‌اینتل نشان می‌دهد که احتمال تساوی در آرای الکترال میان کامالا هریس و دونالد ترامپ وجود دارد. در این شرایط، طبق قانون اساسی، مجلس نمایندگان وظیفه انتخاب رئیس‌جمهور را برعهده خواهد داشت. به دلیل اکثریت جمهوری‌خواهان در هیأت‌های ایالتی، ترامپ شانس بیشتری برای پیروزی دارد؛ با این حال، نتیجه نهایی به ترکیب جدید مجلس نمایندگان که در سال ۲۰۲۵ آغاز به کار خواهد کرد، وابسته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۱۱ آبان ۱۴۰۳

فرارو- یک نظرسنجی جدید از «موسسه اطلس‌اینتل»، که در سال ۲۰۲۰ توسط نیت سیلور آماردان برجسته به عنوان دقیق‌ترین نظرسنجی کننده شناخته شد، احتمال وقوع تساوی در آرای الکترال میان کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین را مطرح کرده است. این نظرسنجی که شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که دونالد ترامپ در ایالت‌های کلیدی مانند جورجیا، میشیگان و پنسیلوانیا پیشتاز است، در حالی که کامالا هریس در ایالت‌های کارولینای شمالی، آریزونا، نوادا و ویسکانسین برتری دارد. اگر این الگو در روز انتخابات تکرار شود، هر دو نامزد به ۲۶۹ رای الکترال خواهند رسید و هیچ‌کدام به اکثریت ۲۷۰ رای که برای پیروزی الزامی است، دست نخواهند یافت.

به گزارش فرارو به نقل از نشریه نیوزویک، طبق میانگین نظرسنجی‌های فایو‌ترتی‌ایت، ایالت‌های جورجیا و پنسیلوانیا متمایل به جمهوری‌خواهان شده‌اند، اما میشیگان همچنان در حوزه نفوذ دموکرات‌ها باقی مانده است. در این میان، دونالد ترامپ در ایالت‌های آریزونا و کارولینای شمالی برتری نسبی دارد و براساس این نظرسنجی‌ها، اگر انتخابات ریاست جمهوری امروز برگزار شود، با ۲۸۱ رای الکترال پیروز خواهد شد. با این حال، فایو‌ترتی‌ایت احتمال وقوع تساوی در کالج الکترال را تنها سه درصد ارزیابی کرده است.

در صورت بروز تساوی در آرای الکترال، قانون اساسی ایالات متحده انتخاب رئیس‌جمهور را به مجلس نمایندگان واگذار می‌کند. در این حالت، رای‌گیری به‌صورت فردی انجام نمی‌شود؛ بلکه نمایندگان هر ایالت به‌عنوان یک هیأت واحد رای داده و هر ایالت تنها یک رای خواهد داشت. کیسی برگات، مدیر امور قانونگذاری دانشگاه جورج واشنگتن در گفتگو با نیوزویک اظهار داشت که تساوی در کالج الکترال بعید است. با این حال، اگر چنین اتفاقی رخ دهد، دونالد ترامپ احتمالاً از برتری برخوردار خواهد بود، زیرا جمهوری‌خواهان در حال حاضر در ۲۶ ایالت، اکثریت ایالت را در اختیار دارند.

کیسی برگات مدیر امور قانونگذاری دانشگاه جورج واشنگتن بیان می‌کند: «در صورت وقوع تساوی در آرای کالج الکترال به سود دونالد ترامپ، او احتمالاً به عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد خواهد کرد. حتی با نتیجهٔ تساوی، دونالد ترامپ برنده نهایی محسوب می‌شود، که این امر پذیرش نتیجه از سوی او را محتمل‌تر می‌سازد؛ هرچند ممکن است همچنان ادعا کند که با اختلاف بیشتری نسبت به تساوی پیروز شده است»

نکتهٔ مهم این است که رأی‌گیری نهایی توسط کنگرهٔ فعلی انجام نخواهد شد؛ بلکه این مسئولیت بر عهده مجلس نمایندگان جدید است که در انتخابات نوامبر انتخاب می‌شود و کار خود را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد. کیسی برگات مدیر امور قانونگذاری دانشگاه جورج واشنگتن همچنین پیش‌بینی می‌کند که علی‌رغم احتمال بروز تنش، نتیجه تساوی احتمالاً به انتقال مسالمت‌آمیز قدرت منجر خواهد شد؛ چراکه انتظار می‌رود کامالا هریس کمتر به نتایج انتخابات اعتراض کند. اظهارات کامالا هریس دربارهٔ تقویت و پاسداری از نهاد‌های دموکراتیک، از جمله حفظ یکپارچگی انتخابات، احتمال پذیرش نتایج در هر شرایطی را، حتی در صورت تساوی آرای کالج الکترال، افزایش می‌دهد»

در تاریخ ایالات متحده، مجلس نمایندگان تنها دو بار وظیفه انتخاب رئیس‌جمهور را بر عهده گرفته است. نخستین بار در سال ۱۸۰۰ بود، زمانی که توماس جفرسون و آرون بر به تعداد مساوی آرای الکترال دست یافتند و فرآیند ۳۶ دور رأی‌گیری به طول انجامید تا در نهایت توماس جفرسون انتخاب شد. بار دوم، در سال ۱۸۲۴ رخ داد، زمانی که هیچ نامزدی به اکثریت آرای الکترال دست نیافت و رقابت بین جان کوئینسی آدامز، اندرو جکسون و ویلیام اچ. کرافورد جریان یافت. در نهایت، مجلس نمایندگان جان کوئینسی آدامز را برگزید، حتی با اینکه اندرو جکسون بیشترین آرای مردمی و الکترال را کسب کرده بود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین