«امارات یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است که ما با مجموع این کشورها روابطی داریم که روابط مهمی نیز محسوب میشود و در سیاست حُسن همسایگی جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد. در عین حال، ما اختلافنظرهای جدی هم داریم بخصوص در موضوع جزایر سهگانه و ما هیچ وقت، هیج فرصتی را از دست ندادهایم که مواضع خودمان را در خصوص این جزایر به صورت قاطع بیان کنیم.»
وزیر امور خارجه، مسأله فلسطین و توقف جنایات رژیم صهیونیستی را موضوع اصلی دیدار جانبی سران ایران و امارات متحده عربی عنوان کرد و با اشاره به طرح برخی مباحث درباره جزایر سهگانه گفت: هیچ گاه، هیچ فرصتی را برای طرح مواضع قاطع خود از دست ندادهایم.
به گزارش ایرنا، عباس عراقچی شامگاه چهارشنبه دوم آبانماه ۱۴۰۲ در پایان برنامههای دومین روز سفر رئیسجمهوری اسلامی ایران به کازان روسیه با هدف شرکت در اجلاس بریکس در پاسخ به پرسشی گفت: دیدار با آقای شیخ محمد بن زاید رئیس دولت امارات متحده عربی، یک ملاقات رسمی به شکل معمول خود نبود. در سالن جنب اجلاس که رؤسای کشورها و هیأتها جمع میشوند و به سالن اصلی میآیند فرصتی پیش آمد و دیدار مختصری صورت گرفت.
وی اظهار داشت: بحث اصلی این دیدار، فلسطین و همچنین لزوم توقف جنایات رژیم صهیونیستی بود؛ طبیعی است که مسائل دوجانبه نیز در دیدارها مطرح شود.
وزیر امور خارجه گفت: امارات یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس است که ما با مجموع این کشورها روابطی داریم که روابط مهمی نیز محسوب میشود و در سیاست حُسن همسایگی جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد. در عین حال، ما اختلافنظرهای جدی هم داریم بخصوص در موضوع جزایر سهگانه و ما هیچ وقت، هیج فرصتی را از دست ندادهایم که مواضع خودمان را در خصوص این جزایر به صورت قاطع بیان کنیم.
رئیسجمهور سهشنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در پنجمین سفر خارجی خود، به دعوت ولادیمیر پوتین و به منظور شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، وارد شهر کازان محل برگزاری این اجلاس در روسیه شد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس دولت امارات چهارشنبه در حاشیه این نشست با یکدیگر دیدار کوتاهی داشتند و درباره مسائل دوجانبه و منطقه گفتگو کردند.
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس که روز اول آبان ماه به صورت غیر رسمی و روز چهارشنبه دوم آبان به صورت رسمی و با برگزاری اجلاس اصلی سران آغاز به کار کرد، پنجشنبه سوم آبان ماه نیز با برگزاری اجلاس بریکس پلاس متشکل از سران کشورهای بریکس و کشورهای علاقهمند به همکاری با این گروه به کار خود پایان خواهد داد.
پزشکیان ظهر چهارشنبه در نشست اصلی سران بریکس ضمن تشریح ظرفیتهای متقابل بریکس و ایران برای همکاریها، پنج پیشنهاد مهم در راستای تحقق اهداف تشکیل این نهاد بینالمللی ارائه داد و گفت: پیگیری برنامههای بسیار متنوع درون گروهی، بدون داشتن یک دبیرخانه کوچک و چابک مشکل خواهد بود.
گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.
روسیه از دی ماه ۱۴۰۲ ریاست دورهای یک ساله گروه بریکس را بر عهده دارد و در این چارچوب، برگزاری بیش از ۲۵۰ رویداد را در طول یک سال (۲۰۲۴ میلادی) برنامه ریزی کرده که از این تعداد تاکنون حدود ۲۰۰ رویداد با مشارکت کشورهای عضو در حوزههای سیاست و امنیت، اقتصادی و مالی، ارتباطات فرهنگی و بشردوستانه برگزار شده است.