bato-adv

نحوه دریافت حق‌الزحمه قرارداد‌های مشاوران املاک تغییر می‌کند

نحوه دریافت حق‌الزحمه قرارداد‌های مشاوران املاک تغییر می‌کند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در قانون الزام اعلام شده است که ضریبی از ارزش معاملاتی به عنوان حق الزحمه مشاوران املاک، دریافت شود.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۴ - ۲۵ مهر ۱۴۰۳

کیانوش گودرزی اظهار داشت: در گذشته حق الزحمه مشاوران املاک بر اساس درصدی از فروش ملک بود، اما در قانون الزام ثبت معاملات اعلام شده که ضریبی از ارزش معاملاتی به عنوان حق‌الزحمه دریافت شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی در نشست خبری تببین و اطلاع رسانی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول گفت: سامانه خودنویس به هیچ عنوان در آینده حذف نمی‌شود، اما هر سامانه‌ای که از سوی وزارت راه وشهرسازی راه اندازی می‌شود منشا آن سامانه کاتب بوده است.

وی با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته قانون الزام ثبت معاملات مسکن در رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان قرار داشت گفت: این قانون توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد تایید قرار گرفت.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه بخشی از این مواد قانون مربوط به مشاوران املاک بوده است گفت: تبصره ۳ ماده ۱ مربوط به تعرفه مشاوران املاک می‌شود و جامعه هم در آینده از این قانون ابراز رضایت خواهد کرد.

گودرزی با اشاره به رکود بازار مسکن در چند سال گذشته گفت: مسکن نتوانسته بازاری برای خودش فراهم کند و قشر آسیب پذیر ما از رده خرید مسکن تقریبا خارج شده است. امیدواریم در آینده با تولید مسکن به مقدار زیاد، نسبت عرضه و تقاضا متعادل شود.

گودرزی درباره حق‌الزحمه مشاوران املاک در قانون جدید گفت: در قانون الزام اعلام شده است که ضریبی از ارزش معاملاتی به عنوان حق الزحمه دریافت شود. قصد قانون‌گذار این نبوده که حق‌الزحمه مشاوران املاک را پایین بیاورد بلکه نحوه دریافت قرار است تغییر کند.

او بیان کرد: طبق جلساتی که با سازمان ثبت و وزارت صمت برگزار کردیم مقرر شد که ضریب‌ها به گونه‌ای باشد تا تعرفه از آنچه هم‌اکنون است کمتر نباشد.

وی با اشاره به اینکه هیچکدام از سامانه‌ها قرار نیست حذف شود اگرچه معتقدم تعدد کار‌ها مردم را دچار مشکل و سردرگمی خواهد کرد گفت: باید یک سامانه واحد باشد و مردم تکلیف خود را بدانند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تصریح کرد: در سامانه کاتب فقط مشاوران املاک ورود می‌کنند که شناسه صنفی از طریق سامانه نوین شناسایی می‌شود. ولی در سامانه خودنویس در این بخش که متعاملین می‌توانند خارج از مشاوران املاک قرارداد انعقاد کنند در آینده رضایتبخش نخواهد بود.

گودرزی ادامه داد: ما با هر سامانه‌ای که مردم با آن راحت‌تر هستند موافقیم که به نظر می‌رسد سامانه کاتب در آینده اینگونه خواهد بود. 

وی با اشاره به اینکه هر تعداد سامانه‌ای که توسط دولت راه اندازی شود مشکلی در ثبت قرارداد‌ها ایجاد نمی‌شود گفت: منبع و منشا تمامی این سامانه‌ها همان سامانه کاتب خواهد بود و الزام شده است که طبق قانون تمامی این قرارداد‌ها در این سامانه ثبت شود.

او در خصوص سامانه‌های کاتب و خودنویس برای ثبت معاملات املاک اظهار داشت: معتقدم تعدد سامانه‌ها مشکلاتی را ایجاد می‌کند و موجب سردرگمی مردم و مشاوران املاک می‌شود، از این رو باید یک سامانه واحد وجود داشته باشد و مردم تکلیف خود را بدانند، اما قرار نیست سامانه‌ای حذف شود. 

وی با بیان اینکه ایجاد سامانه‌ها در ثبت قرارداد‌های معامله املاک و مستغلات قانون است و ما به عنوان مشاوران املاک ملزم به اجرای قانون هستیم، اما تعدد سامانه‌ها رضایت بخش نخواهد بود گفت: درباره اینکه کدام سامانه، کاتب یا خودنویس سامانه بهتری است ما معتقدیم که هر سامانه‌ای که مردم با آن راحت‌تر هستند، مشاوران املاک هم راضی به استفاده هستند. 

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای ایجاد سامانه‌ها وجود ندارد، اما همه سامانه باید به سامانه کاتب و در نهایت به ثبت اسناد متصل شوند.

گودرزی در ادامه درباره اثرگذاری اتباع خارجی در بازار مسکن گفت: امروز تعداد اتباع خارجی در کشورمان زیاد است که البته بین آنها افراد نخبه هم دیده می‌شود و اشتغالزایی هم می‌کنند، اما باید به آنها سرو سامان بدهیم و باید شناسه یکتای اتباع خارجی در یک بانک اطلاعاتی جمع آوری شود و قرارداد‌های اجاره براساس آن انجام شود.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین