در حالی که ایران گفته است به هر گونه اقدام متجاوزانه اسرائیل پاسخ خواهد داد، گزارشهای رسانههای عبری زبان در آخر هفته مدعی شدند که واشنگتن قرار است باتریهای سامانه دفاع هوایی " تاد" را برای تقویت توانایی اسرائیل در دفع موشکهای بالستیک ایرانی مستقر کند. در جریان عملیات وعده صادق ۲ ایران علیه اسرائیل، سامانههای پدافندی اسرائیل در دفع موشکهای بالستیک ایرانی ناکام ماندند و بسیاری از موشکهای ایرانی از سد سیستم چند لایه دفاعی اسرائیل عبور کرده و به قلب اهداف خود اصابت کردند.
آمریکا در آستانه حمله احتمالی اسرائیل به اهدافی در ایران، سیستم پدافندی اسرائیل را تقویت میکند.
به گزارش عصرایران به نقل از «تایمز اسرائیل»، یک مقام آمریکایی روز شنبه گفت که ایالات متحده در حال بررسی ارسال یک سیستم دفاع موشکی پیشرفته ضد بالستیک به اسرائیل است که توسط نیروهای آمریکایی برای محافظت از این کشور در صورت واکنش ایران به حمله مورد انتظار اسرائیل است.
در حالی که ایران گفته است به هر گونه اقدام متجاوزانه اسرائیل پاسخ خواهد داد، گزارشهای رسانههای عبری زبان در آخر هفته مدعی شدند که واشنگتن قرار است باتریهای سامانه دفاع هوایی «تاد» را برای تقویت توانایی اسرائیل در دفع موشکهای بالستیک ایرانی مستقر کند.
در جریان عملیات وعده صادق ۲ ایران علیه اسرائیل، سامانههای پدافندی اسرائیل در دفع موشکهای بالستیک ایرانی ناکام ماندند و بسیاری از موشکهای ایرانی از سد سیستم چند لایه دفاعی اسرائیل عبور کرده و به قلب اهداف خود اصابت کردند.
حتی گزارشهایی مبنی بر انهدام یک سامانه گران قیمت (۵۰۰ میلیون دلاری) «پیکان» اسرائیلی از سوی موشکهای بالستیک مافوق صوت ایرانی منتشر شده است. حتی گفته میشود با انهدام بخشی از سامانههای راداری و پدافندی اسرائیل در وعده صادق ۲، یکی از دلایل تاخیر اسرائیل در حمله احتمالی به ایران، پر کردن جای خالی آنها و رفع ایرادات و نواقص پدافندی خود است؛ چون تل آویو اطمینان دارد ایران قطعا به هرگونه تجاوزی به خاک خود، پاسخ خواهد داد.
ارتش اسرائیل تلفات خود در عملیات وعده صادق ۲ را به شدت سانسور میکند و حتی طی روزهای گذشته ۵ خبرنگار از جمله یک خبرنگار آزاد آمریکایی را به دلیل انتشار ویدئوها و گزارشهایی مبنی بر میزان تلفات در پایگاههای نظامی و امنیتی اسرائیل، دستگیر کرده است.
اسرائیل متعهد شده است که پس از حمله وعده صادق ۲ ایران، به این حمله پاسخ دهد و آمریکا به دنبال هماهنگی با تل آویو و تعدیل اقدامات تلافی جویانه آن است. بر اساس گزارش رسانه ها، مقامات آمریکایی فکر میکنند اسرائیل فهرست اهداف احتمالی خود را محدود کرده است.
یک مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با روزنامه تایمز اسرائیل صحبت میکرد، تایید کرد که دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در حال بررسی انتقال سامانه تاد به اسرائیل است، اما گفت هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
ایالات متحده دارای طیف گستردهای از سیستمهای دفاع موشکی در سراسر خاورمیانه و اروپا از جمله سیستمهای پاتریوت است. انتقال سیستم تاد به اسرائیل مستلزم استقرار نیروهای آمریکایی برای عملیاتی کردن سیستم پیچیده آن است.
بر اساس گزارش ماه آوریل سرویس تحقیقات کنگره، ارتش ایالات متحده ۷ باتری تاد دارد. این سیستم مکمل پاتریوت در نظر گرفته میشود، اما میتواند از منطقه وسیعتری دفاع کند و اهدافی را در بردهای ۱۵۰-۲۰۰ کیلومتری (۹۳-۱۲۴ مایل) مورد اصابت قرار دهد.
به طور کلی، هر سامانه تاد شامل شش پرتابگر متحرک، ۴۸ رهگیر و تجهیزات رادیویی و راداری تشکیل شده است و برای عملیاتی شدن به ۹۵ نیرو نیاز دارد.
یک سال پیش، «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده، دستور استقرار یک باتری تاد و گردانهای پاتریوت اضافی را در نقاطی در سراسر خاورمیانه برای افزایش حفاظت از نیروهای آمریکایی و کمک به دفاع از اسرائیل صادر کرد.
به گزارش روز شنبه انبیسی نیوز، مقامات آمریکایی معتقدند اسرائیل فهرست اهداف احتمالی خود را به زیرساختهای نظامی و انرژی در ایران محدود کرده است.
در این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده، آمده است که هیچ نشانهای مبنی بر اینکه اسرائیل تاسیسات هستهای را هدف قرار دهد یا دست به ترور بزند، وجود ندارد و افزود که اسرائیل تصمیم نهایی در مورد چگونگی و زمان اقدام را نگرفته است.
ادعای حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران در حالی است که از نظر غالب کارشناسان نظامی، اسرائیل توانایی انجام چنین حملهای را بدون مشارکت کامل آمریکا ندارد؛ چون تاسیسات هستهای عمده ایران در مناطق بسیار محافظت شده و در عمق کوهها واقع شدهاند که حتی تضمینی نیست قویترین بمب سنگرشکن آمریکا نیز قادر به نفوذ به درون آن باشد.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز شنبه گزارش داد که ایران از طریق قطر به آمریکا پیام داده است که در صورت حمله به این کشور، تلافی خواهد کرد. این شبکه اظهارات یکی از فرماندهان ارشد نظامی ایران را منتشر کرد که گفته است هرگونه حمله به زیرساختهای انرژی این کشور میتواند منجر به هدف قرار دادن تاسیسات انرژی در اسرائیل شود.
بنا بر گزارشها، دولت جو بایدن اسرائیل را از حمله علیه تاسیسات هستهای یا زیرساختهای انرژی ایران برحذر میدارد، زیرا از تشدید تنشهای منطقهای در آستانه انتخابات آمریکا نگرانی دارد.
برخی مقامات آمریکایی نیز ازعدم شفافیت اسرائیل در مورد برنامههایش ابراز نگرانی کردهاند، هرچند مقامات اسرائیلی و آمریکایی اواخر هفته گذشته پس از گفتگوی تلفنی بنیامین نتانیاهو و بایدن در روز چهارشنبه، نشان دادند دو طرف در حال نزدیکتر شدن به یکدیگر هستند.