یونیفل باید بتواند آزادانه و مطابق با وظایف خود فعالیت کند.» از سال۱۹۷۸، یونیفل که بیش از ۱۰هزار پرسنل غیرنظامی و نظامی از ۵۰کشور دارد، وظیفه حفظ صلح در طول ۷۵مایلی منطقه ناآرام به نام «خط آبی» را در لبنان بر عهده داشته است. اگرچه نیروهای حافظ صلح مسلح هستند، اما ماموریت آنها عمدتا مشاهدهای است؛ به این معنا که آنها عموما فقط زمانی به استفاده از زور روی میآورند که امنیت آنها یا امنیت غیرنظامیان تهدید شود.
نیروهای اسرائیلی به سمت یک برج دیدهبانی مورد استفاده «نیروهای حافظ صلح سازمان ملل» (یونیفل) در جنوب لبنان تیراندازی کردند که در نتیجه آن دو نفر زخمی شدند. «اوموت اوراس» در گزارش ۱۱اکتبر برای الجزیره نوشت، دبیرکل سازمان ملل تیراندازی اسرائیل به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان را محکوم کرد و افزود که باید از آنها محافظت شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، «آنتونیو گوترش» تاکید کرد که جهان نمیتواند اجازه تشدید درگیری در خاورمیانه را بدهد. وی این درگیریها را تهدیدی برای امنیت جهانی خواند. به دنبال حمله نیروهای اسرائیلی به یونیفل در نزدیکی مرز با لبنان دو صلحبان زخمی شدند. این حمله پس از آن صورت میگیرد که یونیفل اعلام کرد که دو صلحبان اندونزیایی در حمله اسرائیل زخمی شدهاند. «خبرگزاری ملی لبنان» هم گزارش داد که چندین صلحبان سریلانکایی در حمله دیگری که اسرائیل به مقر نیروهای یونیفل در جنوب لبنان انجام داد، زخمی شدند.
در این گزارش آمده است که یک تانک مرکاوای اسرائیلی یکی از برجهای دیدهبانی یونیفل را در جاده اصلی که «تایر» را به «ناقوره» وصل میکند، در مقابل یک ایست بازرسی ارتش لبنان هدف قرار داد که منجر به زخمی شدن نیروهای سریلانکایی شد. «یوان وارد»، «لیام استاک» و دیگران هم در گزارش ۱۰اکتبر در نیویورکتایمز نوشتند، ارتش اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی که در منطقه ناقوره، در مجاورت پایگاه یونیفل فعالیت میکنند، به نیروهای سازمان ملل در این منطقه دستور دادهاند تا به «فضاهای حفاظتشده» بروند و سپس «در منطقه آتش گشودند». «لیندا توماس-گرینفیلد»، سفیر آمریکا در سازمان ملل، پنجشنبه در ایکس نوشت که بسیار مهم است که نیروهای اسرائیلی «امنیت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل را تهدید نکنند.
یونیفل باید بتواند آزادانه و مطابق با وظایف خود فعالیت کند.» از سال۱۹۷۸، یونیفل که بیش از ۱۰هزار پرسنل غیرنظامی و نظامی از ۵۰کشور دارد، وظیفه حفظ صلح در طول ۷۵مایلی منطقه ناآرام به نام «خط آبی» را در لبنان بر عهده داشته است. اگرچه نیروهای حافظ صلح مسلح هستند، اما ماموریت آنها عمدتا مشاهدهای است؛ به این معنا که آنها عموما فقط زمانی به استفاده از زور روی میآورند که امنیت آنها یا امنیت غیرنظامیان تهدید شود. روز پنجشنبه، چندین کشور که به نیروهای سازمان ملل متحد در لبنان کمک میکنند؛ از جمله فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، از شلیک ارتش اسرائیل به نیروهای حافظ صلح انتقاد کردند؛ بهطوریکه در ایتالیا سفیر اسرائیل به وزارت خارجه این کشور احضار شد.
«یوان وارد»، «لیام استاک» و دیگران هم در گزارش ۱۰اکتبر در نیویورکتایمز نوشتند، اسرائیل پنجشنبهشب (۱۹مهرماه) به دو ساختمان در یک منطقه پرجمعیت در مرکز بیروت حمله کرد که به نوشته این روزنامه، به نظر میرسد مرگبارترین حمله در پایتخت لبنان طی بیش از یک سال جنگ بین اسرائیل و حزبالله باشد. مقامات لبنانی گفتند که در این حملات دستکم ۲۲نفر شهید و دستکم ۱۱۷نفر زخمی شدند. خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد که یکی از این حملات یک ساختمان هشت طبقه در محله «رأس النبا» را هدف قرار داد؛ درحالیکه حمله دیگر یک ساختمان چهار طبقه در محله «بسطا» را با خاک یکسان کرد و دود غلیظی بر فراز خط افق شهر بالا میرفت. برخی گزارشها حاکی است که هدف این حمله «وفیق صفا» مسوول هماهنگی و رابط حزبالله، شوهر خواهر حسن نصرالله و وزیر دفاع حزبالله در کابینه لبنان بود که البته از این حمله جان سالم به در برد.
گزارشها حاکی است که صبح دیروز جمعه موج حملات موشکی از لبنان به سمت اراضی اشغالی از سر گرفته شد. به گزارش «ایسنا» رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در اینباره گزارش داد: بر اثر شلیک موشک ضد زره از لبنان به سمت شهرک «یاروون» در الجلیل علیا یک نظامی کشته شد؛ درحالیکه شبکه ۱۴عبری گزارش داد چهار نظامی اسرائیلی بر اثر شلیک موشک ضد زره حزبالله زخمی شدند. این در حالی است که یک ساختمان در منطقه صنعتی کریات بیالیک در خلیج حیفا بر اثر موشکهای لبنان بهطور مستقیم مورد اصابت قرار گرفته است. رسانهای عبری گزارش دادند آژیر خطر در عکا، خلیج حیفا و کریات شمونا و مارگلیوت در بخش شرقی مرز با لبنان به دنبال حمله موشکی صبح دیروز به صدا درآمد. در ادامه رسانههای عبری از اصابت موشک به منطقه «کریوت» خبر دادند.
شبکه۱۲ عبری گزارش داد: حدود ۲۰فروند موشک از جنوب لبنان به شمال و خلیج حیفا شلیک شد. پیشتر نیز رادیو ارتش اشغالگر گزارش داده بود یک پهپاد در منطقه «عسقلان» مشاهده شده است، به نظر میرسد که این پهپاد از نوار غزه به فضا پرتابنشده بلکه از سمت شرق احتمالا از عراق شلیک شده باشد. همچنین به گزارش «ایسنا» «یدیعوت آحارونوت» نوشت ارتش اشغالگر برای اولینبار از هفت اکتبر گذشته بهطور رسمی نوار غزه را بهعنوان «میدان جنگ ثانویه» معرفی کرد. به گزارش الجزیره، این روزنامه عبری افزود: در حال حاضر بیشترین توجه و منابع ارتش اشغالگر به لبنان معطوف شده است.
کمیسیون مستقل بینالمللی تحقیق سازمان ملل درباره اراضی اشغالی هم روز پنجشنبه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در جریان اقدامات خود در نوار غزه مرتکب جنایت علیه بشریت شده است. به گزارش «ایسنا» در این گزارش آمده است نیرویهای رژیم صهیونیستی از عمد پزشکان را کشته، بازداشت و همچنین شکنجه کرده و وسایل نقلیه پزشکی را هدف قرار دادهاند.