تصاویر ماهوارهای نشان میدهد بخشی از پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی در نتیجه حمله موشکی ایران خسارت دیده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار تصاویر ماهوارهای اظهار داشت: این تصاویر وارد آمدن خسارت و ویرانی به پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل در حمله ایران را رصد کرده است و میتوان حجم زیادی از آوار را در ساختمانهای نزدیک به باند پرواز مشاهده کرد.
به گزارش شفقنا، پایگاه هوایی نواتیم محل استقرار جنگندههای F-۳۵ و هواپیماهای سوخترسان است.
نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سهشنبه شب گذشته در عملیات «وعده صادق-۲» با پرتاب دهها موشک بالستیک، اهداف مهم نظامی امنیتی را در قلب سرزمینهای اشغالی مورد هدف قرار داد.
پایگاه هوایی نواتیم، که همچنین بهعنوان پایگاه ۲۸ نیروی هوایی رژیم اسرائیل شناخته میشود، در جنوب اراضی اشغالی و بین بئر السبع و آراد واقع شده است.
نواتیم یکی از بزرگترین پایگاههای هوایی در اراضی اشغالی بوده و دارای سه باند با طولهای مختلف است.
نواتیم همچنین یکی از سه پایگاه هوایی است که برای جایگزینی پایگاههایی در صحرای سینا ساخته شد.
جتهای جنگنده رادارگریز، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای سوخترسان و ماشینآلات شناسایی/تشخیص الکترونیکی در این پایگاه مستقر هستند.
در اوایل سال ۱۹۴۷ باندی ناهموار برای این پایگاه هوایی ساخته شد.
این پایگاه در سال ۱۹۸۳ بهعنوان یک پایگاه هوایی مدرن جدید با دو باند در نتیجه کمک مالی مشترک رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا بازگشایی شد.
باند سوم در اواسط دهه ۲۰۰۰ بهعنوان بخشی از پروژهای برای جابجایی فعالیتهای نظامی که قبلا در فرودگاه بن گوریون (پایگاه ۲۷ نیروی هوایی) انجام میشد، ساخته شد.
از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۲ پایگاه هوایی رامون و پایگاه هوایی اوودا نیز در نقب ساخته شدند.
نواتیم با برخورداری از یک باند پرواز ۳.۴ کیلومتری، آشیانه و پایگاه اصلی جنگندههای اف-۳۵ رژیم صهیونیستی است.
اسکادران ۱۰۳ سوپر هرکولسهای ترابری، اسکادران عملیاتی ۱۱۶ و ۱۴۰ جنگندههای اف۳۵، اسکادران آموزشی ۱۱۷ (تربیت خلبانان اف-۳۵)، اسکادران ۱۲۲ جاسوسی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، آشیانه هواپیمای ویژه ریاست رژیم صهیونیستی طی سالهای گذشته در این پایگاه هوایی مستقر بودهاند.
این پایگاه از سال ۲۰۰۳ به تدریج اسکادرانهای بسیاری از جنگندههای اف-۱۶ را دریافت کرده است. تمام اف-۱۶های این پایگاه در اواسط دهه ۲۰۱۰ کنار گذاشته شدند.
در حالی که هواپیماهای ترابری و سوخترسان و همچنین هواپیماهای شناسایی و دیدهبانی در منطقه جنوبی پایگاه هوایی مستقر هستند، منطقه شمالی با دو باند آن برای سه اسکادران دارای جتهای جنگنده رادار گریز اف-۳۵ در نظر گرفته شده است.
دو باند دیگر واقع در این پایگاه دیگر فعال نیستند.
این پایگاه از مرزهای غربی ایران، حدود هزار و ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد.