bato-adv

(ویدیو) جزییات وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی سال

(ویدیو) جزییات وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی سال
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع خورشیدگرفتگی حلقوی خبر داد که در قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا قابل مشاهده نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۰۹ مهر ۱۴۰۳

مهندس مسعود عتیقی گفت: دو هفته پس از گرفت ماه در بامداد چهارشنبه، ۲۸ شهریور امسال، خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی رخ خواهد داد که ساکنان امریکای جنوبی در روز چهارشنبه، ۱۱ مهر جاری شاهد آن خواهند بود.

(ویدیو) وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی امسال به‌صورت حلقوی/ این پدیده در ایران و آسیا قابل مشاهده نیست

خورشیدگرفتگی حلقوی 

به گزارش ایسنا، وی افزود: این گرفت ساعت ۱۵ و ۴۲ دقیقه و ۵۹ ثانیه به وقت جهانی آغاز می‌شود و ۲۱ و ۴۷ دقیقه به وقت جهانی پایان می‌یابد.

عتیقی خاطر نشان کرد: مسیر گرفت حلقوی خورشید از اقیانوس آرام شروع می‌شود و پس از درنوردیدن خاک کشور‌های آمریکای جنوبی، از شیلی و آرژانتین عبور خواهد کرد و در اقیانوس اطلس پایان می‌پذیرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران تاکید کرد: بخش‌هایی از قطب جنوب، برخی از جزایر اقیانوس آرام و اطلس و تعدادی از کشور‌های امریکای جنوبی، این گرفت را به صورت جزئی مشاهده می‌کنند.

انیمیشن مربوط به خورگرفت حلقوی ۱۱ مهر و مسیر سایه بر روی کره زمین

عتیقی با تاکید بر اینکه تنها ساکنان کشور‌های آرژانتین و شیلی این خورشیدگرفتگی را به صورت حلقوی می‌بینند، خاطرنشان کرد: خورگرفت چهارشنبه، ۱۱ مهر در هیچ نقطه از کشور ما و حتی در قاره‌های آسیا، اروپا، افریقا و استرالیا و همچنین امریکای شمالی قابل مشاهده نخواهد بود.

وی با اشاره به انواع خورشیدگرفتگی، توضیح داد: خورشیدگرفتگی در سه نوع جزئی، کلی و حلقوی است که گاهی اوقات به‌صورت کلی-حلقوی نیز به وقوع می‌پیوندد.

(ویدیو) وقوع‌ دومین خورشیدگرفتگی امسال به‌صورت حلقوی

عتیقی اضافه کرد: در هر سال حداقل دو گرفت خورشید و به صورت نادر حداکثر ۵ گرفت مهر تابان به وقوع می‌پیوندد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: خورشیدگرفتگی بعدی قابل مشاهده در ایران، روز دوشنبه، ۱۱ امرداد ۱۴۰۶ به‌صورت جزئی دیده خواهد شد.

اولین خورشیدگرفتگی سال ۱۴۰۳ روز دوشنبه، ۲۰ فروردین نیز در حالی رخ داد که در ایران قابل مشاهده نبود و در کشور امریکا و بخش‌هایی از کانادا این گرفت کامل را مشاهده کردند و در قاره امریکا و اقیانوس‌های اطلس و آرام این پدیده را به صورت گرفت جزئی رؤیت کردند.

گرفت ۲۰ فروردین امسال در ساعت ۱۵ و ۴۲ به وقت گرینویچ آغاز شد و ساعت ۲۰ و ۵۲ دقیقه پایان یافت.

  1. مرگ پرندگان در پی پرتاب‌های اسپیس ایکس!
  2. لوگوی جدید جگوار: نماد خودروسازی بریتانیا را نابود کردید!
  3. چرا پلوتون دیگر یک سیاره نیست؟
  4. دانشمندان فرمولی هوشمندانه برای حیات کشف کرده‌اند!
  5. دستگاه هوشمند جدید اپل زندگی در خانه را به کلی تغییر خواهد داد
  6. کدام گوشی آیفون بهترین گزینه برای خرید در سال ۱۴۰۳ است؟
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین