درحالیکه دولت باید بر اساس قانون یارانه به تاکسیها برقی بدهد، رئیس سازمان تاکسیرانی میگوید که تاکنون پولی واریز نشده است.
«از پس قسطهای ۲۰ میلیونی تاکسی بر نمییاییم، موعد چکهایمان رسیده و پول نداریم» اینها فقط بخشی از گلایه رانندگان تاکسی برقی است که امروز برای بار دوم مقابل شورای شهر تهران تجمع کردهاند.
به گزارش فارس، رئیس سازمان تاکسیرانی شهر تهران شادی مالکی میگوید که «دولت باید ۴۰۰ میلیون یارانه به تاکسیهای برقی بدهد که تا این لحظه نداده است.»
قرارداد خرید ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی برقی سال گذشته بسته شد. فعلاً ۱۷۱ دستگاه تاکسی برقی فعالیت خود را بهصورت گردشی در پایتخت آغاز کردهاند.
به گفته مدیران شهری قیمت تمام شده تاکسیهای برقی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است. رانندگان برای خرید این خودرو ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات از شهرداری و ۳۰۰ میلیون وام هم از خودروساز میگیرند و دولت هم باید ۴۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض کند و آورده تاکسیران هم خودروی فرسوده است، اما اقساط بالا و عدم کمک دولت باعث اعتراض رانندگان شده است.
علاوه بر عدم پرداخت یارانه دولتی، یکی دیگر از مشکلات تعداد کم دستگاههای شارژ است که باعث شده رانندگان ساعتهای طولانی در صف بمانند.
کارشناس مسائل شهری حمید یاری با بیان اینکه قانوناً تاکسیران باید «بر اساس پیمایش یارانه دولتی دریافت کند» میگوید که شهرداری اگر خودروی داخلی میخرید، دیگر دچار مشکل یارانه و شارژ نبود.
در مقابل کارشناس مسائل شهری دیگر محمد کریمنیا با اشاره به اینکه خودروسازان داخلی به وعده خود در حملونقل عمومی عمل نکردهاند، میگوید که هزینههای خودروهای برقی بالاست و اگر دولت بخواهد بر اساس پیمایش یارانه دهد، حدود ۲ سال طول میکشد و «راننده وقتی پول را دریافت میکند، باید صرف هزینه تعویض باطری کند.»
کارشناسان میگویند که دولت باید زودتر نسبت به پرداخت یارانه خودروهای برقی اقدام کرده و ماده ۱۲ (صرفهجویی در مصرف سوخت) مصوبه شورای اقتصاد را اجرایی کند. باتوجهبه اینکه بر اساس قانون ۱۰ هزار خودروی برقی میتواند از یارانه استفاده کند، دولت در حال حاضر یارانه حتی کمتر از یک درصد این خودروها را هم نداده است.