Morgyn Clair، متخصص تغذیه با ارتباط بین خوردن زیاد کره و بیماری قلبی موافق است. او خاطرنشان میکند: «کره به دلیل محتوای بالای چربیهای اشباع شدهای که دارد برای سیستم قلبی عروقی خطر آفرین است.» چربی اشباع شده منجر به تجمع پلاک در شریانها میشود و کارایی جریان خون را کاهش میدهد. اثرات نهایی این پلاک میتواند حمله قلبی، بیماری قلبی و سکته باشد.
کره با دلیل داشتن طعم لذیذ خود پای ثابت نیز صبحانه اکثر مردم است و در وعدهای غذایی دیگر نیز به عنوان یکی از مواد غذایی استفاده میشود. اما آیا تا به حال از خود پرسیده اید که خوردن این لبنیات خوشمزه برای بدن عوارضی دارد یا خیر؟
به گزارش تابناک، افزایش کلسترول LDL که میتواند ناشی از مصرف زیاد کره باشد، به نوبه خود مجموعهای از عوارض جانبی خطرناک را ایجاد میکند. کره یک چربی اشباع شده است که در صورت مصرف بیش از حد میتواند به بیماری قلبی منجر شود. کره، همراه با سایر چربیهای اشباع شده، کلسترول LDL (کلسترول ناسالم) را افزایش میدهد که میتواند شریانها را مسدود کند و منجر به بیماری قلبی شود.
Morgyn Clair، متخصص تغذیه با ارتباط بین خوردن زیاد کره و بیماری قلبی موافق است. او خاطرنشان میکند: «کره به دلیل محتوای بالای چربیهای اشباع شدهای که دارد برای سیستم قلبی عروقی خطر آفرین است.» چربی اشباع شده منجر به تجمع پلاک در شریانها میشود و کارایی جریان خون را کاهش میدهد. اثرات نهایی این پلاک میتواند حمله قلبی، بیماری قلبی و سکته باشد.
مطالعات نشان میدهد که خوردن بیش از حد کره میتواند شانس ایجاد چربی احشایی را افزایش دهد. مالوری تامپسون، متخصص تغذیه خاطرنشان میکند: «مصرف بیش از حد کره میتواند منجر به ذخیره چربی اضافی احشایی در شکم به دلیل سطوح بالای چربی اشباع شود». چربی احشایی هم با افزایش چندین بیماری زمینهای از جمله بیماری قلبی، آلزایمر و دیابت نوع ۱ مرتبط میشود. میتواند منجر به چاقی شود.
خوردن کره به افزایش وزن کمک میکند. کره بیش از ۱۰۰ کالری در هر قاشق غذاخوری دارد. وقتی مقدار زیادی از آن استفاده میکنید، به سرعت افزایش مییابد، به خصوص که بیشتر این کالریها از چربیهای اشباعشده است. چاقی میتواند منجر به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، دیابت و حتی برخی سرطانها شود.
نکته آخر این است که راههای بهتری برای اضافه کردن طعم به غذاها بدون اینکه آنها را ناسالم کنند وجود دارد. روغن زیتون به اندازه کره کالری در هر قاشق غذاخوری دارد، اما کلسترول رژیمی ندارد و چربی اشباع شده بسیار کمتری دارد و آن را انتخاب بسیار بهتری میکند.
لیزا ریچاردز، متخصص تغذیه و نویسنده رژیم غذایی کاندیدا، خاطرنشان میکند: «چربیهای اشباع در دمای اتاق جامد هستند و میتوانند کلسترول و تری گلیسیرید را افزایش دهند. افزایش این دو نشانگر بیومتریک خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. این به این دلیل است که کلسترول و چربی در گردش میتوانند باعث انسداد شریانها شوند که عاملی جدی مشکلات قلبی عروقی است.»
طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ در مجله پزشکی Current Alzheimer Research، ارتباط مثبتی بین مصرف بیشتر چربیهای اشباع شده (مانند کره) و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل وجود دارد.
محققان در مجموع ۸۶۳۰ شرکتکننده را مطالعه کردند و دریافتند که مصرف بیشتر چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی به طور قابل توجهی با افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل به ترتیب ۳۹% و ۱۰۵% مرتبط است.