فرارو- مایکل هرش؛ روزنامه نگار امریکایی و معاون سردبیر نشریه "فارین پالسی" است. او سردبیر سابق نشریه "پولیتیکو" بوده است. او برنده جوایز متعددی در حوزه روزنامه نگاری و خبرنگاری شده است از جمله جایزه باشگاه مطبوعات خارج از کشور در سال ۲۰۰۱ میلادی و برنده جایزه نشریه ملی برای بهترین گزارش نشریه نیوزویک در پوشش خبری تروریسم.
به گزارش فرارو به نقل از فارین پالیسی، "کامالا هریس" طبق اکثر گزارشها با فعالیت به عنوان معاون "جو بایدن" معاون رئیس جمهور ایالات متحده که باتجربهترین رئیس جمهور ایالات متحده در عرصه سیاست خارجی از زمان ریاست جمهوری جورج بوش پدر به این سو بوده نکات زیادی از او آموخته است. "النی کونالاکیس" معاون فرماندار کالیفرنیا که از دوستان هریس بوده و پیشتر به عنوان سفیر در مجارستان فعالیت داشته میگوید: "کامالا شاگرد جو بایدن است. بایدن او را تربیت کرد". با این وجود، آشکار است که هریس مسیر خود را در عرصه سیاست خارجی ایجاد کرده و نماینده نسل بعدی کارشناسان امنیت ملی است که غرق در تهدیدهای جدیدتر و مبتنی بر فناوری پیشرفته هستند که نسل جنگ سرد که توسط بایدن نمایندگی میشد کمتر با آن آشنا بودند. از جمله آن تهدیدات میتوان به مجموعهای از تهدیدات سایبری از جمله حملات هکری علیه زیرساختهای انتخاباتی و نظارت از خارج از کشور اشاره کرد که گفته میشود از سوی شرکتهای دولتی مانند هوآوی چین حمایت میشود. از دیگر تهدیدات میتوان به تهدیدات فضایی مانند توطئههای گزارش شده روسیه یا چین برای غیرفعال کردن سیستمهای GPS و خطرات فراتر از چشم انداز ناشی از هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی اشاره کرد.
هریس در سخنرانی خود در کنوانسیون ملی دموکراتها به طور خلاصه به تهدید ناشی از فناوری پیشرفته اشاره کرد و در عین حال تاکید داشت که او ثابت خواهد کرد که یک فرمانده سرسخت است که "تضمین میکند که آمریکا همیشه قویترین و کشندهترین نیروی جنگی در جهان را در اختیار دارد". او در سخنرانی خود گفت: "من اطمینان کسب خواهم کرد که جهان را با فضا و هوش مصنوعی به آینده هدایت میکنیم". او گفت که آمریکا و نه چین برنده رقابت قرن بیست و یکم است و امریکا رهبری جهانی را تقویت میکند و از ان جایگاه کناره گیری نخواهد کرد.
آشنایی هریس با حوزههای مبتنی بر فناوری پیشرفته ناشی از تجربه منحصر به فرد او است. او که به عنوان سناتور در ژانویه ۲۰۱۷ میلادی کارش را آغاز کرد در دورهای که بسیاری از تهدیدات جدید از خارج در حال ظهور بودند در کمیتههای اطلاعاتی و امنیت داخلی دورهای را در زمینه مسائل امنیت ملی گذراند. تنها سه روز پس از سوگند هریس به عنوان سناتور دولت اوباما گزارشی را منتشر کرد که میزان تلاش پنهانی پوتین رئیس جمهور روسیه برای آسیب رساندن به چشم انداز انتخاباتی "هیلاری کلینتون" و کمک به پیروزی ترامپ در انتخابات را آشکار میساخت که شامل خرید تبلیغات دیجیتال در پلتفرمهایی مانند فیس بوک و اینستاگرام و سازماندهی تجمعات سیاسی تقلبی در سراسر ایالات متحده و سایر نفوذها بود.
"هالی سویفر" مشاور امنیت ملی سابق هریس میگوید:"برای درک این که کامالا هریس چگونه به سیاست خارجی میپردازد مهم است که به خاطر داشته باشید او در همان ماهی که هر آژانس اطلاعاتی ایالات متحده اعلام کرده بود روسیه در انتخابات ما در سال ۲۰۱۶ مداخله کرده کار خود را در سنا آغاز کرد. او با توجه به تجربه اش در تحقیقات کمیته اطلاعات نقش اصلی را در آن کمیته ایفا کرد".
به گفته همکاران سابق هریس این تازه آغاز غوطه ور شدن هریس در انواعی از تازهترین تهدیدات از خارج از امریکا بود. سناتور "مارک وارنر" رئیس فعلی آن کمیته میگوید:"آن دورهای بود که کمیته اطلاعات در موقعیت بسیار متفاوتی نسبت به سایر کمیتههای کنگره قرار داشت. ما هم چنین اولین افرادی بودیم که تهدید متوجه از جانب چین از طریق هواوی و سرقت مالکیت معنوی را شناسایی کردیم".
این تهدیدات ادامه دارد و نه صرفا از سوی روسیه و چین که اخیرا پلیس فدرال امریکا (اف بی ای) مدعی شده کشورهای دیگری نیز در تلاش برای حملات سایبری علیه کارزارهای انتخاباتی هر دو حزب برای انتخابات ریاست جمهوری بوده اند.
هریس پیشتر در روزهایی که دادستان کل کالیفرنیا و دادستانی در شمال کالیفرنیا بود با بسیاری از این نوع تهدیدات آشنا شد جایی که سیلیکون، ولی را به خوبی شناخت. هریس در کتاب خاطرات خود با عنوان "حقایقی که باید گفت" که در سال ۲۰۱۹ میلادی چاپ شد اشاره کرده زمانی که برای اولین بار به منصب عالی رسید از مشاهده این که فناوری سیستم انتخاباتی امریکا تا چه اندازه عقب مانده است بهت زده شده بود و متوجه شد تا چه اندازه در برابر اقدامات هکرها آسیب پذیر است.
"ناتان بارانکین" رئیس سابق دفتر سنا هریس میگوید: "شعبه وزارت دادگستری در کالیفرنیا سیستم دادههای پروندههای کیفری را برای آن ایالت و بسیاری از مناطق دیگر نگهداری میکند. بنابراین، ما دائما نگران محافظت از آن دادهها در برابر هکرها بودیم".
هریس زمانی که وارد سنا شد با مسائلی مانند خطرات از جانب هواوی، محاسبات کوانتومی یا دستکاری رسانههای اجتماعی توسط کشورهای خارجی که تلاش میکردند بر انتخابات امریکا تاثیر بگذارند آشنا شد. به گفته همکاران هریس در کمیته اطلاعاتی او به سرعت بر موضوعات محرمانهای مانند عملیات نفوذ انتخابات روسیه در فضای مجازی و سرقت مالکیت معنوی توسط چین مسلط شد.
"ران وایدن" سناتور دموکرات از ایالت اورگان به عنوان باسابقهترین عضو آن کمیته میگوید: "هریس در همان اوایل اعلام کرد که مایل است کار سخت نظارت را انجام دهد. او در پنج دقیقه پرسش خود بیشتر از هر کسی سوالات واقعی داشت. او نشان داد که پیچیدگی جهان را درک میکند. مطمئن نیستم که همکاران جمهوری خواه من در حال حاضر در این مورد صحبت کنند، اما هریس توانست نظر مثبت و احترام آنان را نیز به سوی خود جلب کند".
در آن زمان "ریچارد بور" سناتور جمهوری خواه در مقالهای در سال ۲۰۱۹ میلادی از هریس به عنوان فردی "بسیار موثر" تمجید به عمل آورد. هریس در پایان اولین سال حضور در سنا به "جیمز لنکفورد" جمهوری خواه یکی از اعضای کمیته اطلاعات پیوست تا از یکی از معدود تلاشهای دو حزبی برای تقویت امنیت سایبری سیستمهای رای گیری را حمایت کند لایحهای که بعدا به دلیل مخالفت جمهوری خواهان متوقف شد. هم چنین، هریس از لایحهای حمایت کرد تا ایالات متحده را در محاسبات کوانتومی از چین جلوتر ببرد. هریس بعدا به عنوان معاون رئیس جمهور تمرکز خود را بر روی تهدیدهای متوجه از جانب فناوری پیشرفته از جمله هوش مصنوعی غیرقانونی حفظ کرد و با "امانوئل ماکرون" رئیس جمهور فرانسه در ابتکار عمل تازهای در زمینه فضا و امنیت سایبری همکاری کرد و به نمایندگی از دولت بایدن در اجلاس جهانی ایمنی هوش مصنوعی همکاری کرد. او هم چنین به عنوان رئیس شورای ملی فضایی خدمت کرد و نماینده ایالات متحده در کنفرانس آب و هوا در دبی بود.
"بارانکین" میگوید یکی از دلایلی که هریس بر روی حوزه مبهمی مانند محاسبات کوانتومی تمرکز کرد این بود که او نگران "سرمایه گذاریها و تلاشهایی بود که چین برای پیروزی در آن رقابت انجام میداد". او میافزاید: "این موضوعی بود که هریس نسبت به آن بسیار حساس بود یعنی آن که تا چه اندازه برای ایالات متحده مهم است که جایگاه خود را در جهان به عنوان تنها ابرقدرت دموکراتیک حفظ کند. این غیرمعمول نبود که او به دفتر بیاید و برخی از پیشرفتهای تازه در حوزه فناوری را مطرح کند حتی اگر به طور رسمی به کار گرفته نشده بودند. به اصطلاح مواجه شدن با هر موضوع متفاوت و تازه در واقع موتور محرکه او را روشن میکرد".
تحقیقات هریس در مورد تهدید سایبری از جانب روسیه و سایر کشورها شامل بازدید او از اسرائیل در نوامبر ۲۰۱۷ میلادی بود زمانی که از مرکز امنیت سایبری در بئرشبع بازدید به عمل آورد. "سویفر" مشاور سابق امنیت ملی میگوید: "این یک بازدید معمول هیئت کنگره نبود. در حوزه سایبری درسهای زیادی برای آموختن از اسرائیلیها وجود داشت. پس از آن، هریس از نقش خود در کمیته امنیت داخلی برای تقویت دفاع سایبری ما در ایالات متحده استفاده کرد".
یکی از دستیاران هریس با این موضوع موافق بود که تحقیقات طولانی مدت کمیته اطلاعاتی برای شکل دادن به رویکرد هریس نه تنها در قبال روسیه بلکه در مورد چین و سایر دشمنان امریکا که به دنبال تضعیف قدرت آن کشور بوده اند نقشی محوری داشته است.
این دستیار که اکنون یکی از مقامهای ارشد کاخ سفید است که با هریس کار میکند و نخواسته نام اش فاش شود میگوید: "هریس در لحظهای تاریخی از آشفتگی برای جامعه اطلاعاتی و کشور به کمیته پیوست. تجربه هریس او را به شدت نسبت به فعالیتهای نفوذ بد روسیه و اهمیت اقدامات قوی ایالات متحده برای بازدارندگی، اخلال و دفاع در برابر چنین فعالیتهایی آگاه ساخت این تجربه واقعا نظر او درباره نیاز به رهبری قوی جهانی توسط ایالات متحده را تقویت کرد".
او میگوید تصادفی نیست که هریس در سخنرانیهای خود به عنوان معاون رئیسجمهور بارها بر حفظ قوانین و هنجارهای دموکراتیک تاکید کرده که قوانین و هنجارهایی که از یکپارچگی نظام جهانی تحت رهبری امریکا در برابر تلاشهای مسکو، پکن و متحدان شان برای برهم زدن آن محافظت میکند. دست کم عملکرد هریس در زمان حضورش در سنا به ضووح نشان میدهد بسیاری از حملات ترامپ و جمهوری خواهان که او را فردی به اندازه کافی باهوش نمیدانند و حتی او را فردی با "ضریب هوشی پایین" معرفی کرده اند اعتبار ندارد.
ترامپ علاوه بر توهین هایش علیه هریس تا جایی پیش رفت که گفته بود هریس در صورت رئیس جمهور شدن اسباب بازیای در دست رهبران جهان خواهد بود. به هریس حتی پیش از ورودش به واشنگتن هشدار داده شده بود که کمیته اطلاعات به طور خاص جایی است که برای یک سیاستمدار جاه طلب مناسب نخواهد بود. همکاران کالیفرنیایی او از جمله سناتور "دایان فاینستاین" و سناتور در حال کناره گیری یعنی "باربارا باکسر" که هریس به تازگی جایگزین او شده بود به وی توضیحاتی صریح در مورد مشکلات مرتبط با حضور در آن کمیته ارائه دادند.
آنان به هریس گفتند که اکثر کارهای کمیته اطلاعات پشت درهای بسته و بدون حضور دوربینهای تلویزیونی انجام میشود و حجم کاری در آن کمیته سنگین است. منابع مطلع میگویند اعضای آن کمیته هر شب با کلاسورهای عظیم به خانه میرفتند، اما موضوع آن قدر طبقه بندی شده بود که حتی نمیتوانستند کارمندان خود را استخدام کنند تا در زمینه بررسی پروندهها به آنان کمک نمایند.
هریس فکر میکرد که کمیته درسهای سریعی را در مورد آن چه که تا آن زمان عمدتا نقطهای خالی در رزومه او بود یعنی حوزه سیاست خارجی به وی ارائه خواهد کرد. باکسر میگوید: "من فکر میکنم هریس صرفا میخواست بیشتر بیاموزد و بیشتر در مورد جهان بداند. او میخواست در مورد هر تهدیدی که وجود دارد بداند. آن کمیته به شما دید بالایی نمیدهد، اما مطمئنا به شما میآموزد که چه اتفاقی در دنیا در حال رخ دادن است".
"وارنر" میگوید: "به یاد داشته باشید اعضایی وجود دارند که نمیخواهند در کمیتهای حضور داشته باشند که ۸۰ درصد جلسات آن غیر علنی و پشت درهای بسته است. با این وجود، هریس در تمام جلسات حضور داشت و کارش را انجام میداد". همکاران او میگویند مهمتر از همه حضور هریس در کمیتههای مختلف سنا درک او را از آسیب پذیری دموکراسی ایالات متحده در برابر تهدیدات خارجی و داخلی ناشی از فناوری عمیقتر کرد. این موضوع میتواند رویکرد هریس را از نگاه بایدن به سیاست خارجی که ناشی از دیدگاه مبتنی بر استراتژی کلان در طول سه دهه حضورش در کمیته روابط خارجی بوده متمایز سازد.
دستیاران پیشین هریس میگویند او با کار در سنا و کمیته امور اطلاعاتی به اشتراکی میان منصب قبلی اش به عنوان دادستان کالیفرنیا و اکنون به عنوان عضو کمیته اطلاعاتی سنا پی برده بود: او در مقام دادستان و دادستان کل کالیفرنیا در رسیدگی به نابرابریها و نقصهای دموکراسی ایالات متحده مانند بی عدالتی نژادی در نظام جزایی و استثمار اقتصادی توسط وال استریت تجربه کسب کرد و اکنون با توطئههای مرتبط با فناوری پیشرفته برای تضعیف دموکراسی امریکا از طریق استفاده از آسیب پذیریها و ضعفهای داخلی پی برده بود.
بارانکین رئیس سابق دفتر سنای هریس میگوید: "یکی از جزئیاتی که او در مورد مداخله روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ موذیانه میدانست تلاش هدفمند مسکو برای ایجاد تفرقه در ایالات متحده از درون بود". هریس در این باره در کتاب خود نوشته است: "هدف روسیه تضعیف ایمان به رویه دموکراتیک ایالات متحده بود. "
هریس گفته بود که از طریق تحقیقات سنا برایش آشکار شد که روسها قصد داشتند با بهره برداری از مشکلات و مسائل داخلی امریکا از جمله حقوق مهاجران بر ایجاد تفرقه بین امریکاییها تمرکز کنند.
اکنون هریس با نامزدی رقابت میکند که اگرچه هرگز اثبات نشد که با روسیه تبانی میکند، اما به طور مستقیم دموکراسی ایالات متحده را حداقل در ذهن بسیاری تهدید میکند. به گفته یکی از دستیاران ارشد سابق علیرغم آن که نگاه بایدن به حوزه سیاست خارجی به تدریج در طول سه دهه در سنا شکل گرفت و به زمان جنگ ویتنام باز میگردد دیدگاه هریس در مسیری تصادفی و ناشی از بحران به ویژه از طریق تهدید سایبری متوجه از جانب روسیه علیه امریکا شکل گرفته بود. در نتیجه، او باید فورا وارد عمل میشد تا تهدید را کاهش دهد. در نتیجه، زمانی که هریس امروز در مورد حفظ دموکراسی هنجارها و حاکمیت قانون سخن میگوید تجربیات خود را بازتاب میدهد.