میرلوحی گفت: من چون در ستاد آقای روحانی و همچنین آقای پزشکیان بودم و مسئولیت نظارت بر صندوق آرا را بر عهده داشتم به آقای عبدالعلی زاده گفتم که نکند آقای پزشکیان هم مانند روحانی از رای دهندگان و هواداران خودش جدا شود و فقط برای جذب دیگران تلاش کند
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: خواهش میکنم که آقای رئیس جمهور لحظه به لحظه افکار عمومی را در جریان تصمیمات بگذارد. این تصمیماتی که گرفتند و میگیرند حتماً یک دلایل منطقی داشته است، آن را به هواداران خودشان و به افکار عمومی توضیح دهند.
به گزارش ایلنا، محمود میرلوحی درباره ترکیب وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: آقای پزشکیان یک مسیری را انتخاب کردند که تشکیل شورای راهبری، کمیتهها و کارگروهها بود و این کار منسجم برای اولین بار صورت گرفت، بر اساس نظرات این کمیتهها لیستهایی فراهم شد که خدمت رئیسجمهور ارائه کردند. حدود پنجاه درصد این افراد به دولت راه پیدا کردند. رایدهندگان به خصوص بخش اصلاحطلبان و حتی آنهایی که در مقابل دعوت به شرکت در انتخابات، مقاومت کردند، منتقد هستند. بنای آقای رییسجمهور بر این بود که دولت اجماع ملی تشکیل دهند، این دولت اجماع ملی باید آرا تقریباً سه بخش داشته باشد. در این سه بخش آن ۵۰ درصدی که مرحله دوم هم نیامدند، باید در نظر گرفته میشدند. آقای رئیس جمهور هم گفتند که من میخواهم سخنگوی بیصدایان باشم.
وی افزود: در تمام دنیا اکثریت وقتی پیروز میشود به خودش حق میدهد که درباره سیاستهای کشور و رویکردهای آن، مسائل اقتصادی و مسائل داخلی و خارجی تصمیمگیری کند. آقای پزشکیان تاکید کردند که من نمیخواهم این کار را انجام دهم اما رقیب ایشان این کار را انجام دادند یعنی جریان جبهه پایداری در انتخابات مجلس این کار را انجام داد. با اینکه بعضاً قول دادند که نماد ملی خواهند شد ولی ملاحظه میکنید که جبهه پایداری همچنان در مجلس خودنمایی میکند.
میرلوحی در پاسخ به این پرسش که انتخاب برخی وزرا از دولت سیزدهم به چه دلیل بوده است، تصریح کرد: در اینجا همچنین امکانی فراهم بود ولی آقای رئیس جمهور اعلام کردند که بناشان بر اجماع ملی است. به نظر میآید که این سه بخش به خوبی دیده نشده است و الان که ملاحظه میکنید ۰ند نفر از کابینه مرحوم آقای رئیسی به کابینه دولت جدید آمدهاند؛ وزیر صمت، سازمان انرژی اتمی و اطلاعات در لیست هستند که مشخصا به ایشان رای ندادند و در اردوی رقبا بودند. گله شدیدی که دوستان دارند به خصوص تاکیدشان روی وزارت کشور است. کاری که ایشان کردند بر اساس یک توافق صورت گرفته است یعنی رقبا را در این لیست قرار دادند که لااقل همین تعدادی که از اصلاحطلبان و افراد متفاوت با جریان خالصسازی آمدند، حاشیه امن داشته باشند. اما آن چیزی که در صحن در جریان است، دغدغه ایجاد میکند.
وی در جواب این سوال که چه میزان از وعدههای شورای راهبری دولت چهاردهم عملی شده است، بیان کرد: اگر آقای رئیس جمهور میخواستند به قول خودشان و آن نرمی که در جهان مطرح است، عمل کنند باید ۶ نفر در این لیست از خانمها حضور داشت همانطور که گفتند ۳۰ درصد سهم خانمها خواهد بود. اگر مجلس یکپارچه به همین افراد رای دهد کابینه تشکیل خواهد شد. آقای رییس جمهور باید توجه داشته باشند، دوستانی زحمت کشیدند و در منزل مردم تک به تک رفتند، واقعا کسانی بسیار تلاش کردند. من چون معاون نظارت بر صندوقها در ستاد آقای پزشکیان بودم، دیدم که با چه زحمتی این آرا یکی یکی جمع شده است به خصوص لحظات آخر که رقابت و مقابله خیلی تن به تن بود. اگر آقای رئیس جمهور یک توافقی کردند تا همه این افراد رای خوب و بالایی بیاورند، خوب است. ما منتظر میشویم همانطور که آقای رئیس جمهور فرمودند منتظر عملکرد این افراد باشید. اگر قولهایی که رییسجمهور درباره سیاست خارجی، رفتار با جوانان، احترام به زنان و اقوام و مسائلی از این دست دادهاند، اتفاق افتاد، شاید رایدهندگان متقاعد شوند که ایشان یک سیاست مشخص و هدفمندی داشتند و بر اساس آن کابینه را معرفی کردند.
استاندار سابق آذربایجان شرقی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس در انتخاب کابینه دولت را همراهی خواهد کرد، گفت: اگر مجلس بخواهد افرادی که مربوط به جناح مقابل هستند را با رای بالا انتخاب کند و اصلاح طلبان کابینه و افرادی که منتخب آن ۵۰ درصد تحریمکننده انتخابات و رای دهندگان به رییسجمهور یعنی عملاً ۸۰ درصد جامعه هستند را با رأیهای ناپلئونی قبول یا رد کند در این حالت آقای رئیسجمهور حرفی به طرفداران و نمایندگان خودش نخواهند داشت. من چون در ستاد آقای روحانی و همچنین آقای پزشکیان بودم و مسئولیت نظارت بر صندوق آرا را بر عهده داشتم به آقای عبدالعلی زاده گفتم که نکند آقای پزشکیان هم مانند روحانی از رای دهندگان و هواداران خودش جدا شود و فقط برای جذب دیگران تلاش کند.
وی با اشاره به مبهم بودن دلیل انتخاب وزرای پیشنهادی، گفت: من از آقای رئیس جمهور تقاضا میکنم که زودتر برای بحث رسانه و افکار عمومی اقدام کنند و مردم را بیخبر و بیاطلاع نگذارد. شما ببینید که کابینه معرفی شد ولی هیچکس نه آقای رئیس جمهور نه معاون اول توضیحی ندادند که بر چه مبنایی آقای مومنی را برای وزارت کشور که خیلی مهم است دعوت کردند در صورتی که ایشان شعارشان این بود که من میخواهم به کارشناسان و متخصصان توجه کنم. میگفتند درست است که جراح قلب هستم ولی در تمام امور متخصص نیستم، در یک رشته تخصص دارم؛ بر اصل تخصص تاکید میکردند. باید توضیح دهند.
عضو پنجمین دوره شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: بالاخره ۷۰ درصد وزارت آموزش و پرورش و بهداشت خانمها هستند، وزارتخانههای مختلفی داشتیم و داریم که خانمها به خوبی میتوانند از عهده کار آن بر بیایند در این صورت چرا یک نفر خانم برای حضور در هیئت دولت انتخاب شد؟ چه اشکالی پیش میآمد اگر برای وزرات ارشاد، آموزش و پرورش و بهداشت یک خانم معرفی میشد؟ اینها نقدهایی است که علیه آقای رئیس جمهور وجود دارد و من خواهش میکنم که آقای رئیس جمهور لحظه به لحظه افکار عمومی را در جریان تصمیمات بگذارد. این تصمیماتی که گرفتند و میگیرند حتماً یک دلایل منطقی داشته است، آن را به هواداران خودشان و به افکار عمومی توضیح دهند.