«معتقدم آقای پزشکیان در کابینه خود اقلیت است. بهویژه اینکه معتقدم خیلی سریع یکسری عهدشکنیها در کابینه شکل گرفت، مثل توجه به جوانان، اقلیتها و بهویژه توجه به زنان که مطرح کرده بودند و حتی بعید میدانم همین یک کاندیدای زن نیز تایید شود و از همین حالا در مجلس دندان تیز کردهاند که تنها زن کابینه را راه ندهند.»
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی، در واکنش به لیست پیشنهادی مسعود پزشکیان برای دولت چهاردهم، اظهار داشت: متاسفانه آنچه که در این کابینه میبینیم نوعی نگاه نوچهگی است و کمتر کسی را در این لیست میبینیم که خودش باشد، اغلب افراد وابسته به یک شخص هستند، حتی وابسته به یک جریان هم نیستند؛ بلکه وابسته به شخص هستند.
به گزارش هم میهن، حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی در گفتگویی، در پاسخ به سوال «چقدر انتظار بسته شدن چنین لیستی برای وزرای پیشنهادی را داشتید؟ نقاط ضعف و قوت لیست پیشنهادی چیست؟ چرا جای جوانان و اقلیتها خالی ماند؟» اظهار داشت: متاسفانه آنچه که در این کابینه میبینیم نوعی نگاه نوچهگی است و کمتر کسی را در این لیست میبینیم که خودش باشد، اغلب افراد وابسته به یک شخص هستند، حتی وابسته به یک جریان هم نیستند؛ بلکه وابسته به شخص هستند. این افراد شعارهای آقای پزشکیان را عملی نخواهند کرد چراکه از ایشان خط نمیگیرند بلکه از بیرون خط میگیرند.
وی ادامه داد: موضوع دومی که مطرح است، معتقدم مسئولیت تبدیل پیروزی به شکست با آقای ظریف است. آقای ظریف الان نمیتواند اعلام کند که من نقش نداشتم. این کابینه حاصل سازوکاری است که آقای ظریف شکل داد. در انتخابات آقای پزشکیان و طرفداران او پیروز شدند و طبق روال گذشته باید خود آنها جمع میشدند و کابینه میدادند.
آقای ظریف کاری را صورت داد که نتیجه آن شکلگیری یک سهمخواهی از کابینه شد؛ بهطوری که معتقدم آقای پزشکیان در کابینه خود اقلیت است. بهویژه اینکه معتقدم خیلی سریع یکسری عهدشکنیها در کابینه شکل گرفت، مثل توجه به جوانان، اقلیتها و بهویژه توجه به زنان که مطرح کرده بودند و حتی بعید میدانم همین یک کاندیدای زن نیز تایید شود و از همین حالا در مجلس دندان تیز کردهاند که تنها زن کابینه را راه ندهند.
همچنین وی تاکید داشت: از نظر من ۷۰ درصد کابینه معرفی شده هیچ اعتقادی به گفتمان انتخاباتی آقای پزشکیان ندارند.
فلاحت پیشه در ادامه افزود: اشاره کردم که مقصر تبدیل پیروزی به شکست مکانیزمی بود که آقای ظریف در نظر گرفتند و ایشان باید مسئولیت این شکست را به عهده بگیرند. به هر حال در همان زمان نیز آقای پزشکیان با شعار رئیسجمهور قوی روی کار آمد و مدعی بود که رئیسجمهور باید از اختیارات خود استفاده کند. نمیپذیریم که الان یکسری توجیهات اخلاقی داریم. ضعف آقای پزشکیان در کابینه به شدت محسوس است و آقای پزشکیان اولین کسی است که در کابینه خود اقلیت را دارد.
یعنی حتی اگر بستر شعارهای ایشان در کابینه مانند رفع فیلترینگ، جمع کردن گشت ارشاد وحتی برخی تنشزداییها از روابط خارجی که شعار ایشان بوده و یا حتی قطع کردن دست الیگارشی قدرت و ثروت از خزانه مملکت، در هر کدام از اینها رایگیری صورت بگیرد معتقدم ایشان حتی در کابینه خودش نیز رای نخواهد آورد.
وی در پایان تاکید کرد: معتقدم در انتخاب معدود افرادی آقای پزشکیان نقش داشته، و همینطور به سختی در انتخاب دو سه وزیر نقش اصلی داشته و در چند وزیر نیز سهم ۵۰ و ۶۰ درصدی داشته و حداکثر وزرایی که آقای پزشکیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن نقش داشتند شاید ۸ یا ۷ نفر باشند و همین تعداد بیشترین مشکل را برای جلب رای اعتماد در مجلس خواهند داشت و بقیه به راحتی رای خواهند گرفت.