مصرف جهانی انرژی به دلیل تفاوت در سطوح صنعتی شدن، شرایط آب و هوایی، تراکم جمعیت و دسترسی به منابع طبیعی، و همچنین سیاستگذاری مصرف انرژی و فعالیتهای اقتصادی متفاوت در بین کشورها، دارای تغییرات منطقهای قابل توجهی است.
قطر بالاترین سرانه مصرف انرژی در سراسر جهان را در سال ۲۰۲۳ با ۸۱۷ گیگاژول برای هر نفر داشت. این کشور دارای ذخایر فراوان گاز طبیعی است. تقریباً تمام انرژی مصرفی این کشور از گاز طبیعی حاصل میشود.
به گزارش روزیاتو، مصرف جهانی انرژی به دلیل تفاوت در سطوح صنعتی شدن، شرایط آب و هوایی، تراکم جمعیت و دسترسی به منابع طبیعی، و همچنین سیاستگذاری مصرف انرژی و فعالیتهای اقتصادی متفاوت در بین کشورها، دارای تغییرات منطقهای قابل توجهی است.
به عنوان مثال، کشورهایی با آب و هوای سردتر ممکن است انرژی بیشتری را برای گرمایش مصرف کنند، در حالی که کشورهای بسیار صنعتی ممکن است به دلیل بخشهای تولیدی گستردهشان، سرانه مصرف انرژی بیشتری داشته باشند.
اینفوگرافی زیر ۱۵ کشور را بر اساس سرانه مصرف انرژی در سال ۲۰۲۳ و همچنین سرانه مصرف انرژی در هر قاره را نشان میدهد.
این ارقام بر حسب گیگاژول (GJ) نشان داده شده و از گزارش بررسی آماری موسسه انرژی درباره انرژی جهانی ۲۰۲۴ استخراج شده است.
قطر بالاترین سرانه مصرف انرژی در سراسر جهان را در سال ۲۰۲۳ با ۸۱۷ گیگاژول برای هر نفر داشت. این کشور دارای ذخایر فراوان گاز طبیعی است. تقریباً تمام انرژی مصرفی این کشور از گاز طبیعی حاصل میشود.
کشورهایی که در آب و هوای گرم یا سرد قرار دارند و از نظر منابع انرژی خاصی نیز غنی هستند، مانند قطر و گاز طبیعی آن یا ایسلند و انرژی گرمایی زمین آن، بیشترین سرانه مصرف انرژی را در سال ۲۰۲۳ داشتند.
این کشورها تمایل دارند انرژی بیشتری برای گرم کردن یا خنک کردن خانهها مصرف کنند. هزینهها نیز اغلب در این کشورها پایینتر است. علاوه بر این، بسیاری از کشورهای پرمصرف انرژی دارای سرانه جمعیت نسبتاً پایینی هستند. کانادا و عربستان سعودی تنها کشورهایی هستند که در بین ۱۰ کشور با بالاترین سرانه مصرف انرژی، جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر قرار دارند.
با نگاهی به قاره ها، آمریکای شمالی به طور عجیبی بیشترین مصرف انرژی را با ۲۴۰ گیگاژول به ازای هر نفر دارد. یعنی تقریباً سه برابر میانگین جهانی که ۷۷ گیگاژول است.
اعداد آمریکای شمالی برخلاف مناطقی مانند آفریقا یا حتی آمریکای جنوبی و مرکزی با سرانه ۱۴ گیگاژول و ۵۸ گیگاژول است.
بر اساس گزارش موسسه انرژی، حدود ۷۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان یا از هر ۱۰ نفر یک نفر به برق دسترسی ندارند.