قبل از اینکه درباره خواص نخودچی و کشمش برایتان بگوییم لازم است بدانید که هر یک از اجزای این خوراکی سنتی دارای خواص پرشماری هستند که با هم یک ابر خوراکی را میسازند.
نخودچی کشمش یکی از خوراکیهای بسیار محبوب میباشد که اغلب از آن به عنوان آجیل یاد میشود. به عبارت دیگر این نوع ماده غذایی را با سایر مواد غذایی مانند پسته، فندق، بادام و …. مخلوط میکنند و از آنها به عنوان آجیل استفاده میکنند. در اینجا قصد داریم به بیان خواص نخودچی کشمش بپردازیم و همچنین نحوه تولید آنها و … را بیان خواهیم کرد.
به گزارش زربار، نخودچی کشمش در دسته آجیلها قرار میگیرد. نخودچی در حقیقت همان نخودهای مزه دار شده میباشند. برای تهیه این نوع خوراکی نخودهای تازه را مورد استفاده قرار میدهند. به عبارت دیگر تهیه نخودچی طی مراحل زیر تحت عنوان آب پز کردن نخود ها، آبکش کردن آن ها، پوست گیری، پخت و مزه دار کردن نخودها انجام میشود؛ که در زیر به توضیح هریک از این مراحل میپردازیم:
اولین مرحله در تهیه نخودچی، آب پز کردن نخودهای تازه میباشد. در این مرحله ابتدا نخودها با استفاده از مقداری آب، آب پز میشوند. آب پز شدن نخودها دلیل بر پخته شدن آنها نمیباشد، بلکه برای نرمتر شدن آنها انجام میشود.
در مرحله دوم باید برای آبکش کردن نخودها اقدام کرد.
در مرحله سوم باید برای پوست گیری نخودهای آب کش شده اقدام کرد. در این مرحله پوست نخودهای آبکش شده جدا میشوند.
بعد از پوست گیری نوبت به پخت نخودها میرسد. در این مرحله به نخودها حرارت داده میشود تا خشک شوند و نم آنها بر طرف شود.
در مرحله پنجم به مزه دار کردن نخودها پرداخته میشود. در این مرحله به نخودها مقداری نمک، شکر و …. اضافه میشود تا نخودها مزه دار شوند. توجه کنید که به نخودها ماده مورد نظر اضافه میشود و آنها را تفت میدهند تا به خوبی ترد شوند.
نخودچی کشمش خواص زیادی دارند که ممکن است برخی از مردم از آن اطلاع نداشته باشند. از خواص نخودچی کشمش میتوان به درمان بسیاری از بیماریها و همچنین بهبود بسیاری از مشکلات اشره کرد. مانند تنظیم کلسترول بدن، کنترل وزن، درمان کم خونی، تنظیم فشار خون و درمان فشار خون بالا و تقویت سیستم ایمنی بدن که بسیار با اهمیت است. از دیگر خواص نخودچی کشمش رفع گرسنگی، تامین کننده آهن بدن، درمان مشکلات قلبی عروقی، تامین کلسیم بدن، پیشگیری از سرطان و …. را میتوان نام برد.
یکی از خواص نخودچی کشمش، تنظیم کلسترول میباشد. در حقیقت نخودچی کشمش سرشار از مادهای به نام دیس لیپیدمی است. این نوع ماده یکی از مادههای تاثیر گذار در عدم تجمع کلسترول میباشد، در نتیجه مصرف این نوع ماده غذایی به تنظیم کلسترول کمک میکند.
از دیگر خواص نخودچی کشمش، کاهش وزن و درمان چاقی میباشد. این نوع ماده غذایی سرشار از فیبر است. در نتیجه مصرف آن باعث میشود تا فرد مصرف کننده برای مدت طولانی احساس گرسنگی نکند؛ بنابراین میل به مصرف مواد غذایی در فرد کاهش مییابد.
از دیگر خواص نخودچی کشمش میتوان به درمان فشار خون و تنظیم آن اشاره کرد. این نوع خوراکی سرشار از مواد معدنی نیازی، چون پتاسیم، ویتامین، آهن B و آنتی اکسیدان و …. میباشد. مواد نامبرده در کاهش فشار خون بسیار موثر عمل میکنند. به عنوان مثال پتاسیم به شدت به کاهش تنش رگهای خونی کمک میکند، در نتیجه فشار خون را تنظیم میکند.
نخودچی کشمش گرسنگی را برطرف میکند. به عبارت دیگر این نوع ماده غذایی سرشار از فیبر و همچنین مقدار زیادی پروتئین میباشد. همچنین به برطرف شدن گرسنگی و ایجاد احساس سیری در افراد کمک میکند.
نخودچی کشمش سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. به عبارت دیگر این نوع ماده غذایی منبع غنی از آهن است. آهن موجود در ساختار نخودچی کشمش به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. لازم به ذکر میباشد که مصرف این ماده غذایی توسط خانمهای باردار به شدت توصیه میشود. چرا که استفاده از آن در دوران شیردهی به تامین انرژی بدن کمک میکند.
از دیگر خواص نخودچی کشمش میتوان به درمان مشکلات استخوانی و همچنین استحکام آنها اشاره کرد. ماده غذایی نامبرده منبع غنی از کلسیم است که به تقویت استخوان ها، افزایش استحکام آن ها، درمان پوکی و یا نرمی استخوان و …. کمک میکند.
نخودچی کشمش سرشار از فولات میباشد. این نوع ماده معدنی به تنظیم سطح اسید آمینه موجود در بدن کمک میکند و مانع از حملات قلبی و سکته قلبی میشود.
از دیگر خواص نخودچی کشمش میتوان به درمان کم خونی اشاره کرد. این نوع خوراکی منبع غنی از آهن، کلسیم، مس، ویتامین B کمپلکس و …. میباشد. در نتیجه مصرف نخودچی کشمش به تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند و کم خونی را درمان میکند. رشد و تکثیر گلبولهای قرمز خون از مزیتهای مصرف نخودچی کشمش میباشد.
از دیگر خواص نخودچی کشمش، درمان انواع سرطانها میباشد. این ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدانها میباشد. وجود کاتچین در ساختار آن مانع از ورود سلول هال بیگانه در بدن میشود.