نخود پلو ترکیهای با مرغ یکی از غذاهای بسیار محبوب و مشهور کشور ترکیه است که دستور طبخ آسانی دارد و بسیار خوشمزه و مقوی است.
فراروـ امروزه غذاهای بینالمللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی مانند انواع خورشتها و پلوها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذاها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شدهاند و در برخی از رستورانها نیز سرو میشوند. در این میان غذاهای ترکیهای بسیار خوشمزه و مشهور هستند و به دلیل نزدیکی مرزی و فرهنگی با ایران، غذاهای ترکی در میان ایرانیان بیشتر از سایر غذاهای بین المللی طرفدار دارند. نخود پلو ترکیهای با مرغ ریش ریش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مشهور کشور ترکیه است که از ترکیب نخود آبگوشتی با پلو و مرغ پخته تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر دوست دارید این پلوی خوشمزه و متفاوت را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
برنج: ۲ پیمانه
نخود آبگوشتی پخته: ۱ پیمانه
سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
چوب دارچین: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک به مدت ۴ ساعت خیس کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد سینه مرغ را همراه با پیاز، سیر، چوب دارچین، نمک، فلفل سیاه و مقداری زردچوبه و ۱ لیوان آب بگذارید کاملا بپزد. بعد از اینکه سینه مرغ پخت، آن را از آب مرغ خارج و ریش ریش کنید و کنار بگذارید. آب مرغ را از صافی رد کنید و کنار بگذارید. داخل یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس آب برنج را کاملا خالی کنید و برنج را داخل روغن بریزید. برنج را به مدت ۱۰ دقیقه همراه با روغن تفت بدهید و مدام برنج را هم بزنید تا نسوزد و ته نگیرد. بعد از این مدت زمان، آب مرغ را همراه با نخود آبگوشتی پخته به برنج اضافه کنید و صبر کنید برنج با آب مرغ بجوشد و آب مرغ کم کم کشیده شود و به خورد برنج برود. حالا روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا برنج دم بکشد. ۴۰ دقیقه بعد برنج پخته و آماده است. برنج را داخل یک کاسه که از قبل چرب کردهاید، بریزید و بعد کاسه را وسط یک بشقاب برگردانید و کنار برنج، سینه مرغ ریش ریش شده را بریزید. در این مرحله نخود پلوی ترکیهای خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای درست کردن این غذا میتوانید از روغنهای محلی و یا روغن زیتون استفاده کنید که طعم خوبی به این غذا میدهد. نخود پلوی ترکیهای به طور کلی غذای خشکی است و بهتر است آن را کمی چربتر درست کنید.
۲ـ حتما برنج را چند ساعت قبل خیس بدهید تا نرم شود. سعی کنید آب برنج را هنگام جوشیدن بیشتر بریزید تا نخود پلوی شما درنهایت نرم باشد.
۳ـ این غذا اصالتا با مرغ تهیه میشود، اما میتوانید آن را همراه با کوفته قلقلی یا تن ماهی هم سرو کنید و اگر گیاهخوار هستید، مرغ را از دستور حذف کنید.