به گفته رییس صندوق بینالمللی پول، تغییرات اقلیمی یک خطر اساسی برای ثبات اقتصادی و مالی جهان است.
صندوق بینالمللی پول، تاثیر گرمایش زمین بر اقتصاد کشورهای جهان را بررسی و آن را تهدید جدی برای امنیت غذایی عنوان کرد.
به گزارش اکونگار، رئیس صندوق بینالمللی پول، با تاکید بر اینکه تمرکز بیشتری بر روی نقش گرمایش زمین بر اقتصاد جهان خواهد شد، گفت: با ترسیم نقشههای نهادهای بینالمللی برای کمک به تمرکز سرمایهگذاری در فناوریهای سبز، رشد جهانی تقویت خواهد شد.
وی گفت: صندوق بینالمللی پول، تغییرات آب و هوایی را به عنوان یک خطر اساسی برای ثبات اقتصادی و مالی میبیند. البته این بحران میتواند به تهدید امنیت غذایی به خصوص کشورهای درحال توسعه دامن بزند. اگر بحران تغییرات اقلیمی گسترش یابد، تولید و واردات به صورت همزمان آسیب میبیند.
کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول در نشست سازگاری با آب و هوا گفت که تولید و به طور کل اقتصاد جهانی میتواند به طور متوسط سالانه ۰.۷ درصد در ۱۵ سال آینده افزایش یابد و اگر قیمت کربن به طور پیوسته افزایش پیدا کند و سرمایه گذاریها در زیرساخت سبز گسترش بیشتر شود، میلیونها شغل ایجاد خواهد شد.
به گفته رییس صندوق بینالمللی پول، تغییرات اقلیمی یک خطر اساسی برای ثبات اقتصادی و مالی جهان است، اقدامات آب و هوایی فرصتی برای تقویت رشد، به ویژه پس از همهگیری کرونا و ایجاد مشاغل سبز جدید باید به صورت جدی دنبال شود.
وی گفت: صندوق بین المللی پول در حال انجام اقداماتی در چهار زمینه برای تسریع گذر به اقتصاد جدید کم کربن و مقاوم در برابر آب و هوا است.
رییس صندوق بینالمللی پول افزود: صندوق امسال برنامه "داشبورد تغییرات آب و هوایی" جدیدی را برای ردیابی تأثیرات اقتصادی خطرات آب و هوایی و اقدامات اتخاذ شده برای کاهش آنها راه اندازی خواهد کرد که گامی کلیدی برای اطمینان از تغییر مورد نیاز است.
او گفت: حل بحران آب و هوایی یک اولویت حیاتی است. به همین دلیل صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی به صورت مشترک پروژههایی برای حل این مشکل در دست اقدام دارند.
رییس صندوق بینالمللی پول با اشاره به اینکه صندوق در حال بررسی تاثیر عوامل آب و هوایی در اقتصاد کشورهای جهان است، گفت: ارزیابیهای سالانه وضعیت اقتصادی کشورها نشان میدهد که بسیاری از کشورهای جهان در برابر این بحران آسیبپذیر شدهاند.
وی تاکید کرد: بانک جهانی، بزرگترین تامین کننده مالی دنیا، با توسعه زیرساختهای حل بحران آب و هوایی بودجه پروژههای کنترل تغییرات اقلیم را ۵۰ درصد نسبت به ۴ سال گذشته افزایش داده است و قصد دارد این روند را برای پنج سال آینده حفظ کند.