«ما الان در بحث انرژی در کشور به شدت ناتراز هستیم. تولید نفت و گاز مدتی است در کشور متوقف شده است و مصرف انرژی ما هر سال ۶-۸ درصد رشد میکند. برخی کشورهای توسعه یافته دنیا اگر سالی یک درصد مصرف انرژی شان بالا برود حالت فوق العاده اعلام میکنند. الان وضعیتی شده زمستان گاز نداریم و تابستان برق نداریم.»
باهنر گفت: در جریان انتخابات حرفی راه انداخته بودند که اگر آقای پزشکیان بیاید بنزین به سی هزار تومان میرسد. میخواهم بگویم که اتفاقا ممکن است زمانی لازم شود که بنزین ۵۰ هزار تومان شود. ولی باید هوای معیشت مصرف کننده را داشت.
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، در بخشی از گفتوگوی خود، در پاسخ به این سوال که فکر میکنید تیم اقتصادی که امروز اطراف آقای پزشکیان هستند ظرفیت انجام این اصلاح ساختاری در ساحت اقتصادی و جهش اقتصادی را دارند؟ ؛ بیان کرد: بله، افراد فهیمی اطراف ایشان هستند. من بیش از آن که روی خرد و فهم این عزیزان تردید داشته باشم، موقعیت اجتماعی و امنیتی کشور را مدنظر دارم.
وی ادامه داد: مثالی ساده بزنم. ما الان در بحث انرژی در کشور به شدت ناتراز هستیم. تولید نفت و گاز مدتی است در کشور متوقف شده است و مصرف انرژی ما هر سال ۶-۸ درصد رشد میکند. برخی کشورهای توسعه یافته دنیا اگر سالی یک درصد مصرف انرژیشان بالا برود حالت فوق العاده اعلام میکنند. الان وضعیتی شده زمستان گاز نداریم و تابستان برق نداریم.
باهنر با بیان اینکه هر برقی که از یک بنگاه بزرگ صنعتی قطع میشود بهره وری به شدت ضربه میخورد، گفت: در حالی که بیشترین منابع نفت و گاز را در دنیا داریم. کشوری که در دنیا در حوزه نفت سوم و چهارم هستیم و در گاز دوم و سوم هستیم اما در مجموع در دنیا اول هستیم. مشکل این ناترازی انرژی باید حل شود. هم در تولید و هم مصرف باید شکل بگیرد.
این چهره سیاسی اصولگرا گفت: ما برای این که مصرف را کنترل کنیم از ابزارهای مدیریتی و قیمتی باید توامان استفاده کنیم. در جریان انتخابات حرفی راه انداخته بودند که اگر آقای پزشکیان بیاید بنزین به سی هزار تومان میرسد. میخواهم بگویم که اتفاقا ممکن است زمانی لازم شود که بنزین ۵۰ هزار تومان شود. ولی باید هوای معیشت مصرف کننده را داشت.
وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی مهندسین ما یک کار تخصصی- فنی - مهندسی کردیم، گفت: در این تحقیق مشخص شد که با قیمت نفت هشتاد دلار، امروز داریم سالی ۲۴۰ میلیارد دلار انرژی در کشور آتش میزنیم، ۲۴۰ میلیارد دلار! ببینید در عالم خلقت هم اگر بخواهیم بگوییم، انرژی یک وظیفه بیشتر ندارد، آن هم رفاه است. انرژی اگر مصرف میشود باید رفاه ایجاد کند. این انرژی را مصرف میکنیم و رفاه هم ایجاد نمیکند. عملا آن را آتش میزنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: علاوه بر آن، شهرهایمان آلوده است و محیط زیست را از بین بردهایم و جادهها پر از تصادف است. حتی خدمت جناب آقای مخبر و عزیزان دولت آقای رئیسی رفتیم و این پژوهش را ارائه کردیم و گفتیم یک پروژه داریم که البته بیشتر یک پروسه است و میتوانیم ظرف شش الی نه سال، سی درصد از مصرف انرژی را کاهش دهیم. بدون این که به رفاه مردم آسیبی وارد شود.
وی افزود: این اصلاحات نیاز به شجاعت و خردمندی تصمیم دارد. از دو ابزار هم توامان باید استفاده شود. هم ابزار مدیریتی و هم قیمتی. بنزین تا زمانی که لیتری ۳ هزار تومان باشد، هر روز چند میلیون بنزین قاچاق داریم و ظرف دو سال آینده با این روندی که پیش میرویم یکی از بزرگترین وارد کنندههای بنزین خواهیم شد. این روند نمیتواند ادامه پیدا کند و باید جراحی اساسی در آن اتفاق بیافتد. از طرفی باید حتما وضعیت معیشتی خانوار را هم مدیریت کنیم تا از آن طرف باز هم بحران امنیتی برایمان پیش نیاید.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: به سوال شما برگردم که پرسیدید آیا آقای پزشکیان و دولت او آخرین شانس است، میگویم آخرین شانس نمیبینم اما بله این دولت چهارساله یک شانس بزرگ است، هر فرد دیگری هم که میآمد مجبور و موظف بود که این اتفاقات بزرگ در دولتش انجام شود.
وی با بیان اینکه باوجود این که ایشان را بسیار متدین، دلسوز، انقلابی و پاکدست میدانم، گفت: اما نگرانیای که از جانب آقای پزشکیان دارم این است که روز اولی که ایشان روی صندلی ریاست جمهوری به صورت رسمی بنشیند، انقدر مشکلات روزمره از پرداخت حقوق و یارانه تا مطالبات گندمکاران و قطع برق و…سرش تلنبار شود و گرفتارش کند که اصلا به این که یک اتاق فکر خردمندانه داشته باشد که دنبال جراحی بروند، نباشد.
این چهره سیاسی اصولگرا ادامه داد: ببینید وقتی یک پزشک جراح میخواهد یک جراحی انجام شود باید کاردیوگراف و پزشک داخلی به درستی بیماری و درمان را تشخیص دهد و دستورالعمل را صادر کند تا جراح بداند که کجا را چگونه و چه زمانی جراحی کند.
همینطور اگر بخواهیم جراحی کنیم نمیشود، در دولت هم همین است و باید اتاق فکری کار کند و خردمندانه و عالمانه با ابعاد مختلف اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی به یک پروژه برسد. بعد بگوید این پروژه را با چه شرایطی میخواهد اجرا کند. باید آقای پزشکیان اینها را در نظر بگیرد. هرکس که رئیس جمهور میشد ضمن کارهای روزمره باید یک اتاق فکر خردمندانه میداشت تا پروژههای سنگین را تعریف و تبیین کنند و به مرحله اجرا برسانند.