دادههای منتشر شده در روز سهشنبه ۲۳ ژوئیه (۲ مرداد) توسط سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا (C۳S) نشان داد که روز یکشنبه ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر) گرمترین روز ثبت شده در جهان بوده است.
این نهاد که از ساعت ۱۹۴۰ تاکنون دادههای آب و هوایی را ثبت کرده است، اعلام کرد که میانگین دمای جهانی هوا در روز یکشنبه به ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد رسید.
به گزارش ایرنا، این دما ۰.۰۱ درجه سانتیگراد گرمتر از دمایی است که روز ششم ژوئیه ۲۰۲۳ ثبت شد.
سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک سهشنبه در بیانیهای گفت: زمین یکشنبه گرمترین روز خود را تجربه کرد.
کارلو بونتانپو مدیر این نهاد اعلام کرد: با گرم شدن هوا، رکوردهای دما در ماهها و سالهای آینده شکسته خواهد شد.
این نهاد افزود، ممکن است در روزهای آینده دمای هوا باز هم افزایش پیدا کند، اما در هفتههای آتی شاهد نوسانات جوی خواهیم بود.
دادههای سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک نشان میدهد میانگین دمای جهانی هوا در ۱۲ ماه منتهی به ماه ژوئن ۲۰۲۴ میلادی ۱.۶۴ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن بوده و این نتایج، تغییرات بزرگ و مداوم در وضعیت جوی را نشان میدهد.
گاردین با استناد بر نظر دانشمندان نوشت: افزایش دمای کره خاکی بین ژوئیه ۲۰۲۳ (تیر ۱۴۰۲) و ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳) رکورد زده است.
سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک که این آمار را ارائه کرده است یک سازمان علمی متعلق به برنامه فضایی اتحادیه اروپا است که از ماهوارهها، کشتیها، هواپیماها و ایستگاههای هواشناسی برای ردیابی معیارهای مهم آب و هوا استفاده میکند.