به گفته دانشمندان، جمعآوری و تصفیه ۵۰۰ میلیلیتر ادرار با این سیستم تنها پنج دقیقه طول میکشد.
دانشمندان لباس فضانوردی جدیدی طراحی کردهاند که میتواند ادرار فضانوردان را در سریعترین زمانِ ممکن به آب آشامیدنی تبدیل کند. وجود این فناوری در آینده باعث میشود تا فضانوردان بتوانند پیادهرویهای فضایی طولانیتری داشته باشند.
به گزارش دیجیاتو، نمونه اولیه این لباس براساس «Stillsuits» از فیلم علمیتخیلی Dune الگوبرداری شده است و میتواند ادرار را جمعآوری کند، آن را تصفیه کند و در عرض پنج دقیقه از طریق یک لوله به فضانورد برساند.
این لباس شامل یک فنجان از جنس سیلیکون قالبگیریشده است که با شکل و اندازه متفاوت برای زنان و مردان در اطراف اندام تناسلی قرار میگیرد. سپس این فنجان سیلیکونی به یک پمپ خلاء فعالشده با رطوبت متصل میشود که بهطور خودکار زمانی که فضانورد شروع به ادرار میکند، فعال میشود.
پس از جمعآوری، ادرار به سیستم فیلتراسیون منتقل میشود و در آنجا با راندمان ۸۷ درصدی به آب تبدیل میشود. به گفته دانشمندان، جمعآوری و تصفیه ۵۰۰ میلیلیتر ادرار با این سیستم تنها پنج دقیقه طول میکشد. ابعاد این سیستم ۳۸ در ۲۳ در ۲۳ سانتیمتر، با وزن تقریبی ۸ کیلوگرم است که باوجوداین بهعنوان یک لباس فضانوردی، سبک و راحت است.
سازندگان لباس امیدوارند که تا قبل از پایان دهه جاری و در برنامه Artemis ناسا که روی یادگیری نحوه زندگی و کار برای طولانیمدت در دنیایی دیگر تمرکز دارد، بتوان از آن استفاده کرد.
ناسا هماکنون درحال آمادهشدن برای مأموریت آرتمیس III در سال ۲۰۲۶ است که هدف آن فرود خدمه در قطب جنوب ماه است. درحالحاضر نیز در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) ادرار و عرق فضانوردان بهطورمعمول بازیافت میشود، اما همانطور که محققان میگویند، وجود یک سیستم مشابه برای زمانهایی که فضانوردان در سفر هستند، ضروری است.
«فضانوردان درحالحاضر تنها یک لیتر آب در کیسههای نوشیدنی خود ذخیره میکنند. این مقدار برای پیادهرویهای فضایی طولانیتر در ماه که ممکن است ۱۰ ساعت و حتی تا ۲۴ ساعت در مواقع اضطراری طول بکشد، کافی نیست.»
علاوهبراین، انتقاداتی نسبت به رویکرد فعلی وجود دارد. طبق گزارشها، لباسهایی که درحالحاضر در زمینه بازیافت ادرار و عرق فضانوردان استفاده میشود، مستعد نشت و غیربهداشتی هستند و در برخی موارد باعث ایجاد عفونتهای دستگاه ادراری شده است.