bato-adv
کد خبر: ۷۵۲۱۳۶

۱۲ موضوع مهم که پزشکیان باید به آن‌ها توجه کند

۱۲ موضوع مهم که پزشکیان باید به آن‌ها توجه کند

واقعا برای تعیین نفرات اول دولت خود اندکی از پیرمرد‌ها و پیشکسوتان فاصله بگیرید. گرچه محترم و کاربلدند، ولی جوانان و ما دهه شصتی‌ها دیگر از این چهره‌های تکراری خسته شده ایم.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۶ - ۱۷ تير ۱۴۰۳

مجید ایرانشاهی در عصرایران نوشت: در زمان پیروزی شاید مالوف نباشد که جز تبریک بگویند، ولی ضمن تبریک پیروزی به دکتر مسعود پزشکیان، می‌خواهم به عنوان یک ایرانی دهه شصتی حرف‌هایی را خطاب به ایشان یادآوری کنم تا مانند دوسال پایانی آقای روحانی و زمان‌های کوتاهی در دولت آقای خاتمی منجر به تکرار تجربه‌های تلخ نشود:

۱. سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی و جامعه دوقطبی

آقای دکتر! بهتر از من می‌دانید که وضعیت اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در کشور به سطح پایینی رسیده، وضعیت دوقطبی در کشور (طبق گزارش مرکز پژوهش ها) شدید است و نیاز به بازسازی دارد و اولین راه آن صداقت و تعامل است. لطفا مطابق صحبت هایتان وعده‌ای ندهید که نمی‌توانید انجام دهید و از دوقطبی سازی در جامعه در هر مساله‌ای بپرهیزید.

۲. دوری از تنش و حاشیه

ایران عزیز برای توسعه بیش از هر چیزی نیاز به آرامش دارد؛ خصوصا که الان مجلس نیز در جناح رقیب شما بازی می‌کند لطفا وارد دعوا‌های بی مورد نشوید. برای توسعه هم افزایی و تعامل یک ضرورت است.

۳. مشاوره پیشکسوتان، اجرای جوانان

برای تعیین نفرات اول دولت خود اندکی از پیرمرد‌ها و پیشکسوتان فاصله بگیرید. گرچه محترم و کاربلدند، ولی جوانان و ما دهه شصتی‌ها دیگر از این چهره‌های تکراری خسته شده ایم. استدعا داریم این مسیر را تغییر دهید. پیشکسوتان مشاور باشند و جوانان را وارد عرصه اجرا کنید. هرکار و فعالیتی خون تازه می‌خواهد تا امید به دهه هفتاد و هشتادی‌ها هم تزریق شود. سوتی‌های بزرگان ستاد در تبلیغات هم کم نبود.

۴. ایجادحکمرانی جدید منابع انسانی در کشور

آقای دکتر وضعیت حکمرانی منابع انسانی در کشور براساس اطلاعاتی که خودتان بهتر از من دارید در حد فاجعه است: سیستم اسفبار بروکراسی اداری، مهاجرت، کاهش جمعیت، سطح حقوق ودستمزدها، فساد، پایین بودن بهره وری، گزینش‌ها و انتصابات نادرست (دردولت آقای روحانی که بسیار بود و در زمان آقای خاتمی کمتر) و... برای اصلاح نیاز به برنامه بهبود دارد. لطفا توجه کنید تا باز پشیمان نشویم. طبق گفته هایتان تخصص را محور قرار دهید (حتی از رقیب تان اگر شایسته است) حتی برای برخی سمت‌ها اگر می‌توانید آگهی عمومی منتشر کنید و با تشکیل کانون‌های ارزیابی خطای انتصابات را کاهش دهید.

۵. بازسازی برند ایران برمبنای توسعه گرایی

برند ایران برای توسعه نیازمند بازسازی است و برای این موضوع باید برای ارتباطات جهانی و بهره گیری از مشاورین خبره و استفاده از رسانه‌های نوین برنامه جدی داشته باشید.

۶. اقتصاد و زندگی معمولی برای ایران

شاید مهمترین اولویت مردم معمولی در کشور، معیشت و سطح تورم باشد. استدعا داریم با راهبری آقای طیب نیا هر چه سریعتر نسبت به کنترل تورم اقدام کنید و با هماهنگی تیم سیاست خارجی اقتصاد مبتنی بربازار و بازار‌های جهانی را پیگیری کنید تا موتور رشد اقتصادی روشن شود.

صنعت و تولید را با ورود تکنولوژی‌های جدید، بهبود زیرساخت‌ها و توسعه فرهنگ و مدیریت بهره وری، بازآفرینی کنید. حال تولید خوب نیست.

۷. آموزش، بهداشت

در کشور‌های توسعه یافته دو بخش آموزش و بهداشت خصوصی نمی‌شوند مگر به حسب نیاز و محدود؛ لطفا داستان خصوصی سازی فاجعه بار در این دو بخش را که برای کشور بحران زا شده است هرچه زودتر کنترل کنید.

۸. فرهنگ و رسانه و فضای مجازی

اولا فضای انتقاد رسانه‌ای و شفافیت در رسانه را به شدت دنبال کنید. شفافیت ابزار توسعه است. ظرفیت فرهنگی را با بهره گیری از نسل جوان وخلاق برای اهداف توسعه‌ای و رشد اقتصادی شکوفا نمایید. فضای مجازی را با یک حکمرانی درست توسعه دهید و از محدودسازی به سبک پرایدیسم در این فضا دوری کنید. فرهنگ، دنیایی از مسائل و تنوع دارد.

۹. آزادی‌های مدنی و توسعه سیاسی

جایگاه تسهیم سه گانه دولت، بخش خصوصی و نهاد‌های مدنی را برای توسعه سیاسی کشور اصلاح کنید. سازمان‌های مردم نهاد و نهاد‌های مدنی را که بسیار ضعیف شده اند گسترش دهید و توانایی بخش خصوصی و دولتی را متوازن کنید. بدون توازن این ۳گانه توسعه کاریکاتوری بیش نیست.

۱۰. قهرکرده‌ها و ناراضی‌ها

عملکرد شما می‌تواند ۵۰درصد از مردمی را که به هردلیلی قهر کرده اند، برگرداند؛ پس حواستان باشد نظر آن‌ها محترم است و حق دارند. باید اعتمادشان جلب و خیالشان راحت شود.

۱۱. علوم انسانی و پژوهش

توسعه از علوم انسانی ایجاد می‌شود؛ به فارغ التحصیلان، اساتید و افراد صاحب مهارت در حوزه علوم انسانی توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای توسعه بازسازی قدرت آنان ضروری است. همچنین به پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها و اصل پژوهش صادقانه و بیطرفانه تا می‌توانید توجه کنید و در گزارش‌های آن‌ها را لاپوشانی نکنید.

۱۲. زنان و دختران

زنان و دختران این سرزمین به ویژه نسل‌های جدید نگرانند و نیازمند توجه جدی به مسایل شان. توسعه حضور موثر زنان در جامعه و خانواده امری انکارناپذیر است؛ حواستان باشد مثل گذشته که دیگران ندیدند قدرت آنان را نادیده نگیرید.

این‌ها نکاتی کوتاه بود از میان ۱۰۰چالش آینده ایران که شما در بهبود یا بدتر کردن آن موثر هستید. امیدوارم که بتوانید با ایجاد وحدت ملی موفق باشید.

پی نوشت ۱. به آقای ظریف بگویید دوستت داریم.

پی نوشت ۲. بعد از سال‌ها امیدوار شدیم ناامیدمان نکنید.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین