bato-adv
کد خبر: ۷۵۰۵۰۹

واکنش تند فاضل میبدی به اعزام طلبه‌ها برای حمایت از جلیلی

واکنش تند فاضل میبدی به اعزام طلبه‌ها برای حمایت از جلیلی

«همانطور که عده‌ای پشت سر جلیلی هستند، نخبگانی از جامعه نیز پشت سر پزشکیان هستند. حوزه ابزار دست پایداری شده که باید احساس خطر کرد. یک جریان افراطی و بنیادگرایی در حوزه توسط این آقایان ایجاد شده که باید هشدار داد.»

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۱۲ تير ۱۴۰۳

حوزه علمیه قم روز گذشته دروس هفته جاری را تعطیل اعلام کرد تا طلاب به نقش آفرینی در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری بپردازند. تعطیلی حوزه علمیه با هدف اعزام روحانیون به مناطق مختلف در راستای انتخابات در حالی است که تیم سعید جلیلی اخیرا با ارسال پیامک گسترده برای روحانیون و طلبه‌ها از آن‌ها برای اعزام به روستاها، مساجد و مناطق مختلف کشور دعوت کرده است. 

به گزارش انتخاب، محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علیه قم، درباره استفاده از طلاب برای تبلیغ به نفع جلیلی گفت: بر اساس آنچه من شنیدم، متأسفانه خود حوزه این سیاست‌گذاری را داشته و جلسه‌ای در جمکران با حضور معاونان و مشاوران و مدیریت حوزه داشته‌اند. تحت عنوان جهاد تبیین عده‌ای را به شهرها و روستاها فرستاده‌اند که برای انتخابات تبلیغ کنند. این‌ها به نفع جلیلی تبلیغ می‌کنند که بی‌سابقه بوده است. در گذشته نیز طلاب برای تبلیغ به روستاها می‌رفتند، اما برای تبلیغ شخص خاصی نمی‌رفتند.

در گذشته اصلاً حوزه به این شکل نبود. اخیراً حوزه نیروهایی را دعوت می‌کند که جهت‌گیری خاصی دارد. علما نیز از این وضعیت ناراضی هستند و این کار نباید در حوزه صورت می‌گرفت. این کار خلاف شرع و قانون است. برای شرکت در نفس انتخابات خوب است که طلاب فعال شوند، اما اینکه برای شخص خاصی تبلیغ کنند اصلاً درست نیست. قطعاً یک مبلغی هم به این افراد پرداخت می‌شود. حتماً خود حوزه که این کار را می‌کند امتیازاتی به آن‌ها می‌‎دهد. 

وی در ادامه در رابطه با تأثیر منفی فضای انتخاباتی بر طلاب مبلغ جلیلی بیان کرد: متأسفانه در این انتخابات، اخلاق زیرپا گذاشته شد. تهمت و توهین و… دیده شد و اگر روحانیت وارد آن شود خیلی بد است. رئیس یکی از ستادها گفته است که ما با جبهه کفر مواجه هستیم؛ آقای پزشکیانی که ده‌ها نخبه از او حمایت می‌کنند و جبهه کفر نامیده شوند، یک رفتار ماکیاولیستی رخ داده است. کسب قدرت با هر روش، جز آموزه‌های اسلام نیست. ما از اخلاق اسلامی و بد بودن تهمت و توهین به مردم گفته‌ایم. این رفتارها دین گریزی بدی در جامعه ایجاد می‌کند. ما هرچه از ابزار دین کمتر استفاده کنیم و هرچه روحانیت در این کارها کمتر دخالت کند، به نفع اسلام است. 

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علیه قم، درباره شکست جلیلی و رویکرد جامعه نسبت به حوزه اظهار داشت: روحانیت در سال ۷۶ به نفع یک نامزد فعالیت کرد و شکست خورد و مردم نیز توجهی به آقایان نکردند. از میان روحانیون شاخص کسی نبود که از آن جریان خاص حمایت نکند، اما آن فرد شکست خورد. الان هم دوباره آن تجربه در حال تکرار شدن است. آن موقع به عنوان نهاد حوزه تبلیغ نمی‌کردند، اما این دفعه نهاد حوزه این تجربه تلخ را تکرار می‌کند. جلیلی چه پیروز شود چه نشود، این کار برای حوزه ناخوشایند است. جلیلی یا پزشکیان در مسائل سیاسی و اقتصادی شکست بخورند، جامعه نگاه می‌کند که علما پشت سر کسی بودند که شکست خورده است. 

میبدی در پایان گفت: روحانیت یک وظیفه ارشاد و تبلیغ دارد و باید استقلال خود را حفظ کند. امر به معروف و نهی از منکر با زبان ارشاد، وظیفه روحانیت است. همانطور که عده‌ای پشت سر جلیلی هستند، نخبگانی از جامعه نیز پشت سر پزشکیان هستند. حوزه ابزار دست پایداری شده که باید احساس خطر کرد. یک جریان افراطی و بنیادگرایی در حوزه توسط این آقایان ایجاد شده که باید هشدار داد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین