محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ضمن اینکه بر این باور است انتخابات آزاد لازمه مشروعیت نظام است، میگوید اگر افرادی نظیر احمدینژاد و لاریجانی تایید صلاحیت میشدند میزان مشارکت به ۸۰ درصد میرسید.
شباهت بین انتخابات ۱۴۰۳ با انتخابات سال ۷۶ را قبول ندارد، اما تاکید دارد شرایط میتواند به سمتی برود که دوم خردادی دیگر رقم بخورد، او منتقد رویکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت هاست و ضمن آنکه بر ظلم و جفا به علی لاریجانی، اسحاق جهانگیری و البته با خنده به خودش را مورد تاکید قرار میدهد این را هم میگوید که «نمیدانم اعضای شورای نگهبان آن دنیا چگونه میخواهند پاسخگو باشند»
با محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، رئیس پیشین شورای شهر تهران و فرزند آیت الله هاشمی چند روز پیش از اولین مناظره انتخابات به گفتگو نشستیم، او تاکید دارد فضای فعلی هنوز دوقطبی نشده است، اما با موج جدیدی که پزشکیان ایجاد کرده ـ «انتخابات به سمت انتخابات بالای ۵۰ درصد میرود.»
بخشهایی از گفت و گوی محسن هاشمی را در ادامه میخوانید:
همانطور که گفتم اتفاقی که در این انتخابات افتاده، شباهتی به انتخابات قبل ندارد. بعد از انتخابات ۹۸ مجلس و ۱۴۰۰ ریاست جمهوری که هر دو انتخابات با مشارکت بسیار پایین بوده، الان ۴۰درصد کل کشور و ۲۰ درصد تهران فرصت جدیدی ایجاد شده، یعنی این انتخابات با این نوع چیدمان و با تصمیم جبهه اصلاحات برای شرکت در انتخابات، میتوان گفت فرصت جدیدی برای حاکمیت و نظام ایجاد شده که از خود انتخابات مهمتر است.
اگر کسی به صراحت اعلام کند که با فیلترینگ مخالف هستم و یا سفت بایستد و بگوید با این نحوه برخورد با بیحجابی مخالفت دارم، برای اشتغال جوانان این برنامهها را دارم، توجه نسل z را جلب میکند.
به این معنی که با موج جدیدی که با حضور پزشکیان در انتخابات صورت گرفت، حدود ۵۰ درصد مردم تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت کنند، در نتیجه فرصت جدیدی است که حاکمیت باید از آن استفاده بهینه کند. به بیان دیگر بعد از دو قهر پیاپی با انتخابات به سمت انتخابات بالای ۵۰ درصد میرویم.
بستگی به تایید کاندیداها دارد. اگر جهانگیری، لاریجانی و احمدینژاد تایید صلاحیت میشدند میزان مشارکت به ۷۰، ۸۰ درصد میرسید.
بنده در مورد کاندیداها صحبت نمیکنم، اما با این نوع چیدمان نمیتوانیم بگوییم نسل z علاقه به حضور دارد برای همین میگویم شاید انتخابات داغِ داغ نشود. اگر نسل z پای کار بیاید انتخابات بالای ۷۰ درصد میرود، همانطور که قبلاً این اتفاق صورت گرفته، اما در ۶۰ درصد نمیتوان گفت که نسل z را قانع کردید که وارد انتخابات شود، ولی با این چیدمان فکر نمیکنم نسل z به میدان بیاید.
البته گفتمان کاندیداها بسیار مهم است که در مناظرهها مشخص میشود هر چند گفتگوها آنقدر ثمربخش نبوده است. گفتگوهایی که پخش شده اثرگذاری بالایی نداشته، حالا اینکه چه اتفاقی در مناظرههامیافتد را باید بعداً تحلیل کرد. (این گفتگو پیش از مناظره انجام شده است)
حضور پزشکیان موجی ایجاد کرد، مخصوصاً این موج که یک نفر را تایید صلاحیت کردند، مثبت بود، در نتیجه همه اختلافات کنار رفتند و مردم امیدواری پیدا کردند. گفتگوی ابتدایی پزشکیان موج ۴۶ درصدی را ایجاد کرد، سپس گفته شد این عدد نزدیک ۵۰ درصد، بعد از این بستگی به گفتمان پزشکیان دارد، اینکه چگونه بتواند گروههای مختلف اعم از اقشار، اصناف و جوانان را در موج دوم و سوم تا نزدیک انتخابات پای کار بیاورد. شعار داوطللبین آن طرف بسیار کلیشهای است...
نگفتند نقد نکنید، اما فضایی ایجاد کردند و نقد را سخت کردند. کسی نگفته نقد نکنید. بالاخره رئیسی با مظلومیت خاصی از دنیا رفت، بعد هم فضای شهیدگونه ایجاد شد، همان لفظی که در پیام رهبری مشهود بود. بعد هم شهیدگونه تبدیل به شهید شد.
ردصلاحیت فردی مانند لاریجانی با فرض اینکه پیش از این رهبری گفته بودند به برخی ظلم شد و باید جبران شود، مقداری غیرمنتظره بود. در مورد جهانگیری هم وضعیت به همین ترتیب است. به عبارت دیگر ردصلاحیت لاریجانی و جهانگیری غیرمنتظره و شوکهکننده بود. در مورد احمدینژاد با توجه به گفتمانی که او در سالهای اخیر پیش گرفته بود، حدس زده میشد که تایید صلاحیت نشود
نقد در شاخصههای کلان نظیر تورم، اشتغال، مصرف انرژی و ناترازیها است، که هیچکدام مثبت نشدند.
این ۳ نفر از قبل ثبتنام کرده بودند و در نهایت به عنوان داوطلبین جبهه اصلاحات معرفی شدند؛ لذا جبهه اعلام کرد که اگر یکی از نامزدهای ما تایید شوند، در انتخابات شرکت میکنیم، البته نگفتند یک، دو یا سه، اما شورای نگهبان فقط پزشکیان را تایید کرد، در نتیجه کاندید حزب کارگزاران سازندگی، جهانگیری بود، اما ما عضو جبهه اصلاحات هستیم، و جبهه او را به عنوان داوطلب انتخاب کرده بود و بعد از اینکه پزشکیان تایید صلاحیت شد، همگی پشت او قرار گرفتیم. حزب کارگزاران و خانواده مرحوم هاشمی رفسنجانی از پزشکیان حمایت میکند.
هر تصمیمی در هر جایی حداقل دادگاه تجدیدنظر دارد، یعنی جای بالاتری باید رسیدگی کند، اما درباره شورای نگهبان وضعیت به این ترتیب نیست و اجازه اعتراض نمیدهند. نمیدانم در آن دنیا چگونه میخواهند پاسخگو باشند مخصوصاً اینکه سن همگی بالا است، خودشان باید خیلی مواظب باشند چراکه علمای وارستهای هستند و حتماً عاقبت برای آنها مهم است و مثل جوانان ونسل Z نیستند که آن دنیا برایشان مهم نباشد.
منبع: خبرآنلاین