جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری ان بی سی نیوز گفت: پیشنهاد توافق آتش بس و آزادی گروگانها هنوز یک پیشنهاد پابرجا است. این هنو یک پیشنهاد اسرائیل است و اسرائیل بارها تایید کرده این پیشنهاد هنوز روی میز است.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در پی طرح پیشنهادی جو بایدن رئیس جمهور این کشور برای توافق میان اسرائیل و حماس گفت: پیشنهاد آتش بس و آزادی گروگانها همچنان پابرجاست.
به گزارش ایرنا، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه خبری ان بی سی نیوز گفت: پیشنهاد توافق آتش بس و آزادی گروگانها هنوز یک پیشنهاد پابرجا است. این هنو یک پیشنهاد اسرائیل است و اسرائیل بارها تایید کرده این پیشنهاد هنوز روی میز است.
مشاور امنیت ملی بایدن باز هم توپ توافق را در زمین حماس انداخت و گفت: این به حماس بستگی دارد تا آن را بپذیرد و تمام جهان باید از حماس بخواهد که این توافق را بپذیرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده آمریکا که به دلیل حمایت هایش از اسرائیل در جنگ کنونی غزه در داخل و خارج از آمریکا تحت فشار نهادهای بین المللی و افکار عمومی جهانی است، تصریح کرد: پیشنهاد جدید اسرائیل «نقشه راه برای آتش بس پایدار و آزادی همه گروگان ها» است. «می دانم عدهای در اسرائیل با این طرح مخالفت خواهند کرد. این واقعا یک لحظه تعیین کننده است. حماس باید این توافق را انجام دهد. زمان پایان دادن به جنگی است که حماس شروع کرد.»
طرح سه مرحلهای که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا معرفی کرد، شامل: مرحله اول: ۶ هفته طول میکشد که شامل «آتش بس کامل»، خروج نیروهای اسرائیلی از تمام مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تعدادی از اسیران از جمله زنان، سالمندان و مجروحان در ازای آزادی صدها اسیر فلسطینی است. گروگانهای آمریکایی در این مرحله آزاد میشوند.
بقایای اسیران مرده به آغوش خانواده هایشان بازخواهد گشت. غیرنظامیان فلسطینی به خانههای خود در محلههای غزه از جمله در شمال باز خواهند گشت. کمکهای بشردوستانه با ورود ۶۰۰ کامیون روزانه به غزه افزایش خواهد یافت. صدها هزار چادر توسط جامعه بین المللی توزیع خواهد شد.
مرحله دوم: شامل تبادل همه گروگانهای زنده باقیمانده، از جمله سربازان مرد، همراه با خروج کامل سربازان اسرائیلی از غزه است.
مرحله سوم: شامل آغاز "طرح بازسازی بزرگ غزه" و بازگرداندن نهایی بقایای اسرا خواهد بود.
کاخ سفید عصر ۱۴ خرداد به وقت محلی (نیویورک) با انتشار بیانیهای اعلام کرد: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا امروز با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفتگو کرد. آنها تایید کردند که آتش بس جامع و توافقنامه آزادی گروگانها که اکنون روی میز است، یک نقشه راه مشخص برای پایان دادن به بحران در غزه است.
کاخ سفید افزود: «رئیس جمهور تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل کل توافق تلاش خواهند کرد. وی از امیر تمیم خواست تا از تمام ابزارهای مناسب برای تضمین موافقت حماس با این توافق استفاده کند و تامید کرد که حماس اکنون تنها مانع آتش بس کامل و کمک به مردم غزه است.»
پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از جنگ اسرائیل در غزه و ارائه طرح موسوم به صلح از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در ۱۱ خرداد ماه جاری، اکنون پیش نویس قطعنامه واشنگتن روی میز شورای امنیت قرار دارد و دولت بایدن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در حال فشار به حماس و اسرائیل برای تصویب این قطعنامه است.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل درباره پیش نویس قطعنامه آمریکا میگوید: از پیشنهاد کنونی مبنی بر پایان دادن به جنگ در غزه از طریق آتش بس و آزادی گروگانها، حمایت میکند.
گرینفیلد که عضو کابینه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا است، درباره این طرح میافزاید: رهبران و دولتهای متعددی از جمله رهبران منطقهای این طرح را تایید کردهاند و ما از شورای امنیت میخواهیم که با آنها همراه شود و خواستار اجرای این توافق بدون تاخیر و بدون قید و شرط شود.
سفیر آمریکا در سازمان ملل معتقد است: اجرای سریع این توافق آتش بس فوری، آزادی گروگان ها، خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق مسکونی در مرحله اول، افزایش فوری کمکهای بشردوستانه و بازگرداندن خدمات اولیه و بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به شمال غزه را امکان پذیر میکند.
به اعتقاد او، «این قطعنامه همچنین با یک نقشه راه برای پایان دادن به بحران به طور کلی و یک طرح بازسازی چند ساله با حمایت بین المللی همراه است.»
بر اساس تازهترین آمار وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ اسرائیل در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۲۶ هزار و ۵۵۰ نفر و شمار زخمیها به ۸۲ هزار و ۹۵۹ نفر رسیده است.