کابینه روز دوشنبه به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد که انتظار میرود ظرف چند روز آینده آغاز شود. هزاران فلسطینی در مناطق شرقی رفح از صبح روز دوشنبه پس از تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی در مناطق مسکونی شروع به رفتن به سمت غرب کردهاند.
کابینه رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد. رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که ارتش پیش از حمله زمینی، تخلیه ساکنان مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه را آغاز کرده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه آحارونوت نوشت: کابینه روز دوشنبه به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد که انتظار میرود ظرف چند روز آینده آغاز شود.
هزاران فلسطینی در مناطق شرقی رفح از صبح روز دوشنبه پس از تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی در مناطق مسکونی شروع به رفتن به سمت غرب کردهاند.
شاهدان عینی به «عربی ۲۱» گفتند که آوارگی گسترده کل خانوادهها از محلهها و مناطق شرقی شهر که مملو از آوارگان است را رصد کردهاند.
شاهدان گفتند که عملیات کوچ از مناطق صوفا، الشوکه، محله السلام، اطراف بیمارستان ابویوسف النجار، منطقه تبه زارع، مجاورت گذرگاه رفح، الجنینیه، منطقه البیوک و سایر مناطق واقع در محدوده نقشه منتشر شده توسط ارتش اشغالگر که شامل چندین میدان و چندین محله است، آغاز شده است.
شاهدان خاطرنشان کردند که شرایط بد جوی و بارندگی در طول شب عملیات کوچ و جابجایی به سمت مناطق غربی را با توجه به نبود وسایل حمل و نقل و ازدحام زیاد تعداد آوارگان پیچییده کرده است.
آنها تاکید کردند که تهدید اشغالگران و پرتاب اعلامیههایی از هوا در خصوص تخلیه و عملیات نظامی، فضای ترس و وحشت را در میان غیرنظامیان و آوارگان استان رفح از ترس تکرار کشتار هولناکی ایجاد کرده که در خان یونس و دیگر مناطق نوار غزه رخ داد.
یک زن آواره به نام روان مهدی در مصاحبه اختصاصی با «عربی ۲۱» گفت که از صبح روز دوشنبه برای رفتن به سمت منطقه المواصی در غرب شهر خان یونس شروع به بستهبندی وسایل خود کرده است.
مهدی به همراه همسر و خانوادهاش در یکی از آپارتمانهای اجارهای در خیابان ۱۸ نزدیک گذرگاه رفح زندگی میکند، جایی که این منطقه در محدوده تهاجمات زمینی پیشبینیشده قرار دارد و اشغالگران تهدید کردهاند عملیاتشان را از مناطق شرقی رفح آغاز خواهند کرد.
مهدی، یک زن آواره از غرب شهر غزه، گفت که دقیقاً نمیداند به کجا میرود، زیرا برنامهای برای کوچ ندارد و اکنون در تلاش است تا چادری برای او به همراه خانوادهاش در مناطقی که اشغالگران مشخص و ادعا کردهاند که امن هستند، پیدا شود.
رویترز به نقل از رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که تخلیه به سمت اردوگاههای خان یونس و المواصی در جنوب نوار غزه در حال انجام است.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد تصمیم برای آغاز تخلیه رفح شب گذشته در جلسه کابینه گرفته شد.
این رادیو ادامه داد که یوآو گالانت، وزیر جنگ روز یکشنبه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره آغاز تخلیه رفح صحبت کرد.
ارتش صهیونیستها در بیانیهای گفته است: عملیات تخلیه شرق رفح شامل حدود ۱۰۰ هزار تن و جزئی از عملیاتی محدود است و چارچوب زمانی برای تخلیه رفح تعیین نخواهیم کرد و ارزیابیهای عملیاتی را انجام خواهیم داد.
ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان و آوارگان حاضر در منطقه شهرداری الشوکه و محلههای السلام، الجینه، تبه زراع و البیوک در منطقه رفح خواست تا این مناطق را تخلیه کرده و به سمت منطقه «بشردوستانه» در المواصی حرکت کنند.
صبح امروز، ارتش اشغالگر اعلام کرد که ساکنان شرق رفح را «تشویق کرده» فوراً منطقه را تخلیه و به سمت منطقه «بشردوستانه گسترده» در المواصی در خان یونس حرکت کنند تا برای آغاز عملیات خود علیه این شهر آماده شوند.
ارتش اشغالگر در بیانیه خود باز هم تکرار کرد که به تعقیب جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در همه جای غزه تا بازگشت تمامی اسرا ادامه خواهد داد.
سخنگوی ارتش اشغالگر خطاب به ساکنان رفح ادعا کرد: ارتش اسرائیل همانطور که تاکنون عمل کرده با قدرت شدید در مناطقی که شما در آنها ساکن هستید اقدام خواهد کرد.
این سخنگو هشدار داد که شهر غزه همچنان یک منطقه جنگی خطرناک است و خواستار خودداری از بازگشت به شمال، از دره غزه شد.
وی همچنین نسبت به نزدیک شدن به حصار امنیتی شرقی و جنوبی هشدار داد.
در این خصوص رسانههای عبری زبان در گزارشی تاکید کردند در منطقه رفح اخلال در تماسها و اینترنت را رصد کردهاند.
هشام زقوت، خبرنگار الجزیره گفت: محلههایی که ارتش اشغالگر خواستار تخلیه آنها در شرق شهر رفح شده، شب گذشته مورد بمباران خشونتآمیز قرار گرفت و حدود ۱۱ خانه را هدف قرار داد.
وی تاکید کرد که تعداد زیادی از فلسطینیها همچنان زیر آوار این خانهها هستند.
این خبرنگار خاطرنشان کرد که این محلهها مملو از ساکنانی است که از مناطق مختلف نوار غزه به آنجا آواره شدهاند.
وی گزارش داد که مناطقی که اشغالگران ادعا میکنند «بشردوستانه» هستند و از مردم میخواهند به آنها در خانیونس و المواصی کوچ کنند، ویران شده و امکان برپایی چادر در آنها وجود ندارد و نمیتوانند تعداد زیادی از آوارگان را در خود جای دهند.
این خبرنگار توضیح داد که مناطقی که ارتش اسرائیل خواستار تخلیه آنها در شرق رفح شد، دارای مکانهای استراتژیک مانند گذرگاه رفح - تنها گذرگاهی است که ساکنان میتوانند از طریق آن تردد کنند - بیمارستان ابویوسف النجار است که مملو از مجروحان و مردم است.
در تایید اظهارات خبرنگار الجزیره، خبرنگار المیادین نیز گفت: هنوز دهها شهروند در زیر آوار منازلی هستند که توسط اشغالگران در رفح هدف بمباران قرار گرفتهاند.
در این راستا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی چند روز پیش گفته بود که این رژیم حتی در صورت دستیابی به توافق، علیرغم هشدارهای بینالمللی و مخالفت آمریکا، به رفح حمله خواهد کرد.
در میانه خبرهای ضدونقیض درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره، یک رسانه آمریکایی اخیرا خبر داده بود ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه طرح خود برای آغاز تخلیه ساکنان رفح در جنوب غزه را به دولت آمریکا داده است.
مجله آمریکایی پالتیکو نوشت نیروهای اشغالگر نقشه منطقه المواصی را به گروههای امدادگر ارسال کردند تا برای حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح آماده شوند؛ اقدامی که حتی متحدان تلآویو درباره آن و خطر حمله به رفح برای بیش از یک میلیون آوارهای که در این منطقه حضور دارند، هشدار دادهاند.
یک مقام آمریکایی تاکید کرد ارتش رژیم صهیونیستی به دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و سازمانهای امدادی فعال در داخل نوار غزه اطلاع داده است که آنها طرحی را برای انتقال مردم از رفح به منطقه «المواصی» در نظر گرفتهاند.
این در حالی است که کاخ سفید اعلام کرد طرح جامعی از سوی رژیم صهیونیستی درباره عملیات نظامی در شهر رفح دریافت نکرده و قبل از هر گونه حمله به رفح، خواهان ادامه مذاکرات با تلآویو است.