bato-adv
کد خبر: ۷۳۲۰۰۲
منابع آمریکایی و اسرائیلی:

بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد

بعد از موافقت حماس، رسیدن به آتش‌بس «چند روز» طول می‌کشد

یک مقام ارشد اسرائیلی به این خبرگزاری گفته است این رژیم تنها در صورتی نمایندگان خود را به قاهره می‌فرستند که «پیشرفت مثبتی» در چارچوب مطرح‌شده برای توافق شکل بگیرد.

تاریخ انتشار: ۰۰:۲۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات آتش‌بس در جنگ غزه در مصر بدون حضور نمایندگان اسرائیل، گزارش‌ها حاکی از آن است که حتی در صورت موافقت حماس با پیشنهاد مطرح شده، نهایی کردن آن «چندین روز» طول خواهد کشید.

به گزارش انتخاب، خبرگزاری فرانسه روز شنبه ۱۵ اردیبهشت گزارش داده است که نمایندگان مصر، قطر و آمریکا در حال مذاکره با هیئت نمایندگی حماس هستند تا معامله آتش‌بس ۴۰ روزه در جنگ غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی را به نتیجه برسانند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به این خبرگزاری گفته است این رژیم تنها در صورتی نمایندگان خود را به قاهره می‌فرستند که «پیشرفت مثبتی» در چارچوب مطرح‌شده برای توافق شکل بگیرد.

دوره‌های قبلی مذاکره به دنبال اصرار حماس برای رسیدن به آتش‌بس دائمی و وعده‌های چندباره نخست‌وزیر اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه برای از بین بردن واحد‌های نظامی باقی‌مانده حماس به بن‌بست رسیده بود.

از سوی دیگر، شبکه سی‌ان‌ان به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گزارش داده است نهایی شدن جزئیات این توافق چندین روز دیگر طول می‌کشد.

بر اساس این گزارش، هرچند جنبه‌های فنی یک «توافق بالقوه» پیشرفت کرده است، اما دو منبع اسرائیلی گفته‌اند رسیدن به خود توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها ممکن است یک هفته برای نهایی شدن زمان لازم داشته باشد.

یک مقام آمریکایی نیز به سی‌ان‌ان گفته است حتی اگر مقام‌های حماس پیشنهاد مطرح‌شده را بپذیرند، «چندین روز» طول می‌کشد تا جزئیات این توافق به نتیجه برسد.

این مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن اظهارنظر کرده است، می‌گوید مذاکره درباره جزئیات می‌تواند دشوار و طولانی باشد.

او به‌رغم ابراز خوش‌بینی محتاطانه درباره پیشرفت مذاکرات فعلی یادآوری کرده است که در دفعات پیشین نیز تلاش برای رسیدن به توافق در «آخرین لحظه» ناکام ماند.

منبع اسرائیلی خبرگزاری فرانسه نیز گفته است که برای رسیدن به «خود توافق» مذاکراتی «دشوار و طولانی» در پیش خواهد بود.

سی‌ان‌ان همچنین به نقل از منایع اسرائیلی اعلام کرد هرچند رئیس موساد هنوز در اسرائیل است، اما اگر حماس چارچوب پیشنهادشده را بپذیرد، او به‌سرعت راهی قاهره خواهد شد.

ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، روز جمعه برای شرکت در این مذاکرات وارد قاهره شد.

در پی تحولات جدید، حماس در بیانیه‌ای گفت: «ما بر روحیه مثبت رهبری حماس به هنگام دریافت پیشنهاد آتش‌بس اخیر تأکید می‌کنیم و با همین روحیه برای دستیابی به توافق عازم قاهره می‌شویم».

این گروه در بیانیه خود تصریح کرده است که به همراه دیگر گروه‌های فلسطینی «برای رسیدن به توافقی که به توقف جنگ، خروج نیرو‌های اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود منتهی شود» مصمم است.

طاهر النونو، مشاور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، نیز در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، شرط‌های این گروه برای پذیرش توافق را تکرار کرد که علاوه بر موارد یاد شده شامل «مبادله واقعی زندانیان و بازسازی پایان محاصره» نوار غزه می‌شود.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در عین انتقاد از حماس که رسیدن به آتش‌بس را به تأخیر انداخته است، تأکید کرد که آمریکا هنوز نمی‌تواند از حمله اسرائیل به رفح در جنوب غزه حمایت کند.

به گفته بلینکن، دولت بنیامین نتانیاهو هنوز طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان غزه در رفح در صورت حمله به این شهر ارائه نکرده است.

این در حالی است که روزنامه وال‌استریت ژورنال روز جمعه از قول منابع مصری مطلع از مذاکرات آتش‌بس گزارش داد که دولت اسرائیل حماس یک هفته فرصت داده تا پیش‌نویس توافق فعلی را بپذیرد، وگرنه حمله نظامی خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

در همین حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه نسبت به حمله زمینی ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه هشدار داد و گفت چنین عملیاتی می‌تواند به «حمام خون منجر شود».

دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل نیز روز جمعه اعلام کرد در صورت حمله نظامی اسرائیل به شهر رفح صد‌ها هزار نفر در معرض «خطر مرگ قریب‌الوقوع» قرار خواهند گرفت.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین