bato-adv
ده روز با آموزش ده مدل مرغ خوشمزه همراه ما باشید 

آموزش روز هشتم، مرغ وحشی

آموزش روز هشتم، مرغ وحشی

مرغ وحشی در اصطلاح به نوعی روش پخت مرغ گفته می‌شود که طی آن مرغ بدون هیچگونه آب و با پیاز، آلو، کره و زعفران می‌پزد و بسیار مجلسی و خوشمزه است.

فراروـ  به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزه‌تر هم باشد. اگر از درست کردن مرغ‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون می‌خواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد. مرغ وحشی به اصطلاح یکی از روش‌های پخت مرغ خوشمزه و مجلسی است که با این روش مرغ همراه با پیاز، کره، آلو و زعفران و بدون ذره‌ای آب پخته می‌شود و طعم بسیار جذابی دارد. اگر دوست دارید این مرغ خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

مرغ: ۵ تکه
آلو بخارا: ۷ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز درشت: ۲ عدد
کره: ۲۵ گرم
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه

مرغ وحشی

برای درست کردن این مرغ خوشمزه و مجلسی ابتدا تکه‌های مرغ را با کمی نمک و زردچوبه ماساژ بدهید تا مزه‌دار شود، سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه گود بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن قرار بدهید تا سرخ شود. هر دو طرف مرغ را سرخ کنید، در حدی که مرغ کمی طلایی شود کافی است.

در مرحله بعد پیاز‌ها را حلقه کنید و کف قابلمه یا ماهی تابه بچینید. تکه‌های مرغ سرخ شده را روی پیاز‌ها بچینید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل روی مرغ بپاشید. آلو بخارا را که از قبل خیس داده‌اید، دور تکه‌های مرغ بچینید و شکر را روی آلو‌ها بپاشید، سپس کره را وسط مرغ‌ها بگذارید. درب قابلمه را ببنیدید و حرارت را کم کنید و اجازه بدهید مرغ کم کم آب بیندازد و بپزد. ۴۵ دقیقه بعد درب قابلمه را بردارید و مرغ‌ها را زیر و رو کنید. در این مرحله مقداری زعفران دم کرده غلیظ روی مرغ بریزید و دوباره درب قابلمه را ببندید. ۱۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. مرغ وحشی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را با برنج زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

۲ ـ برای پخت این غذا بهتر است از ران مرغ یا مغزران بدون استخوان استفاده کنید. یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا‌ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می‌خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که مرغ خون‌آبه نداشته باشد.

۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین