«چانگپنگ ژائو»، بنیانگذار بایننس، بهدلیل ناتوانی در مبارزه با پولشویی به چهار ماه زندان محکوم شد. ژائو که زمانی رئیس بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در جهان بود، در نوامبر ۲۰۲۳ به جرم خود اعتراف کرد.
ژائو در نوامبر ۲۰۲۳ به جرم خود اعتراف کرده بود و حالا به چهار ماه زندان محکوم شده است.
به گزارش دیجیاتو، قاضی «ریچارد جونز» که این حکم را به ژائو داده است، میگوید که او «رشد و سود بایننس را به تبعیت از قوانین و مقررات ایالاتمتحده ترجیح قرار داده است». او همچنین ضمن اشاره به این موضوع که مقیاس جرم مدیرعامل سابق بایننس بسیار قابل توجه است، عقیده دارد که ژائو به احتمال زیاد دوباره مرتکب جرم نخواهد شد.
این حکم که در دادگاه فدرال سیاتل برای ژائو صادر شده، بهطور قابلتوجهی کمتر از سه سالی است که دادستانهای فدرال برای او درخواست کرده بودند. وکیلمدافع او نیز خواستار پنج ماه حبس تعلیقی شده بود و طبق دستورالعمل صدور حکم، بین ۱۲ تا ۱۸ ماه حبس برای ژائو در نظر گرفته شده بود.
به گفته دادستانها، بایننس «قوانین ایالاتمتحده را در مقیاسی بیسابقه نقض کرده است» و ژائو همراه با سایر مدیران بایننس، از قوانین ایالاتمتحده، از جمله قانون رازداری بانکی (BSA) تبعیت نکردهاند و تلاشهای آنها برای جلوگیری از پولشویی به اندازه کافی نبوده است. به همین دلیل، آنها گفته بودند که مدیرعامل سابق بایننس باید محکومیت سنگینتری را سپری کند که «اهمیت جرایم او را نشان دهد».
در همین حال، یکی از سخنگویان بایننس به CNBC اعلام کرده که این صرافی ارزهای دیجیتال در چند وقت گذشته در زمینههایی از جمله مبارزه با پولشویی و استخدام پرسنل پایبند به قوانین، پیشرفت قابلتوجهی داشته است.
هرچند ژائو بهاندازه «سم بنکمن-فرید»، مدیرعامل سابق صرافی FTC که ماه گذشته برای حکم ۲۵ سال زندان خود درخواست تجدیدنظر کرد، شناختهشده نیست، اما در دنیای کریپتو شخصیت مهمتری است. این کارآفرین چینی-کانادایی در سال ۲۰۱۷ بایننس را تأسیس کرد. هرچند او بهعنوان بخشی از توافقنامه خود باید از سمت مدیرعاملی صرافی کنارهگیری میکرد، اما همچنان سهامدار کنترلکننده بایننس باقی مانده است.
براساس فهرست میلیاردرهای فوربس، که ثروتمندترین افراد را با استفاده از قیمت سهام و نرخ مبادله رتبهبندی میکند، ژائو تا تاریخ ۸ مارس ۲۰۲۴ دارایی خالص شخصی ۳۳ میلیارد دلاری داشته است. این دارایی در همین بازه زمانی در سال گذشته ۱۰.۵ میلیارد دلار بوده است.