هم زمان با حضور برند جک در نمایشگاه خودروی پکن، ۲ محصول جدید که بناست تا توسط شرکت کرمان موتور به عنوان شریک تجاری جک تولید و روانه بازار ایران شود نیز مشخص شد.
هم زمان با نمایشگاه خودرو پکن، ۲ خودرو جدید کرمان موتور که امسال به بازار میآید نیز مشخص شد.
به گزارش عصر ایران، کمپانی جیای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک میشناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت کرده و بیشتر محصولاتش نیز هم اکنون در بازار ایران حضور دارند. برای نمونه میتوان به جک S ۵ اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را به خود اختصاص دهد. به بیانی دیگر میتوان گفت که معروفیت برند جیای سی در ایران با فروش بی نظیر S ۵ رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.
جیای سی در سالهای اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکتهای چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. حضور جیای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست میتواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.
در سالهای اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودروها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیلهای تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جیای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.
این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.
با ورود به غرفه جیای سی در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۲۴، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب میکرد. نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعهای جیای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژیهای خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.
به طور کلی جیای سی ۴ پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آنها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV۳ است، تجاری سازی و به مرحله تولید رسیده است.
نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخشهای نهایی طراحی شان را سپری میکنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.
از مهمترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابانهای ایران تردد خواهند کرد میتوان EV۳ را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، میتواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خصوصا بانوان قرار گیرد. جک EV۳ دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت ۷۰ کیلووات است. این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتریهای استوانهای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
دیگر محصولی که در غرفه جیای سی معرفی شد، X۸ بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آیندهای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو هم از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری TGDI استفاده میکند که قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیوتن متر اعلام میشود و در نهایت از طریق گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه به چرخهای جلو منتقل خواهد شد.
JS۶ هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS۶ قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.
شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپهای شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T۹ (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.
در بخش دیگری از غرفه، ون RF۸ که یک MPV محسوب میشود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت. آرایش صندلیها در این MPV به صورت ۲+۲+۳ بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع میتوان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم میشود.