مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به پذیرهنویسی و فعالیت صندوقهای زمین و ساختمان در بازار سرمایه، گفت: این صندوقها برای تأمین سرمایه مسکن و تأمین مالی این صنعت، در بازار سرمایه فعالیت میکنند تا سرمایهگذاران این بخش از ارزشافزوده اقتصادی بخش ساخت استفاده کنند.
بر اساس اظهارات مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن، در بازار سرمایه، علاوه بر بخشهای دیگر، سرمایهگذاری در املاک ساختهشده نیز وجود دارد. برای این منظور، صندوقهای املاک و مستغلات راهاندازی شدهاند که مختص این حوزه سرمایهگذاری هستند.
به گزارش صدای بورس، بر اساس گزارش، نشست خبری ویژه پذیرهنویسی صندوق سرمایهگذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن با حضور مدیران این صندوق در فرابورس ایران برگزار شد. پذیرهنویسی این صندوق از فردا، چهارم اردیبهشتماه، آغاز خواهد شد.
در ابتدای نشست پذیرهنویسی چهارمین صندوق املاک و مستغلات بازار سرمایه، شهابالدین شمس، مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه مجموعه تأمین سرمایه مسکن، تنها تأمین سرمایه کاملا تخصصی صنعت ساختمان در کشور است، گفت: صنعت ساختمان به عنوان لوکوموتیو رشد اقتصادی شناخته میشود چرا که صنایع وابسته بسیار گستردهای دارد و اشتغالزایی بالایی ایجاد میکند.
به گفته وی مسکن به عنوان بخشی از صنعت ساختمان، جزو نیازهای اصلی افراد به شمار رفته و سیاستگذاران کشور نگاه ویژهای به این موضوع دارند. تأمین سرمایه مسکن نیز با نگاه ویژه به این صنعت راهاندازی شده است.
وی با اشاره به پذیرهنویسی و فعالیت صندوقهای زمین و ساختمان در بازار سرمایه گفت: این صندوقها برای تأمین سرمایه مسکن و تأمین مالی این صنعت، در بازار سرمایه فعالیت میکنند تا سرمایهگذاران این بخش از ارزشافزوده اقتصادی بخش ساخت استفاده کنند.
مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه در بازار سرمایه بخش دیگری هم وجود دارد که سرمایهگذاری در املاکِ ساختهشده است، افزود: صندوقهای املاک و مستغلات مختص این حوزه راهاندازی شدهاند.
شمس با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن، چهارمین صندوق املاک و مستغلاتی است که پذیرهنویسی آن در بازار سرمایه از فردا آغاز خواهد شد، ادامه داد: عملکرد صندوقهای املاک و مستغلات به اینگونه است که املاک را بعد از بهسازی، اجاره میدهند که در این روش، افراد با سرمایههای خرد که امکان خرید املاک با هدف سرمایهگذاری را ندارند، میتوانند از طریق این صندوقها در این صنعت سرمایهگذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه صندوقهای املاک و مستغلات در بازار سرمایه کشور ما نوپا هستند، افزود: این صندوقها در اقتصادهای بزرگ دنیا معمولا صندوقهای بزرگی هستند و سهم ۳ تا ۷ درصدی در GDP دارند.
وی با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن دارای سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی است، گفت: هدف ما افزایش سقف این صندوق است.
مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن در خصوص نحوه سرمایهگذاری در این صندوق، گفت: سرمایهگذاری در صندوق آتیه مسکن به دلیل قابل معامله بودن در فرابورس، بسیار ساده است و هر فردی با حداقل سرمایه میتواند در این صندوق وارد شود.
وی در ادامه به مزیتهای مهم سرمایهگذاری در آتیه مسکن اشاره کرد و گفت: در این صندوق، کف سود توسط بازار گردان برای سرمایهگذاران در نظر گرفتهشده و نقدشوندگی صندوق نیز تضمین شده است. همچنین هر ۶ ماه یکبار ارزش هر یونیت بهروزرسانی میشود.
وی با تأکید بر اینکه این صنعت پوششدهنده تورم است و ارزشافزوده بسیار بالایی برای سرمایهگذاران خود دارد، افزود: نکته مهم در خصوص این صندوقها، حضور سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر است که باعث میشود معاملات بهصورت شفاف، افشا شود. گزارشهای دورهای نیز در کدال منتشر و همه فرایندها کاملا شفاف و تحت نظارت قانون انجام میشود.
شمس تأکید کرد: ترکیب نهاد ناظر سازمان بورس و یک مجری تخصصی میتواند باعث اعتماد بیشتر و جذب سرمایهگذاران خرد بیشتری شود.
وی در ادامه به تشریح سیاستهای کلی این صندوق پرداخت و گفت: در قدم اول سیاست کلی صندوق این است که املاک خریداریشده در این صندوق در حوزه تهران و حاشیه تهران و ترکیبی از مسکونی و اداری باشد.
این گزارش حاکی است پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری «املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن» از روز سهشنبه ۴ اردیبهشتماه به مدت ۶ روز کاری تا ۱۱ اردیبهشتماه در فرابورس ایران انجام خواهد شد. گفتنی است این صندوق با نماد مالک آتیه، به عنوان صندوق قابل معامله در فرابورس ایران است.
شرکتهای تأمین سرمایه بانک مسکن، گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی و سرمایهگذاری تأمین آتیه مسکن، مؤسسین این صندوق هستند.
همچنین شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن مدیریت، بازار گردانی و متعهد پذیرهنویسی صندوق را بر عهده دارد.