صبح امروز خبری از یکی از مسئولان شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منتشر شد که بر اساس آن سهمیه بنزین خودروهای اینترنتی قطع شده است، موضوعی که مربوط به چند ماه گذشته بوده و به تخصیص اعتبار نقدی بر اساس پیمایش مسافت مربوط بوده است.
عربعامری درباره قطع سهمیه سوخت خودروهای اینترنتی (اسنپ، تپسی) در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق مصوبههای جدید اعلام شده است که این سهمیه امسال اختصاص پیدا نکند که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در این باره مجری بوده و تصمیمگیر نیست. مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با تأکید بر الزام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کشور مبنی بر استفاده ۹۵ درصدی از کارت سوخت شخصی، گفت: این تعداد تا پایان بهمنماه سال ۱۴۰۲ به ۶۷ درصد رسیده است.
به گزارش مهر؛ علیاکبر عربعامری در گفتوگویی رادیویی با بیان اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ شرکت پخش فرآوردههای نفتی ملزم شده بود که ۹۰ درصد توزیع بنزین را از طریق کارت سوخت شخصی انجام دهد که این الزام امسال به حداقل ۹۵ درصد رسیده است، اظهار کرد: تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲، استفاده ۶۷ درصدی از کارت سوخت محقق شده بود که با توجه به کافی بودن تعداد سهمیه اختصاصیافته یارانهای و آزاد خودروهای شخصی برای عموم مردم، لازم است مردم استفاده از کارت سوخت شخصی را در اولویت قرار دهند.
وی با بیان اینکه بهمنظور خدماترسانی مناسب در ایام نوروز امسال به مسافران بهصورت موقت، تعداد کارتهای آزاد جایگاهها از ۲ تا ۴ برابر افزایش یافت که این حجم با توجه به پایان سفره به روال پیش بازگشته و این طور نبوده است که تعداد کارتها کاهش یابد، گفت: هماکنون تعدادی کارت آزاد در جایگاهها با توجه به تعداد نازلهای هر جایگاه موجود است تا افرادی که سهمیه آنها به اتمام رسیده یا نوپلاک هستند، از آن برداشت کنند که سقف برداشت این کارتها با توجه به میانگین سوختگیری خودروها در کشور (۳۰ تا ۳۵ لیتر) ۴۰ لیتر است.
عربعامری درباره روند پیگیری وضع کارتهای سوخت مفقودی گفت: افراد میتوانند در صورت مفقودی کارت در جایگاهها، تازهترین وضعیت کارت سوخت خود را از طریق سامانه ردیابی کارتهای گمشده ردیابی کنند.
وی درباره موجودی بنزین سوپر جایگاهها توضیح داد: با توجه به مصرف بالای بنزین سوپر نیاز است که به منظور تولید بیشتر بنزین، از ظرفیت بنزین سوپر نیز استفاده کنیم؛ کیفیت بنزین یورو که در کلانشهرها توزیع میشود با بنزین سوپر تطابق دارد و هموطنان در این باره نگرانی نداشته باشند. عرضه بنزین سوپر به خودروهای مدل بالا غیرقانونی است و هموطنان تخلفات احتمالی در این باره را به سامانه ۰۹۶۲۷ گزارش کنند.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درباره برخی گزارشها درباره کاهش سهمیه بیش از حجم سوخت دریافتی افزود: اگر سوختگیری صحیح انجام نشود، ممکن است یک مقدار جزئی از سهمیه افراد در هنگام سوختگیری کاهش یابد؛ بنابراین لازم است که هموطنان در این باره دقت داشته باشند که بعد از این که نازل را در جای خود باز میگردانند، صبر کنند تا سامانه پیام برداشتن کارت را اعلام کند و بعد کارت خود را بردارند.
عربعامری درباره قطع سهمیه سوخت خودروهای اینترنتی در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق مصوبههای جدید اعلام شده است که این سهمیه امسال اختصاص پیدا نکند که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در این باره مجری بوده و تصمیمگیر نیست.
ایسنا نیز در گزارشی راجع به این خبر نوشت: این مبلغ هر چند ماه یکبار و به خودروهایی که وزارت کشور آنها را به عنوان خودرو اینترنتی تعیین کرده بود تخصیص مییافت، در واقع تعیین تکلیف در این رابطه تنها بر عهده وزارت کشور بود و وزارت نفت نقشی در این رابطه نداشت.
بهعبارت دیگر دولت مبلغی را تعیین میکرد و بعد از پیمایش مسافت و میزان مصرف بنزین این اعتبار به شخص تعلق میگرفت. طبق اطلاع ایسنا از مهرماه سال گذشته دیگر به تاکسیهای اینترنتی سهمیه داده نشده است و این موضوع مربوط به حال حاضر نیست.
سهمیه خودروهای تکسوز فعال در تاکسیهای اینترنتی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۸.۷۵ لیتر بنزین بود که تا سقف ۳۰۰ لیتر در اختیار خودروهای اینترنتی قرار میگرفت. خودروهای دوگانهسوز به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۵.۲۵ لیتر بنزین، اعتبار سهمیه سوخت داشتند که تا سقف حداکثر ۱۸۰ لیتر در ماه در اختیارشان قرار میگرفت.
چندین ماه است که دیگر تاکسیهای اینترنتی از این سهمیه استفاده نمیکنند و مانند سایر خودروها هر ماه یک سهمیه ۶۰ لیتر با نرخ ۱۵۰۰ تومان و یک سهمیه آزاد ۱۰۰ لیتر به نرخ ۳۰۰۰ تومان دریافت میکنند.
وی درباره حجم سهمیه نفتگاز کامیونداران گفت: این سهمیه بر اساس پیمایش، تعداد بارنامهها و مشخصات خودروها اختصاص مییابد و سهمیه به صورت آفلاین و آنلاین شارژ میشود که البته بهتازگی بهمنظور توزیع عادلانه، به جای سهمیه ماهیانه، سهمیه پانزده روزه محاسبه و تخصیص مییابد.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین از اجرای طرح پایلوت اختصاص سهمیه کامیونداران به صورت برخط از ابتدای اردیبهشتماه امسال خبر داد و افزود: براساس این طرح پس از دریافت بارنامه، بسته به مسیر، سهمیه متناظر به کامیونداران اختصاص خواهد یافت که مشکل کمبود سهمیه را نیز مرتفع خواهد کرد.
عربعامری درباره برخی شایعات مطرح شده درباره تفاوت کیفیت بنزین جایگاههای مختلف در شهرها گفت: کیفیت بنزین جایگاههای سطح شهرها یکسان است و چنین شایعاتی درباره متفاوت بودن کیفیت بنزین برخی جایگاهها، بی پایه و اساس است.
وی همچنین با تأکید بر اجرای بازدیدهای منظم دورهای در جایگاههای سوخت سراسر کشور ادامه داد: همه ۵۷ هزار نازل کشور به صور ماهیان چک میشود و افزون بر آن سازمان استاندارد نیز بهصورت منظم بازرسیهای خود را انجام میدهد.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به این که یکی از دلایل مصرف سوخت در کشور ما خودروهای فرسوده است، تصریح کرد: در این باره باید دولت تسهیلاتی ارائه کند که افراد بتوانند خودروها را جایگزین کنند.
عربعامری تأکید کرد: افرادی که رمز کارت سوخت خود را فراموش کردهاند، به نواحی مراجعه کرده و با ارائه مدارک، رمز تازه را دریافت کنند. افرادی نیز که کارت سوخت خودروی صفر خود را تاکنون دریافت نکردهاند، با سامانه ۰۹۶۲۷ تماس بگیرند. در صورتی که کارت سوخته است، هموطنان برای ثبت درخواست کارت سوخت المثنی به دفاتر پلیس مراجعه کنند.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اظهار کرد: افرادی که کارت سوخت خود را دریافت نکردهاند، میتوانند از طریق کد شناسایی خود، تازهترین وضع کارت سوخت خود را در سامانه اینترنتی شرکت پست یا پلیس ردیابی کنند
بعد از اتفاقات سال ۱۳۹۸ دولت وقت تصمیم گرفت برای حمایت از برخی صنوف به تاکسیهای اینترنتی بر اساس پیمایش و میزان مصرف بنزین سهمیه سوخت تخصیص دهد. به عبارت دیگر شخص با استفاده از کارت سوخت شخصی سوخت گیری را انجام میداد و بعد از آن بر اساس پیمایش و میزان مصرف بنزین مابه التفاوت قیمت بنزین آزاد و بنزین سهمیهای را به صورت نقدی دریافت میکرد.