استقبال مخاطبان از فیلمهای اکران نوروز امسال در مقایسه با سال گذشته، بسیار بالاتر بوده. بخشی از این اقبال به کیفیت و کمیت فیلمها برمیگردد و بخشی از آن به حالوهوا و روحیه مخاطبان. ۱۴۰۱ سال سختی بود و به طور طبیعی مخاطبان حتی تا نوروز هم تمایل زیادی به حضور در سینماها نداشتند، اما امسال وضعیت تا حدی متفاوت است. این تفاوت را میتوان در تعداد مخاطبان سینماها و میزان فروش فیلمها به وضوح درک کرد. تعداد مخاطبان فیلمی مثل «فسیل» که رکوردهای بسیاری را جابهجا کرد، در نوروز ۱۴۰۲ بسیار پایینتر از تعداد مخاطبان «تمساح خونی» بود و این تفاوت در سایر رتبههای جدول هم وجود دارد.
به بهانه پایان تعطیلات نوروزی، میزان مخاطبان و فروش سه فیلم اول جدول اکران نوروز ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را باهم مقایسه میکنیم.
به گزارش فیلم نیوز، لازم به ذکر است که سینماها در نوروز ۱۴۰۳ از روز دهم تا پانزدهم فروردین به دلیل ایام سوگواری تعطیل بودند و از این جهت نمیتوانستیم کل سیزده روز تعطیلات نوروز را به عنوان معیار در نظر بگیریم. به همین دلیل هم این مقایسه از روز ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین انجام شده است. در این بازه زمانی، سینماها ۶۷ میلیارد تومان فروش کردهاند و یک میلیون نفر برای تماشای فیلمها به سینماها رفتهاند. سال ۱۴۰۲ در همین بازه زمانی، فروش سینماها ۲۶ میلیارد تومان بود و ۵۳۳ هزار نفر به سینماها رفتند.
سال گذشته فیلم «فسیل» ۲۵ اسفند اکران شد و فقط چهار روز قبل از نوروز روی پرده بود؛ بنابراین سهم بیشتر فروش آن به تعطیلات نوروز اختصاص داشت. امسال، اما فیلم کمدی اول جدول یعنی «تمساح خونی»، روز ۱۶ اسفند اکران شد و تا شروع نوروز فروش قابل توجهی به ثبت رسانده بود. برای اینکه بتوانیم بازه زمانی یکسانی در نظر بگیریم، فروش هردو فیلم را در مدت زمان ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین مقایسه کردهایم.
فیلم «فسیل» به کارگردانی کریم امینی در روز اول اکران، «فسیل» ۵۲۲ میلیون تومان فروش کرد و در هفته اول فروش ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی را به نام خود زد. این فیلم در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ موفق شده بود ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش کند ۴۵۵ هزار مخاطب را به سینماها بیاورد. فاصله این فیلم تا رتبه دوم جدول فروش یعنی فیلم «غریب»، ۲۰ میلیارد تومان بود. فسیل در این بازه زمانی ۴۱۸ سالن نمایش در اختیار داشت.
فیلم «تمساح خونی» روز ۱۶ اسفند اکران شد و در همان روز اول ۱ میلیارد تومان فروخت و در هفته اول با فروش ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی رکورد زد. این فیلم در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ موفق شد فروشی ۴۹ میلیارد تومانی را به نام بزند و پای ۷۳۰ هزار نفر را به سینماها باز کند. درواقع میزان مخاطبان «تمساح خونی» در بازه زمانی مشترک با «فسیل»، ۲۷۵ هزار نفر بیشتر بوده است. فاصله فروش فیلم «تمساح خونی» با رتبه دوم جدول فروش یعنی «بیبدن» هم ۳۹ میلیارد تومان است. «تمساح خونی» در این بازه زمانی ۱۴ روزه، ۵۰۹ سالن نمایش در اختیار داشته است.
دومین فیلم جدول فروش اکران نوروزی در سال ۱۴۰۲، «غریب» به کارگردانی محمدحسین مهدویان بود. این فیلم ۲۵ اسفند سال گذشته اکران شد. امسال جایگاه دومین فیلم پرفروش جدول در اختیار «بیبدن» قرار دارد. فیلمی که ۲۳ اسفند اکران شد. ما برای مقایسه دو فیلم دوم جدول امسال و سال گذشته هم بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین را در نظر گرفتهایم.
«غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی، در بازه زمانی ۱۴ روزه ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین، ۲ میلیارد تومان فروش کرد و ۴۳ هزار نفر برای تماشای این فیلم به سینماها رفتند. فروش این فیلم در روز افتتاحیه ۹۳ میلیون تومان بود. غریب در این ۱۴ روز ۲۹۳ سالن نمایش در اختیار داشت.
«بی بدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده در روز افتتاحیه ۱۷۰ میلیون تومان فروش کرد و ۲ هزار و ۲۵۰ نفر مخاطب داشت. در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۰ دی، ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروخته و ۱۴۰ هزار نفر برای تماشای آن به سینماها رفتهاند. در مقایسه با فیلم دوم جدول فروش سال گذشته، حدود ۸ میلیارد بیشتر فروش داشته و میزان مخاطبانش هم صد هزار نفر بیشتر بوده است. این فیلم در بازه زمانی ۱۴ روزه، ۳۸۲ سالن نمایش در اختیار داشته است.
سومین فیلم پرفروش اکران نوروز سال گذشته، «عروس خیابان فرشته» به کارگردانی مهدی خسروی بود. این فیلم روز ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۱ اکران شد. این جایگاه در اکران نوروزی ۱۴۰۳ در اختیار فیلم «آپاراتچی» است. این فیلم ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ روی پرده رفته است.
«عروس خیابان فرشته» به کارگردانی مهدی خسروی، سال گذشته در روز افتتاحیه، ۲۵ میلیون تومان فروش کرد. این فیلم در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ موفق شد یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروش کند. ۳۷ هزار نفر در این بازه زمانی ۱۴ روزه به سینماها رفتند. این فیلم در مدتزمان مورد نظر ۲۳۰ سالن نمایش در اختیار داشت.
«آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر، از ۲۵ اسفند تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۳، با فروش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی در جایگاه سوم جدول فروش قرار گرفته است؛ ۸۰۰ میلیون بالاتر از سومین فیلم پرفروش سال گذشته. این فیلم در مدت ۱۴ روز موردنظر، ۴۰ هزار مخاطب داشته که از این نظر تفاوت چندانی با «عروس خیابان فرشته» ندارد. «آپاراتچی» در این مدت زمان، ۲۷۸ سالن نمایش در اختیار داشته است.