چایها به دلیل داشتن ترکیبات فعالی مانند کاتچینها میتوانند در تسریع متابولیسم و افزایش سرعت سوخت و ساز چربیها و کالریها نقش مؤثری داشته باشند. در نتیجه، برخی از انواع چایها میتوانند به عنوان یاریدهندههای خوبی در روند کاهش وزن به حساب آیند.
چای سبز با ترکیب قدرتمند کافئین و EGCG، یکی از کاتچینهای قوی در دنیای چای، میتواند به افزایش میزان سوزاندن کالری کمک کند. برای رسیدن به نتایج مطلوب در کاهش وزن، توصیه میشود روزانه ۸۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین در کنار ۳۰۰ میلیگرم EGCG مصرف شود، که با نوشیدن سه فنجان چای سبز دمکرده قابل دستیابی است.
به گزارش فرطب، برگهای هیبیسکوس که منبع تهیه چای ترش هستند، حاوی کاتچین EGCG بوده و به حفظ وزن در محدوده سلامت کمک میکنند. این چای نه تنها در کنترل وزن مؤثر است بلکه در کاهش فشار خون و میزان کلسترول بالا نیز کاربرد دارد.
با طعمی ملایم و شیرین، چای سفید کمتر از سایر انواع چای فرآوری شده و دارای میزان بالایی از آنتیاکسیدانهای ضدالتهابی و EGCG است که این ترکیبات به سوزاندن چربیها و کاهش وزن کمک میکنند.
یک مطالعه سهماهه نشان داده است که نوشیدن روزانه سه فنجان چای سیاه میتواند به افراد کمک کند تا نسبت به کسانی که این نوشیدنی را مصرف نمیکنند، وزن کمتری اضافه کنند و راحتتر دور کمر خود را کاهش دهند. پلیفنولهای موجود در چای سیاه به کاهش جذب کالری، چربیها و کربوهیدراتها کمک میکنند.