مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وجود حدود ۷۳۲۰ مدرسه عشایری از نوسازی، بهسازی و مقاومسازی مدارس عشایری با کمک سازمان نوسازی مدارس خبر داد.
علی تیرگیر، افزود: علاوه بر مدارس عشایری، مدارس کانکسی نیز داریم که تلاش میشود در آینده نه چندان دور با کمک معاونت عمرانی و نوسازی مدارس، فضای ایمنی برای دانش آموزان عشایری ایجاد کنیم.
به گزارش ایسنا، وی در خصوص سختی کار معلمانی که در مدارس صعبالعبور در حال تدریس هستند افزود: اساسنامهای در دفتر توسعه عشایری تحت عنوان اساسنامه مدارس عشایری مصوب شورای عالی آموزش و پرورش در سال ۹۳ وجود دارد که یکی دو بند آن مربوط به سختی کار و بدی آب و هوا و بدی رفت و آمد معلمان است؛ سعی داریم بتوانیم پشتوانه اجرایی خوبی برای اساسنامه مدارس عشایری تعریف کنیم تا بخش اعظمی از مشکلات فرهنگیان و دانشآموزان این مناطق حل شود.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش درباره تدابیر لازم برای رفع مشکل ایاب و ذهاب معلمان و دانشآموزان عشایر ادامه داد: تلاش میکنیم تمام بندهای مغفول مانده در خصوص معلمان عشایری که یکی از آنها بحث ایاب و ذهاب است، در سال تحصیلی آینده اجرایی شود.
وی با بیان اینکه مدارس سنگی و گلی به صورت صد درصدی برچیده نشدهاند گفت: تعداد این مدارس بسیار کاهش یافته و تلاش میشود همه آنها برچیده شوند.
بر اساس اساسنامه مدارس عشایری، به منظور تقویت انگیزه و ماندگاری کارکنان آموزشی و پرورشی این مدارس، از سوی وزارت آموزش و پرورش اقدامات لازم و اثربخش نظیر پرداخت حق آمد و شد، حق اسکان، سختی کار ویژه و حق کوچ اختصاص داده میشود. همچنین وزارت آموزش و پرورش موظف است به منظور تحقق عدالت آموزشی و پرورشی و بسترسازی توسعه متوازن در مناطق عشایری، ردیف اعتباری خاص با عنوان «توسعه آموزش و پرورش عشایر» با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تعیین و در لوایح بودجه سالانه منظور کند.