bato-adv
کد خبر: ۷۱۲۹۷۶

کشف ۸۲ هزار سکه و شیء عتیقه تقلبی

کشف ۸۲ هزار سکه و شیء عتیقه تقلبی

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور گفت: بسیاری از آثار تاریخی که کشف می‌شود، تقلبی هستند، در یکی دو سال گذشته تقریبا ۸۲ هزار اثر را کشف کردیم که تقلبی بودند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۲

دومین کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق اموال فرهنگی و تاریخی، امروز سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ با حضور سردار حسن مهری (فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور)، مدیرانی از پلیس پیشگیری و مبارزه با مفاسد اقتصادی، مسئولانی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جمعی از مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سالن آمفی‌تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش ایلنا، در این کارگاه یک روزه جدیدترین روش‌های مبارزه با اموال فرهنگی و تاریخی و راهکار‌های تقویت همکاری‌ها در این حوزه بررسی شد.

سردار حسن مهری (فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور) در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: در خصوص مبارزه با قاچاق اموال تاریخی به صورت جدی پای کار هستیم و با توجه به آثار جبران‌ناپذیر آن، بسیار مصمم هستیم.

او درباره خرید فروش اشیای عتیقه و سکه‌های قدیمی گفت: بسیاری از این آثاری که کشف می‌شود، تقلبی هستند، به‌عنوان مثال در همین یکی دو سال گذشته تقریبا ۸۲ هزار اثر را کشف کردیم که تقلبی بودند. البته ضربه‌ای که اموال و آثار تقلبی می‌زند بیشتر است چرا که باعث لطمه به اصالت آثار و اشیای تاریخی می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور ادامه داد: درباره موضوعاتی مثل فلزیاب نیز بهتر است این را بدانیم که فلزیاب قابلیت این را ندارد که عمق زیادی را نشان بدهد. این وسیله نهایتا سه تا چهار متر را می‌تواند نشان دهد. با این حال برخی از افراد فریب تبلیغات غیرمجاز فروش فلزیاب‌ها را می‌خورند.

سردار مهری در ادامه گفت: از سال گذشته تا الان همکاری‌های ما با دستگاه‌ها بیشتر شده و همین مسئله باعث شده تا از قاچاق اموال جلوگیری شود.

ایران پرچم‌دار مبارزه با قاچاق اموال فرهنگی است

مدیر موزه ملی ایران نیز در این کارگاه آموزشی در سخنانی گفت: سه میلیون مواد فرهنگی در موزه ملی ایران وجود دارد که یک میلیون سال سابقه و قدمت دارند.

او افزود: حفاظت از میراث هر کشوری، حفاظت از میراث بشری است. یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق همکاری‌های بین موزه‌ای است. اگر این همکاری‌ها به درستی انجام شود، قاچاق کاهش پیدا خواهد کرد.

نوکنده ادامه داد: به‌عنوان مثال در ماجرای کشف و استرداد نقش برجسته ساسانی، پلیس فرودگاه به این شیء مشکوک می‌شود و به موزه بریتانیا اطلاع می‌دهد. بعد از مکاتبه موزه بریتانیا با موزه ملی ایران توانستیم این نقش برجسته را به کشور بازگردانیم.

مدیر موزه ملی ایران اضافه کرد: ما باید پرچم‌دار مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی تاریخی باشیم چرا که ما کشور صاحب تمدن هستیم. اساسا کشور‌های صاحب تمدن باید پرچم‌دار مبارزه با قاچاق اموال فرهنگی باشند و خوشبختانه ایران در مبارزه با قاچاق اموال فرهنگی دارای سابقه است و از کارنامه خوبی برخوردار است.

همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و یگان حفاظت میراث فرهنگی

مصطفی پورکاظم شایسته، معاون امور مقابله و حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این کارگاه در سخنانی گفت: از اهتمامی که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در امر آموزش دارد بسیار سپاسگزارم. آموزش گام اساسی است و خوشحالیم که به این موضوع در یگان حفاظت میراث‌فرهنگی توجه جدی می‌شود.

او گفت: مقابله با قاچاق اموال فرهنگی و تاریخی بسیار اهمیت دارد. ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کاملا آمادگی همکاری با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی را دارد.

پورکاظم شایسته ادامه داد: از نظر قانون‌گذاری در رابطه با کالا‌های فرهنگی مجازات‌شان متفاوت است. در اینجا تشخیص صلاحت کالای فرهنگی و اموال تاریخی به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شده است. ما به دنبال این هستیم که حتی در صورت امکان کارشناسان میراث‌فرهنگی در مبادی ورودی و خروجی مرز‌ها حضور داشته باشند.

بعد از سخنرانی مسئولان در در مراسم افتتاحیه، پنل‌های تخصصی و آموزشی مرتبط با این کارگاه برگزار شد.

برچسب ها: عتیقه سکه
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین