معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: خدمات نظام جمهوری اسلامی در زمینه سلامت دختران، زنان و مادران موجب شده است نسبت مرگ مادران در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده از ۲۴۵ مورد در سال ۱۳۵۳ به ۲۳.۷ مورد در سال گذشته کاهش یابد.
دکتر حسین فرشیدی در کنگره بینالمللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از جمعیت که امروز (۲۴ بهمنماه) در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حفظ و ارتقای سلامت مادران از اولویتهای نظم جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و تاکنون قوانین و سیاستهای زیادی در این راستا تدوین و اجرایی شده است. در واقع سلامت، ستون اصلی و تضمینکننده سلامت خانواده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: با توجه به ضرورت حفظ و ارتقای جوانی جمعیت، سیاستها، قوانین و اقدامات مرتبط با سلامت مادران برای داشتن جمعیتی سالم، جوان و پویا اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ایجاد همکاریهای مشترک با مراکز تحقیقاتی و کشورهای دیگر و به اشتراک گذاشتن تجارب در این زمینه میتواند به ارتقای دانش، الگوبرداری و مدلسازی و ارائه راهکارهای اجرایی موثرتر تاثیر خوبی داشته باشد.
وی بیان کرد: در جمهوری اسلامی ایران بر توسعه همکاریهای فنی، بسیج منابع و تقویت نظام مراقبت سلامت و انجام اقدامات مرتبط با سلامت جسمی، روانی و معنوی مادران تمرکز کرده است که در این راستا ۹۹ خدمت مراقبتی رایگان به مادران باردار، زایمان طبیعی ایمن و رایگان، حفظ و ارتقای طراوت مادری، ارزشمندی فرزندآوری و ترویج سبک زندگی اسلامی برای حفظ و ارتقای سلامت مادران ارائه میشود.
فرشیدی گفت: اقدامات با رویکرد ازدواج بهنگام و آثار آن، زندگی سالم، فرزندآوری به موقع، پیشگیری و کاهش ناباروری در زوجین از طریق ارائه خدمات رایگان و ارتقای پوشش کامل بیمهای خدمات درمانی و ناباروری انجام شده است. در این راستا طرح سلامت خانواده و نظارم ارجاع از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت است که با ارائه بستههای خدمتی به ویژه بستههای خدمتی متناسب با نیازهای مادران منجر به ارتقای سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان شده است.
وی عنوان کرد: خدمات نظام جمهوری اسلامی در زمینه سلامت دختران، زنان و مادران موجب شده است نسبت مرگ مادران در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده از ۲۴۵ مورد در سال ۱۳۵۳ به ۲۳.۷ مورد در سال گذشته کاهش یابد. در این مدت امید به زندگی در زنان از ۵۷ سال به ۷۸.۵ سال ارتقا یافته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین در این مدت، میزان مرگ نوزادان در یک هزار تولد از ۳۲ مورد به ۸.۲ مورد و مرگ کودکان زیر پنج سال در یک هزار تولد از ۱۳۵ به ۱۴.۵ مورد کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: این آمار بیانگر این است که حفظ و ارتقای سلامت زنان، مادران و خانواده در گفتار و عمل، از اولویتهای همه کارکنان نظام سلامت است. امیدوارم این نشست منجر به همکاری جدید شود تا بتوانیم با داشتن خانواده سالم برای آینده بهتر برنامهریزی کنیم.