اشکنه بلغور شیر یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است که امتحان آن میتواند یک تجربه خوشمزه را برای شما رقم بزند.
اشکنه از جمله غذاهای خوش طعم و سنتی ایرانی است که جای خالی یا به بیانی حضور کمرنگ آن در برنامه غذایی این روزها حسابی احساس میشود. در تمامی اشکنهها اعم از اشکنه تخم مرغ، اشکنه پیاز، اشکنه کشک، اشکنه ماست، در مواد لازم آن گوشت به کار نمیرود. اشکنهها به طور کلی پس از تهیه شدن همراه نان تریت شده و سرو میشود.
به گزارش ایرنا، این غذا به دلیل دارا بودت ترکیباتی همچون شیر و بلغور هم خوش طعم بوده و هم از نظر خواص غذایی و مقوی بودن ارزشمند است. با توجه به اینکه غذاها امروزه فست فودی و آماده و بسته بندی شده است، چه خوب است با تهیه غذاهای خانگی علاوه بر احیای فرهنگ غذایی سنتی ایرانی به سلامتی و پرانرژی بودن عزیزانمان کمک کنیم. در ادامه مراحل دستور پخت اشکنه شیر بلغور را با شما به اشتراک میگذاریم.
۱ عدد پیاز
۳ – ۵ قاشق غذاخوری بلغور شیر
۱ قاشق مرباخوری گردو (خرد کرده)
۱ قاشق غذاخوری نعنا خشک
اندازه نیاز زردچوبه
اندازه نیاز فلفل و نمک
در مرحله اول باید بلغور شیر را تهیه کنید. برای این منظور کمی گندم نیمه پخته را آس دستی (آستاس) میکنند. بلغور همان گندم خرد گردیده است که درون شیر میریزند و بر روی حرارت قرار میدهند تا بجوشد. کمی زردچوبه نیز به آن افزوده و پس از پخته گردیدن داخل یک سینی بزرگ میریزند و جلوی نور خورشید قرار میدهند تا خشک گردد.
حالا در مرحله بعد نوبت به تهیه خود اشکنه میرسد، یک عدد پیاز را خلالی شکل خرد کنید، درون تابهای کمی روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب و داغ شود. سپس مقداری زردچوبه به پیاز افزوده و تفت بدهید تا بوی زردچوبه پخش گردد. بعد هنوز پیاز کاملا تفت داده نشده، مقداری نعنا خشک به آن بیفزایید و مقداری تفت بدهید؛ حواستان به نسوختن آن باشد.
بلغور شیر را با یک پیمانه آب بر روی نعنا و پیاز داغ ریخته و پس از جوشیدن آب، فلفل و نمک اضافه کرده و بعد از اینکه چند جوش زد، گردو خرد شده را به آن بیفزایید.
در نهایت شعله را کم کنید و در این حالت پشت سر هم غذا را به هم بزنید تا قوام گرفته و آماده شود. سپس شعله زیر آن را قطع کرده و به درون کاسهها بکشید و در آن نان تریت نمایید و میل نمایید. همراه آن میتوانید از سبزیجات و پیاز بهره ببرید. نکته اینکه میزان غلظت آن بسته به سلیقه شما دارد.