bato-adv

۶ روش مختلف برای تهیه مربای لبو خوشمزه

۶ روش مختلف برای تهیه مربای لبو خوشمزه

مربای لبو یا چغندر قرمز خوشرنگ‌ترین مربایی است که تا به حال در عمرتان دیده‌اید. رنگ این مربا حتی از مربای آلبالو جذاب‌تر است و مزه فوق‌العاده‌ای دارد.

مواد لازم جهت تهیه مربای لبو بدون آهک و ژلاتین:

لبو ۱ کیلوگرم
شکر ۶ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آبلیمو ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
وانیل ۱/۲ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه مربای لبو

مربای لبو یکی از خوشرنگ و لعاب‌ترین انواع مربا است که می‌توانید آن را درست شبیه به دیگر انواع مربا در خانه تهیه کنید. در ادامه می‌توانید با طرز تهیه مربای لبوی خانگی به روش ساده و بدون ژلاتین و آهک آماده کنید.

مرحله اول؛ لبو را خرد کنید

در مرحله اول لبو‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید. برای درست کردن مربا لبو می‌توانید لبو‌ها را به هر شکلی که دوست دارید برش دهید. برخی افراد در طرز تهیه لبو خانگی از قالب‌های فلزی کوچک استفاده می‌کنند یا این مربا را با لبوی رنده شده درست می‌کنند.

مرحله دوم؛ لبو را روی حرارت قرار دهید

در این مرحله از طرز تهیه مربای لبو بدون آهک باید مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و لبو‌ها را روی حرارت بپزید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس کف روی آب را با ملاقه بردارید. این کار موجب خوشرنگ شدن مربای شما می‌شود. در ادامه حرارت را کم کنید و اجازه دهید لبو‌ها برای نیم ساعت بپزند.

مرحله سوم؛ شکر را به لبو‌ها اضافه کنید

در این مرحله از پخت مربا لبو که لبو‌ها حدود نیم ساعت پختند، باید شکر را به قابلمه اضافه کنید و شعله گاز را تا حد ممکن کم کنید. سپس ۲ ساعت صبر کنید تا مربا با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در زمان پخت مربا باید چندین بار آن را هم بزنید

مرحله چهارم؛ مربا لبو را آماده کنید

بعد از این که مربا کاملا پخت، در این مرحله از طرز تهیه مربای لبو خوشمزه و مجلسی باید گلاب و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. اضافه کردن آبلیمو به مربا از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند. در انتها صبر کنید تا مربای شما خنک شود و بعد آن را در یک ظرف شیشه‌ای درب دار بریزید و در یخچال قرار دهید.

مواد لازم جهت تهیه مربای لبو مجلسی با ژله:

لبو ۶ تا ۷ عدد
شکر ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب ۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر ژله آلبالو ۳ قاشق چای‌خوری
آبلیمو ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مربا لبو با ژلاتین

برای تهیه مربا لبو با ژلاتین باید لبو‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس لبو‌ها را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و کنار بگذارید. مقداری آب در یک قابلمه مسی بریزید. در ادامه شکر را اضافه کنید و صبر کنید تا ترکیب آب و شکر شروع به جوشیدن کنید.

سپس لبوی خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید مربا برای چند ساعت بپزد. بعد از پختن لبو در اواسط پخت باید پودر ژله آلبالو را اضافه کنید. زمانی که مربا به قوام مورد نظر رسید، ۲ قاشق آبلیمو اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربای شما خنک شود.

۶ روش مختلف برای تهیه مربای لبو خوشمزه

طرز تهیه مربای لبو و هویج

برای تهیه مربای لبو می‌توانید آن را با هویج ترکیب کنید. در این روش باید لبو و هویج را رنده کنید و آن‌ها را همراه با شکر در قابلمه بریزید و ۱ ساعت صبر کنید. در ادامه مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید.

بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، کف روی آب را بردارید و حدود ۲ ساعت صبر کنید تا مربای شما آماده شود. فراموش نکنید در نیم ساعت پایانی پخت مربا لبو و هویج باید گلاب، وانیل و آبلیمو ترش را اضافه کنید.

طرز تهیه مربا لبو با شیره انگور

برای تهیه مربا لبو می‌توانید به جای شکر از شیره انگور استفاده کنید. در این روش باید به ازای هر ۳ عدد لبوی متوسط از ۲ قاشق شیره انگور استفاده کنید. برای شروع باید لبو‌ها را خرد کنید و با آب بپزید.

زمانی که لبو‌ها نرم شدند، شیره انگور را اضافه کنید و صبر کنید تا شیره مربا به قوام مورد نظر برسد. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید و بعد از این که مربا سرد شد، آن را در شیشه بریزید.

طرز تهیه مربای لبو با آهک

برای درست کردن مربا لبو با آهک می‌توانید ۵۰۰ گرم آهک تصفیه شده را با ۱/۵ لیتر آب ترکیب کنید و کنار بگذارید تا آهک ته نشین شود. سپس آب زلال روی ظرف را جدا کنید و لبو‌های خرد شده را برای ۵ ساعت در این آب بگذارید.

در نهایت لبو‌ها را آبکشی کنید و از آن‌ها برای تهیه مربا استفاده کنید. استفاده از آهک برای تهیه مربا لبو موجب می‌شود لبو‌ها فرم خودشان را حفظ کنند و سفت شوند.

طرز تهیه مربای لبو با پکتین

برای تهیه مربا لبو با پودر پکتین ابتدا باید پکتین را با یک لیوان آب سرد ترکیب کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا کاملا در آب حل شود. سپس در ۵ دقیقه نهایی پخت مربا لبو به آن اضافه کنید. پودر پکتین موجب غلیظ شدن مربای شما می‌شود و تاثیری شبیه به ژلاتین در مربا دارد.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه مربای لبو

برای شفاف و براق شدن مربای لبو باید در زمان پخت لبو کف روی آن را بردارید.

اضافه کردن ژله به مربا لبو رنگ بهتری می‌بخشد و موجب شفاف شدن آن می‌شود.

برای افزایش ماندگاری مربای لبو حتما بعد از پخت مربا مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.

برای افزایش غلظت و قوام بیشتر مربا لبو می‌توانید از مقداری دانه به به جای ژلاتین و پکتین استفاده کنید.

مهم‌ترین دلیل کپک زدن مربا لبو نرسیدن مربا به قوام کافی و همچنین استفاده از شکر به مقدار کم است.

برای این که مربا لبوی شما خوشرنگ‌تر شود بهتر است برای پخت این مربا از قابلمه مسی استفاده کنید.

بعد از آماده شدن مربا لبو حتما آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید.. خیس یا نمناک بودن ظرف مربا موجب کپک زدن آن می‌شود.

برای تهیه مربای لبوی رنده شده باید از رنده درشت استفاده کنید.

در صورتی که مربا لبوی شما بیش از حد غلیظ شود، احتمال کپک زدن آن وجود دارد. در این صورت باید مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه بجوشانید تا آماده شود.

از آن جایی که لبو عطر خاصی ندارید، بهتر است برای تهیه مربای لبو از مقداری وانیل استفاده کنید.

در طرز تهیه مربای لبو قرمز خانگی به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن قرار ندهید، این کار موجب بدرنگ شدن مربای شما می‌شود.

برای جلوگیری از کپک زدن مربای لبو خوشمزه و مجلسی می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری اسید سیتریک نیز استفاده کنید.

در طرز تهیه مربای لبو قرمز خانگی باید از لبوی شیرین که ظاهری گرد و قرمز دارد استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که لبو‌های بیضی شکل شیرین نیستند و از همین رو برای تهیه مربا گزینه مناسبی محسوب نمی‌شوند.

بهترین زمان ماندگاری مربا لبو در یخچال حدود ۱ ماه است، بنابراین بهتر است این مربا را به مقدار کم تهیه و زود مصرف کنید.
مربا لبو یکی از خوشمزه‌ترین و خوشرنگ‌ترین انواع مربا است که برای تهیه آن از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. 

منبع:اکالا

برچسب ها: مربای لبو لبو
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین