bato-adv
کد خبر: ۷۰۱۴۵۶

صداوسیما و کوچک‌نمایی حمله پاکستان

صداوسیما و کوچک‌نمایی حمله پاکستان

پوشش خبری حمله هوایی ارتش پاکستان به خاک ایران در خبر ۱۴ صداوسیما، ناقص و در قالب تکنیک کوچک نمایی انجام شد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۲۹ دی ۱۴۰۲

خبرنگار صداوسیما در مرز لبنان - اسرائیل و داخل منطقه غزه حضور دارد، اما در سیستان و بلوچستان و منطقه‌ای از کشور که مورد حمله و تجاوز نظامی پاکستان قرار گرفته خبری از خبرنگار اعزامی صداوسیما نیست.

به گزارش عصرایران، پوشش خبری حمله هوایی ارتش پاکستان به خاک ایران در خبر ۱۴ صداوسیما، ناقص و در قالب تکنیک کوچک نمایی انجام شد.

۱. مهمترین خبر روز پنجشنبه، حمله هوایی ارتش پاکستان به خاک ایران بود که بامداد اتفاق افتاد. با این حال خبر۱۴ پنجشنبه صداوسیما ارزش این خبر را نادیده گرفت و به صورت حداقلی به آن پرداخت.

خبر ۱۴، خبر حمله پاکستان به خاک ایران را حتی در عناوین خبر هم پخش نکرد. در مشروح خبر‌ها هم با تاخیر زیاد و در دقیقه ۳۰ بخش خبری، بعد از خبر‌های سفر استانی و سخنرانی رئیسی در فیروزکوه، رزمایش پدافندی ایران در جنوب، جنگ اسرائیل در غزه و حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه در داووس سوئیس پخش کرد، اما همه این خبر‌ها نسبت به خبر حمله پاکستان، اولویت و ارزش خبری کمتری دارند.
این خبر باید خبر اول و به صورت مفصل پخش می‌شد، اما اینگونه نشد و در اولویت پنجم خبر‌ها پخش شد. این موضوع نادیده گرفتن ارزش این خبر تقریبا در اکثر بخش‌های خبری مشروح پنجشنبه صداوسیما رخ داد. بماند که در برخی بخش‌های خبری صبح جمعه اصلا پخش نشد.

۲. خبر۱۴، خبر حمله پاکستان را به عنوان یک خبر مستقیم پخش نکرد بلکه فقط واکنش‌ها و به صورت غیرمستقیم به آن پرداخت. یعنی به جای پخش اصل خبر حمله هوایی پاکستان به ایران، واکنش‌ها را منتشر کرد. اول واکنش وزارت خارجه ایران، سپس احضار کاردار پاکستان به وزارت خارجه ایران و بیانیه وزارت خارجه پاکستان و در نهایت مصاحبه با مقام مسوول (معاون سیاسی امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان)، اما خبری از اصل خبر نشد.

در حالی که اول باید اصل خبر پخش می‌شد (حمله هوایی ارتش پاکستان به چند منطقه جنوب شرق ایران) و بعد به واکنش‌ها پرداخته می‌شد.

در این شکل خبررسانی مخاطب تنها از پیشینه و سوابق خبر باید حدس بزند چه اتفاقی افتاده و اصل خبر چه چیزی بوده است. این شیوه معمول صداوسیما برای فرار از خبررسانی مستقیم است.

ضمن اینکه از پخش گزارش و ارائه جزئیات هم خبری نبود... اینکه حمله دقیقا به کجا اصابت کرده؟ محل حادثه در کجای ایران است؟ در نقشه کجاست؟ جای خبر‌های بیشتر مثل بیانیه ارتش پاکستان و واکنش‌های بین المللی مثل اعلام امادگی چین برای میانجی گری نیز خالی بود.

۳. گوینده خبر۱۴ بدون ذکر منبع اعلام کرد "هدف این حمله مبارزه با گروه تروریستی پاکستانی بوده است". سوال اینجاست صداوسیما از کجا چنین چیزی را می‌داند؟ منبع این اطلاعات کجاست؟ اگر طرف پاکستانی است چرا به منبع اشاره نمی‌کند. اگر منبع ایرانی گفته یا خبرنگار صداوسیما چنین چیزی را کشف و تایید می‌کند چرا به صراحت اعلام نمی‌شود؟ این گفته، طرف پاکستانی است و بهتر بود در خبر ذکر می‌شد: " به گفته طرف پاکستانی، هدف این حمله ... ".
به ویژه وقتی معاون استاندار سیستان و بلوچستان هدف قرار گرفتن مرکز تروریستی را رد کرد و گفت تعدادی کودک پاکستانی کشته شده اند.
بماند که دیگر مسوولان آن‌ها را غیرایرانی توصیف کردند. خبرنگار صداوسیما در محل می‌توانست بررسی و مشخص کند آن‌ها ایرانی بی شناسنامه بوده اند یا پاکستانی.

۴. چرا با وجود گذشت ۹ ساعت از حمله پاکستان، خبرنگار صداوسیما به محل حمله نرفت؟ و گزارش تصویری از محل تولید و پخش نکرد؟ تا مخاطبان با منطقه مورد حمله قرار گرفته از جمله فاصله آن تا مرز پاکستان، قربانیان آشنا شوند. خبرنگار صداوسیما می‌توانست به منطقه برود با شاهدان صحبت و فیلم با کیفیت و پرجزییات از محل اصابت شلیک‌ها پخش کند. مشخص نیست با وجود دفتر صداوسیما در زاهدان، چرا گزارش اختصاصی از محل حادثه پخش نشد و به جای آن فیلم‌های کم کیفیت موبایلی پخش شد.

صداوسیما در مرز لبنان - اسرائیل و داخل منطقه غزه خبرنگار دارد تا جزئیات درگیری این مناطق را زنده منتشر کند، اما در سیستان و بلوچستان و منطقه‌ای که مورد حمله و تجاوز نظامی پاکستان قرار گرفت خبری از خبرنگار اعزامی صداوسیما نیست.

۵. شبکه خبر در زیرنویس خود نوشت "حمله بامداد امروز از سمت پاکستان" این عبارت نادرست است. وقتی دولت و ارتش پاکستان خود مسوولیت حملات را برعهده گرفته اند می‌شود "حملات پاکستان".
"حمله از سمت پاکستان" یعنی طرف‌هایی غیر از حکومت (مثلا یک گروه)، از خاک این کشور به سمت ایران شلیک کرده اند یا حمله‌ای ناشناس از خاک پاکستان به خاک ایران انجام شده است.

در زیرنویس شبکه خبر آمده است: "حمله بامداد امروز از سمت پاکستان"

صداوسیما و کوچک نمایی حمله پاکستان///

۶. خبر‌ها با کوچک انگاری و بزرگ نمایی رسانه، کوچک و بزرگ نمی‌شوند بلکه رسانه تنها جایگاه خود را در اطلاع رسانی تضعیف می‌کند.

صداوسیما با اطلاع رسانی ناقص از یک حادثه با ارزش، برای هزارمین بار به مخاطبان تاکید می‌کند جای مناسبی برای دریافت خبر و اطلاعات نیست و آن‌ها بهتر است به رسانه‌های تصویری دیگری مراجعه کنند.

صداوسیما با پول مردم ایران فعالیت می‌کند و قرار است اطلاع رسانی واقعی، صحیح، دقیق و کامل داشته باشد. اینکه مردم ایران هم پول فعالیت صداوسیما را بدهند هم با اطلاع رسانی ناقص و معیوب آن روبه رو شوند نهایت بی انصافی است.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین