رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: پیشبینیهای هفتگی نشان میدهد، از اواسط هفته آینده موج بارشی از کشور عبور خواهد کرد که بهویژه در مناطق غربی بارشهای خوبی را به دنبال خواهد داشت و حتی مناطق جنوبی و شرق را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
«احد وظیفه» با اشاره به نزدیک شدن یک موج بارشی جدید به کشور، اظهار کرد: کانون بارشها، استانهای غربی بهخصوص غرب کردستان، غرب آذربایجان و سواحل شمالی کشور خواهد بود و شبیهسازی مدلها نشان میدهد استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد نیز بارشهای خوبی دریافت خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، وی خاطرنشانکرد: پیشبینی میشود فلات مرکزی کشور بارشهای ضعیفی بین پنج تا ۱۵ میلیمتر را از این موج دریافت کند که در ارتفاعات تا ۳۰ میلیمتر نیز خواهد رسید.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور پیشبینی کرد که ارتفاعات زاگرس از شمال غرب تا مرکز، بیشترین بارشها را دریافت کند و گفت: این بارشها هرچند اندک، اما غنیمت بوده و امیدوارکننده است، زیرا کمبودهای بسیار جدی وجود دارد.
وظیفه با اشاره به کمبود جدی بارش برف در کشور، بیان کرد: ارتفاعات کشور تقریبا عاری از برف است؛ این در حالی است که عامل جوشش چشمهها برف است و اگر برف نباشد، سطح آب رودخانهها به سرعت فروکش خواهد کرد. امسال علاوه بر کمبارشی و خشکسالی، با کمبرفی نیز مواجهیم که دلیل آن وجود هوای گرم است.
وی اضافه کرد: امسال ناهنجاری و دمای شدید را شاهد بودیم و به خصوص در آبان، آذر و حتی دیماه چنین گرمایی بیسابقه بود؛ همچنین عمده بارشها به صورت باران بوده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: کمبود برف بر جریان آب رودخانهها تاثیر منفی خواهد گذاشت و بر این اساس پیشبینی میشود تابستان سختی در پیش داشته باشیم.
وظیفه با اشاره به بارشهای اخیر بهویژه بارش برف در ارتفاعات تهران، اظهار کرد: این بارشها هرچند غنیمت بود، اما میزان برف موجود بسیار کمتر از حد نرمال و آنچه باید باشد، است.
وی بیان کرد: تهران بین ۳۸ تا ۴۰ درصد بارندگی نرمال خود را تا این موقع سال باید دریافت میکرد، اما فقط ۲۰ درصد را دریافت کرده است و بههیچ عنوان وضعیت مناسبی ندارد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: وقتی مقدار آبهای سطحی اندک و ضعیف باشد، فشار بر منابع آب زیرزمینی افزایش خواهد یافت.
وی یادآوری کرد: اکنون بسیاری از دشتهای کشور ممنوعه است، یعنی آبهای زیرزمینی به اندازهای رسیده که حفر چاه جدید در آنها ممنوع است و این دشتها با کاهش پیوسته دبی آب از چاههای موجود مواجهند؛ بر این اساس هم کیفیت کاهش یافته و شور میشود و هم میزان آبدهی چاهها کاهش مییابد.
وظیفه تصریح کرد: تهران، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان به دلیل بارندگیهای کمتر از نرمال، سال آینده شرایط سختی در پیش خواهند داشت و فقط امیدواریم که در بهمنماه وضعیت بهتری را شاهد باشیم. حتی اگر در ادامه سال آبی وضعیت بارشها نرمال شود، باز هم کفاف نیازها را نخواهد داد.