هواپز دستگاهی است که با استفاده از جریان هوای گرم، انواع غذاها و سبزیجات را پخته و سرخ میکند.
به گزارش اکالا، آمادهسازی سبزیجات: سبزیجات را بشویید و برای پخت آماده کنید.
خرد کردن: پس از آبکشی و خارج شدن آب سبزی، سبزیجات را به اندازههای مناسب خرد کنید.
تنظیم دمای دستگاه: هواپز را به دمای مورد نظر (معمولاً بین ۲۰۰-۱۶۰ درجه سانتیگراد) پیشتنظیم کنید.
قرار دادن سبزیجات در سبد هواپز: سبزیجات خرد شده را در سبد هواپز قرار دهید. اگر سبزیجاتی با زمان پخت متفاوت دارید، آنها را در لایههای جداگانه در سبد بچینید.
پخت سبزیجات: سبد حاوی سبزیجات را در دستگاه هواپز قرار دهید. زمان پخت بستگی به نوع سبزیجات و اندازه برشها دارد و معمولاً بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است.
افزودن ادویه در صورت نیاز: پس از پخت، سبزیجات را خارج کرده و میزان پختگی آن را بررسی کنید. میتوانید مقداری نمک یا ادویه اضافه کرده و سرو کنید.
در این قسمت برخی از انواع سبزیجات و روش پخت آنها با هواپز را بررسی کردهایم.
ابتدا هویج را پوست گرفته و به برشهای کوچک تقسیم کنید. سپس هویجهای خرد شده را داخل سبد هواپز قرار داده و ادویههای مورد نظر را نیز به آن اضافه کنید. درجه هواپز را تنظیم کنید و اجازه دهید هویج کاملا گریل شود.
پخت قارچ با هواپز نیز کار سادهای است. دمای هواپز را روی کم تنظیم کنید و قارچهای خرد شده را داخل سبد دستگاه قرار دهید. میتوانید با استفاده از نمک، فلفل و ادویه قارچها را طعمدار کنید. برای تیره نشدن رنگ قارچ نیز کمی آبلیمو روی قارچها بریزید و بگذارید بپزد.
کلم بروکلی را از قبل شسته و خشک کنید، سپس داخل سبد هواپز قرار دهید و به مقدار دلخواه نمک و روغن زیتون به آن بزنید. با تنظیم دمای دستگاه اجازه دهید تا کلم بروکلی بپزد. هر از گاهی به آن سر بزنید تا کلم بروکلی نسوزد و کاملا نرم و برشته شود.
برای پخت و گریل کردن کدو و بادمجان ابتدا آنها را به صورت حلقه حلقه برش بزنید و داخل سبد هواپز قرار دهید. برای پخت کدو و بادمجان نیز دمای هواپز باید کم باشد و دائما به آن سر بزنید که نسوزد.
ابتدا ذرتها را به اندازههای مورد نظر برش دهید و با نمک، آبلیمو، فلفل و ادویههای مختلف طعم دار کنید. سپس داخل سبد هواپز قرار دهید تا بپزد، ذرت پخته شده با هواپز را میتوان به صورت دسر یا همراه با غذاهای دیگر میل کرد.
گلکلم را میتوان به راحتی با هواپز پخت، به این صورت که ابتدا گلکلم را به قسمتهای کوچک برش بزنید و با آرد، شیر و ادویههای مختلف ترکیب کنید و سپس در آرد سوخاری بغلتانید. در ادامه گلکلمها را به هواپز منتقل کرده و در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ده دقیقه بپزید تا کاملا طلایی شوند. میتوانید در حین پخت سبد هواپز را تکان دهید تا همه قسمتهای گلکلم یکدست طلایی شوند.
مارچوبههای شسته شده را خشک کنید، سپس آرد سوخاری را با پودر سیر و فلفل قرمز مخلوط کنید و کنار بگذارید. دو عدد تخممرغ را در کاسهای شکسته و مارچوبه را به تخم مرغ آغشته کنید، سپس مارچوبهها را در آرد بغلتانید و دوباره در تخممرغ قرار دهید و با آرد سوخاری بپوشانید. حالا مارچوبههای مزهدار شده را در سبد هواپز قرار دهید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۷ دقیقه بپزید.