طبق گزارش IMF، هوش مصنوعی 60 درصد مشاغل در کشورهای توسعهیافته و 26 درصد مشاغل در کشورهای کمدرآمد را تحت تأثیر قرار میدهد.
طبق جدیدترین گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF)، هوش مصنوعی روی نزدیک به ۴۰ درصد مشاغل جهان تأثیر میگذارد. همچنین به باور مدیر IMF، هوش مصنوعی میتواند نابرابری را هم در جهان بدتر کند.
به گزارش دیجیاتو، به باور «کریستالینا جورجیوا»، مدیر IMF، سیاستگذاران باید به گونهای با هوش مصنوعی برخورد کنند که این تکنولوژی تنشهای اجتماعی را بیشتر نکند. البته این گفته خانم جورجیوا موضوع جدیدی نیست و مدتهاست مزایا و ریسکهای هوش مصنوعی در مرکز توجه سیاستگذاران قرار دارد.
طبق گزارش IMF، هوش مصنوعی احتمالاً بخش بزرگی از مشاغل، ۶۰ درصد آنها را در کشورهای توسعهیافته تحت تأثیر قرار میدهد. این گزارش میگوید در نیمی از این موارد، ادغام هوش مصنوعی با کارها میتواند به نفع کارگران تمام شود و آنها افزایش بهرهوری را تجربه کنند.
با وجود چنین موضوعی، هوش مصنوعی در موارد دیگر میتواند انجام وظایف کلیدی را بر عهده بگیرد؛ کارهایی که هماکنون توسط انسانها انجام میشوند. این موضوع میتواند تقاضا برای نیروی کار را کاهش دهد، روی دستمزدها تأثیر بگذارد و حتی برخی مشاغل را ریشهکن کند.
درحالیکه IMF میگوید در حالت کلی هوش مصنوعی روی نزدیک به ۴۰ درصد مشاغل دنیا تأثیر میگذارد، این آمار برای کشورهای کمدرآمد برابر ۲۶ درصد خواهد بود. به گفته جورجیوا، بسیاری از این کشورها زیرساختهای لازم برای استفاده از مزایای هوش مصنوعی را ندارند:
«بسیاری از کشورهای کمدرآمد فاقد زیرساخت یا نیروی کار ماهر برای استفاده از مزایای هوش مصنوعی هستند. همین موضوع میتواند در بلندمدت ریسک ایجاد نابرابری در میان کشورهای مختلف را افزایش دهد.»
در حالت کلی، کارگران جوانتر با درآمد بالاتر احتمالاً پس از پذیرش هوش مصنوعی، شاهد افزایش نامتناسبی در دستمزد خود خواهند بود. درمقابل، کارگران مسنتر با درآمد پایینتر تحت تأثیر منفی هوش مصنوعی قرار میگیرند.
گزارش IMF در زمانی منتشر شده است که رهبران تجاری و سیاسی دنیا در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس دورِهم جمع میشوند. یکی از موضوعات موردبحث این افراد، هوش مصنوعی است که بهخاطر محبوبیت چشمگیر ChatGPT موردتوجه قرار گرفته است.